Parasinus, 20 comprimate

Producator:

11,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 09.12.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.


Parasinus este indicat pentru profilaxia si tratamentul rinitelor alergice si vasomotorii si pentru tratamentul simptomatic al racelii comune si gripei (pentru ameliorarea stranu-tului, rinoreei, congestiei nazale si sinusale, febrei, cefaleei si durerilor musculare).

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Parasinus, 20 comprimate face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Parasinus, 20 comprimate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

PARASINUS, comprimate
Paracetamol


Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi PARASINUS cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
- Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.
- Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult


În acest prospect găsiţi:

1. Ce este PARASINUS şi pentru ce se utilizează
2. Înainte să utilizaţi PARASINUS
3. Cum să utilizaţi PARASINUS
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează PARASINUS
6. Informaţii suplimentare


1. CE ESTE PARASINUS ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

PARASINUS este un decongestionant nazal de uz sistemic

PARASINUS este indicat în:
- profilaxia şi tratamentul rinitelor alergice şi vasomotorii şi pentru tratamentul simptomatic al răcelii comune şi gripei (pentru ameliorarea strănutului, rinoreei, congestiei nazale şi sinusale, febrei, cefaleei şi durerilor musculare).

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PARASINUS:

Nu utilizati PARASINUS:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol, fenacetina, la alte antiinflamatoare (risc crescut de reactii alergice) sau la oricare dintre celelalte componente ale PARASINUS;
- dacă aveţi insuficienţă hepatocelulară;
- dacă aveţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază;
- dacă aveţi insuficienţă renală severă (riscul de reactii adverse renale poate fi crescut in cazul administrarii prelungite de doze mari);
- dacă aveţi tulburări uretro-prostatice cu risc de retenţie urinară;
- dacă aveţi glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis; glaucom cu unghi deschis.
- dacă aveţi hipertensiune arterială severă;
- dacă aveţi insuficienţă coronariană severă;
- la un copil cu vârsta sub 12 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati PARASINUS:
- In caz de alcoolism si afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul hepatotoxicitatii) si in caz de insuficienta renala grava (numai in tratamentul de lunga durata cu doze mari, in tratamentul ocazional fiind acceptabil).
- Este necesara monitorizarea functiilor hepatice in cazul tratamentului de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente.
- In caz de insuficienta renala grava se impune prudenta datorita riscului de acumulare. Clorfeniramina se va administra cu precautie la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (mai ales la hipertensivi), presiune intraoculara crescuta, astm bronsic, ulcer gastroduodenal, obstructie pilorica si epilepsie.
- Este necesara supravegherea atenta a pacientilor cu tulburari de mictiune, indeosebi varstnici cu adenom de prostata, datorita actiunii alfasimpatomimeticelor asupra sfincterului vezical intern.

Cereti sfatul medicului daca va aflati sau daca v-ati aflat in trecut intr-una din situatiile de mai sus.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Agoniştii morfinei, antiacidele, cărbunele activat şi anticolinergicele scad viteza de absorbţie a paracetamolului, dar nu şi cantitatea totală absorbită, iar cisaprida îi creşte rata de absorbţie. Toxicitatea paracetamolului este crescută de administrarea concomitent cu alcool etilic, antiinflamatoare nesteroidiene, aspirină sau alţi salicilaţi, barbiturice, carbamazepine, hidantoine, rifampicină, sulfinpirazonă, săruri de aur. Paracetamolul creşte riscul de apariţie a reactiilor adverse ale anticoagulantelor orale, antifungicelor derivate de imidazol, carmustinei şi înruditelor, doxorubicinei şi înruditelor, izoniazidei şi înruditelor, mercaptopurinei, ciclosporinei, cloramfenicolului, metothrexatului Estrogenii şi contraceptivele estro-progestative cresc metabolismul hepatic al paracetamolului.
Paracetamolul poate reduce efectele neplăcute legate de administrarea interferonului.
Riscul de apariţie a reactiilor adverse ale clorfeniraminului este crescut de administrarea concomitenta cu deprimante ale sistemului nervos central SNC (antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadona, neuroleptice, anxiolitice, alcool etilic), atropina si alte anticolinergice (antidepresive triciclice, antiparkinsoniene anticolinergice centrale, antispastice neurotrope, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice), fenitoina. Este contraindicata asocierea cu alcool etilic, sultoprida si inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO).
De semenea este contraindicata asocierea cu IMAO si datorita continutului de pseudoefedrina. Pseudoefedrina se asociaza cu prudenta cu guanetidina sau cu substante inrudite si cu anestezice volatile halogenate.

Interacţiuni cu testele de laborator:
Paracetamolul poate modifica rezultatele unor determinari de laborator: glicemia, concentratia serica de acid 5-hidroxiindolacetic, testul cu bentiromida pentru evaluarea functiei hepatice, concentratia plasmatica de acid uric, bilirubina, lactat-dehidrogenaza, transaminaze, masurarea timpului de protrombina.
Clorfeniramina poate inhiba răspunsul histaminic cutanat, inducând astfel rezultate fals-negative, de aceea este recomandabil să se oprească administrarea clorfeniraminului cu cel puţin 72 de ore înainte de efectuarea testelor cutanate care utilizează extracte alergenice.

Utilizarea PARASINUS cu alimente si bauturi
Nu exista restrictii legate de administarea impreuna cu alimente. Este interzis consumul de băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu PARASINUS.

Sarcina si alaptarea
- Nu se recomanda administrarea PARASINUS in timpul sarcinii si alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Datorita reactiilor adverse pe care le are (de exemplu somnolenta, vertij, tulburari de acomodare etc), medicamentul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale PARASINUS
Nu este cazul.


