Leziuni oculare

Tipuri de leziuni oculare

Simptomele leziunilor oculare includ iritatie, durere severa, ochii rosii, scaderea acuitatii vizuale, sensibilitate la lumina (fotofobia), abraziuni ale suprafetei oculare, lacrimare, vedere incetosata si senzatie de corp strain in ochi, tulburari oculare.

Traumatismele oculare si/sau peri-oculare pot merge de la simple eroziuni corneene superficiale (zgarieturi cu unghia sau chiar cu marginea ziarului sau a hartiei!), la asezarea sau fixarea unui corp strain pe suprafata oculara.

Tratamente rapide si sigure pentru traumatismele oculare

Unele medicamente administrate oral pentru diverse boli generale pot avea influenta asupra ochilor, devenindu-le, in anumite cazuri, inamici: medicamenle cardiace din clasa Amiodarona /Cordarona determina niste modificari in structura corneei, pe care le vedem la examenul oftalmologic, dar care nu influenteaza vederea si, in general, nu au importanta clinica.

Preparatele cortizonice, in schimb, luate timp indelungat (Prednisonul si altele), pot determina chiar boli oculare: cataracta cortizonica sau glaucolul cortizonic, ambele necesitand tratament oftalmologic, inclusiv chirurgical.

Citeste mai mult!

Cauta dupa:

Producator
Medicamente pentru
newsletter