Balonare

Care sunt cauzele balonarii

Balonarea in sine ca si manifestare nu e neaparat periculoasa, dar aceasta problema poate masca alte simptome sau poate transmite semnale legate de alte afectiuni stomacale. In plus, este relevant de stiut si cum incepe si de unde incepe. Potrivit specialistilor exista patru mari momente legate de balonare, indiferent de sexul sau varsta pacientului.

Cum recunosti balonarea

Balonarea are legatura directa cu modul in care este perturbat sistemul digestiv. Se stie deja ca sistemul digestiv este constituit specific din tractul alimentar (esofag, stomac, intestinul subtire si intestinul gros), ficat si tractul biliar, pancreas si respectiv microbiota intestinala. Tractul gastrointestinal, cu bariera sa epiteliala avand o suprafata totala de 200 m2, reprezinta organul cu cea mai mare expunere la mediul extern! Sistemul digestiv este in permanenta in contact cu aproximativ 1 kg de bacterii (aproximativ 10¹⁴ microorganisme ce contin peste 3 milioane de gene) aflate in lumenul intestinului.

Ce remedii si tratamente exista pentru balonare

Pentru a trata cu succes balonarea se recomanda, in primul rand, eliminarea factorilor declansatori. Mesele dese si cantitatile mai mici de hrana, precum si mestecarea acesteia in mod corespunzator, practicarea exercitiilor fizice in fiecare zi, cel putin 30 de minute, sunt obiceiuri care contribuie la normalizarea functiilor gastrointestinale. Ceaiurile de menta, musetel, salvie, sau papadie pot fi de ajutor, alaturi de suplimentele alimentare pe baza de ghimbir, coriandru sau oregano. De asemenea, suplimentele alimentare pentru reglarea tranzitului intestinal sunt un remediu eficient pentru balonare. Carbunele medicinal care se gaseste in farmacii este un bun absorbant al gazelor intestinale, iar probioticele contribuie la mentinerea unei bune digestii. In cazul in care aceste remedii nu functioneaza se recomanda consultul unui medic gastroenterolog.

Citeste mai mult!

Cauta dupa:

Medicamente pentru
newsletter