Tuse uscata (seaca)

Cum apare si cum se manifesta tusea seaca

Tusea uscata/seaca este o forma de tuse cronica, persistenta, care poate sa se manifeste cu oscilatii in intensitate si ca frecventa, dar care nu dispare. Se poate intampla ca episoadele de tuse seaca sa apara in timpul zilei si sa dureze 2-3 minute pana la 7-8 minute, sau poate aparea in timpul noptii si sa aiba intensitate mai mare si durata mai lunga. 

Cauze posibile: In unele cazuri, problemele pot sa apara din cauza unei hipersensibilitati la nivelul cailor respiratorii superioare, care este declansata de aerul din stomac. Odata dezvoltata aceasta hipersensibilitate, pacientii vor avea episoade de tuse la orice factor care irita gatul, cum ar fi praful sau aerul rece. Pentru aceasta situatie, cel mai probabil medicul iti va da antihistaminice.

Cum tratezi eficient tusea seaca

Tusea seaca se poate trata cu remedii calmante si emoliente, chiar daca este vorba despre remedii naturiste. Aici vorbim de: propolis, ghimbir (ajuta la calmarea tusei uscate si are efect anti-inflamator), sirop de ridiche neagra sau limonada calda.

Citeste mai mult!

Cauta dupa:

Medicamente pentru
newsletter