Arsuri si rani

In ce situatii poti trata acasa ranile si arsurile

Atunci cand vorbim de rani superficiale acestea pot fi tratate si la domiciliu. Altfel spus, pentru tratarea ranilor superficiale sunt necesare in functie de caz, diverse produse farmaceutice care sa ajute atat la prevenirea infectiilor, cat si la accelerarea vindecarii.

Dezinfectantele reprezinta prima linie de tratament atat in cazul ranilor superficiale, cat si a celor profunde. Dezinfectantele sau medicamentele antiseptice sunt solutii pentru uz extern si pot fi intrebuintate pentru distrugerea microorganismelor din apa, piele, plagi si nu numai.

Tratamente sigure si rapide pentru rani si arsuri

Odata ce pielea sau tegumentul a suferit o leziune, in primul rand e important sa folosim substante care sa curete rana si sa evite adunarea de microbi in zona afectata. Apoi trebuie sa folosim produse care ajuta pielea sa se vindece, sa se sudeze, sau altfel spus sa se cicatrizeze.

Odată ce s-a inchis cicatricea, trebuie luate anumite masuri de precautie pe o durata cate poate dura de la zile, saptamani pana la cateva luni sau chiar ani daca vorbim de arsuri chimice severe sau leziuni/taieturi adanci. In functie de zona corpului unde cicatricea este plasata, trebuie sa ai grija sa nu se aplice o presiune excesiva pe rana (de exemplu, nu transporta lucruri grele cand cicatricile sunt pe spate) din cauza riscului de largire a marginilor (cunoscuta si ca lipsa de unitate a suturii).

Citeste mai mult!

Cauta dupa:

Medicamente pentru
newsletter