Bandaje și feșe

Cate tipuri de fese exista?

La Spring, Farmacia la Pret Mic gasesti diferite tipuri de fese. Cele mai folosite sunt fesele de tifon pentru ca sunt moi si se adapteaza bine oricarei regiuni. Se livreaza sub forma de suluri cu diferite latimi si lungimi de pana la 5 metri. Totodata exista si fese de panza confectionate din orice fel de tesatura. Tot din pinza se confectioneaza si bandajele in forma triungiulara, patrata sau dreptunghiulara si care se folosesc pentru fixarea pansamentului, dar mai ales pentru imobilizarea temporara a unui membru in caz de fracturi sau luxatii.

Fasa elastica este tesuta din fire de bumbac si de latex, nu se desira, este usoara, solida, nu jeneaza miscarile, nu produce staza si se recupereaza usor. Este folosita in bandajul articulatiilor, in cazul luxatiilor si pentru profilaxia stazei venoase si edemului de etiologie vasculara la nivelul membrelor inferioare.

Cate tipuri de bandaje exista?

In functie de materialul folosit - panza, latex, tifon, bumbac si de modul in care sunt utilizate exista mai multe tipuri de bandaje: Bandajul circular, Bandajul in spirala, Bandajul in evantai, Bandajul in spic de griu, Bandajul in forma cifrei 8 si Bandajul rasfrant.

Ce funcții poate avea un bandaj de tifon aplicat pe o rana deschisa?

In cazul unei plagi deschise, rani superficiale la nivelul tegumentului sau leziune musculara, un bandaj trebuie sa imobilizeze perfect pansamentul pentru protectia plagii. In plus trebuie sa fie elastic pentru a nu produce leziuni de compresie. In functie de zona ranita sau accidentate, bandajul trebuie sa tina cont de cateva aspecte: bandajarea membrelor se incepe din portiunea distala spre cea proximala in sensul circulatiei venoase; bandajarea trebuie sa inceapa si sa se termine la 15-20 cm de plaga; capatul fesei va fi plasat opus plagii si se va fixa printr-un nod care nu jeneaza sau cu leucoplast.

Cum se pune o fașă elastica?

In caz de leziuni sau accidente, fasa elastica este tinuta in mana dreapta si cu ruloul spre cel ce executa miscarea, dupa care se deruleaza de la stanga spre dreapta. Bandajarea incepe cu 2-3 ture circulare ,,ture de fixare”. Pentru o fixare sigura, dupa primul tur, coltul liber al fesii se rasfrange . Urmatoarele ture se trag in diverse moduri (circular, oblic, in evantai). Terminarea bandajarii se efectueaza cu 2-3 ture suprapuse, capatul fixandu-se cu ace de suguranta, prin legare sau cu banda adeziva. In cazul legarii se despica fasa in doua, se incruciseaza sau se innoada capetele si se leaga in jurul segmentului respectiv in asa fel incat nodul sa nu fie amplasat pe zona afectata sau pe zone de sprijin.

Citeste mai mult!

Testimoniale

Monica B.

Calitate, promtitudine si nu in ultimul rand pret foarte bun . Se pare ca poate functiona o afacere si fara adaosuri colosale. Felicitari!

Andriusca I.

Merita sa cumpere oricine de la dv mulțumim pt calitate și pret

Florinel P.

Sunt foarte mulțumit. Comanda onorată cu promptitudine și seriozitate maximă. Servicii ireproșabile. Felicitări !

Mircea H.

Am comandat produsul ,l-am primit foarte prompt Multumit de pret ,multumit de rapiditatea livrarii O sa mai comand atunci cand o sa am nevoie de alte medicamente

Mircea H.

Am cumparat 3 cutii si am economisit aproape 100 de lei fata de cat as fi dat daca le luam de la farmacie Plus ca au sosit repede a doua zi dupa e am facut comanda Foarte multumit ,magazinul dumneavoastra isi merita cu prisosinta numele .

newsletter