3. CUM SĂ UTILIZAŢI PARASINUS

Comprimatele se vor administra cu cu o jumatate de ora inainte de mese; se recomanda ingestia comprimatelor cu o cantitate suficienta de lichid.
- Adulti: 1-2 comprimate PARASINUS de 3 ori pe zi (nu se vor administra mai mult de 6 comprimate/zi si mai mult de 2 comprimate / priza).
- Copii intre 12-15 ani: 2-3 comprimate PARASINUS pe zi (nu se vor administra mai mult de 3 comprimate pe zi si mai mult de1 comprimat pe priza)
- In caz de insuficienta renala cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul intre 2 doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore.

Daca luati mai mult decat trebuie din PARASINUS
Simptome:
Administrarea în exces provoacă pierderea poftei de mâncare, greţuri, vărsături, crampe sau dureri stomacale, diaree, hepatomegalie, icter, scurtarea respiraţiei, tahipnee, dispnee, cefalee, ameţeli, somnolenţă sau stimularea SNC cu halucinaţii, convulsii, nervozitate, nelinişte, tremor, tulburări de somn, slăbiciune, stare de rău general, putând evolua până la encefalopatie hepatică (cu tulburări mentale, confuzie, agitaţie, stupoare), comă, edem cerebral, tulburări de coagulare, sângerări gastro-intestinale, coagulare intravasculară diseminată, hipoglicemie, acidoză metabolică, aritmii cardiace, colaps cardio- vascular, necroză tubulară renală şi insuficienţă renală acută.
Tratament:
Constă în: provocarea vărsăturii sau lavaj gastric; administrarea de N-acetilcisteină intravenos 150 mg/kg (în 200 ml soluţie glucozată izotonă) în decurs de 15 minute, apoi 50 mg/kg (în 500 ml) în 4 ore şi ulterior 100 mg/kg (în 1000 ml) în următoarele 16 ore (deci un total de 300 mg/kg în 20 de ore) sau metionină 2,5 g la intervale de 4 ore, până la o doză totală de 10 g; monitorizarea funcţiei renale şi cardiace; efectuarea testelor hepatice; menţinerea echilibrului hidro-electrolitic, oxigenoterapie, corectarea hipoglicemiei şi administrarea vitaminei K (dacă timpul de protrombină depăşeşte 1,5) şi a plasmei proaspete congelate sau a unui concentrat de factori de coagulare (dacă timpul de protrombină depăşeşte 3); administrarea de diazepam intravenos pentru tratarea delirului şi convulsiilor; combaterea hipokaliemiei prin perfuzarea lentă a unei soluţii diluate de clorură de potasiu, cu măsurarea concentraţiilor serice de potasiu; consult psihiatric în caz de ingestie voluntară.

Daca uitati sa luati PARASINUS
Daca uitati sa luati un comprimat de PARASINUS, luati-l imediat ce va aduceti aminte. Totusi, daca se apropie ora pentru doza urmatoare nu mai luati doza uitata si asteptati momentul pentru urmatoarea doza. Nu dublati dozele pentru a compensa dozele uitate.

Daca incetati sa luati PARASINUS

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, PARASINUS poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Pot sa apara rar reactii alergice (crize de astm bronsic, dermatita alergica, edem angio-neurotic, febra, eruptii cutanate urticariene si eritematoase, soc anafilactic), afectarea sistemului nervos central SNC (agitatie, ameteli, dureri de cap, confuzie, convulsii, cosmaruri, senzatie de frica, halucinatii, insomnie, iritabilitate, neliniste, nervozitate, parestezii, psihoza, slabiciune, sedare, somnolenta, tremur, vedere incetosata sau alte tulburari de vedere), tulburari cardiovasculare (aritmii, bradi- sau tahicardie, colaps, hipertensiune tranzitorie, hipotensiune ortostatica, lesin, palpitatii), tulburari respiratorii (cresterea vascozitatii secretilor bronsice, deprimare respiratorie, congestie nazala, senzatie de uscaciune la nivelul gurii, nasului si gatului), tulburari gastro-intestinale (anorexie, constipatie, dureri abdominale, greata, varsaturi), tulburari urogenitale (disurie, retentie de urina, colica renala, insuficienta renala acuta, piurie sterila, ginecomastie, inhibarea ejacularii, scaderea libidoului, impotenta), tulburari hematologice (anemie hemolitica, agranulocitoza,leucopenie, neutropenie, pancitopenie, trombocitopenie), transpiratii, blefarospasm, icter si hipoglicemie.
Dacă aveţi orice alt simptom care vă nelinişteşte, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului


5. CUM SE PĂSTREAZĂ PARASINUS

A se pǎstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati PARASINUS după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine PARASINUS

- Substantele active sunt: paracetamol 500 mg, maleat de clorfeniramina 3 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg
- Celelalte componente sunt: amidon pregelatinizat, talc, povidona, acid stearic, stearat de magneziu.


Cum arata PARASINUS si continutul ambalajului
- Comprimate de culoare alba pânǎ la aproape albǎ.
- Cutie cu 2 blistere a cate 10 comprimate

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă
GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R.L.
Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucureşti, România

Producător
SMITHKLINE BEECHAM S.A.
Ctra. De Ajalvir, Km. 2,500,
Alcalá de Henares, 28806 Madrid, Spania

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie, 2015

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
05-11-2021
Achizitie verificata

Foarte eficient

Il folosesc de foarte multi ani, avand probleme cu sinuzita. Daca ia de la primele simptome isi face efectul imediat.

Scrie o parere
Parasinus, 20 comprimate

Parasinus, 20 comprimate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Nota pentru produsul Parasinus, 20 comprimate 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Parasinus, 20 comprimate

newsletter