Ingrijire persoane imobilizate

Probleme specifice persoanelor imobilizate la pat

Escarele sunt leziuni grave, aparute la pacientii imobilizati la pat sau in scaunul cu rotile. Daca nu sunt tratate, acestea se pot transforma in probleme ce pun viata in pericol. Din fericire, o rutina cat mai bine pusa la punct si folosirea unor saltele antiescare si a altor produse destinate acestei probleme, pot ajuta foarte mult orice pacient. Pentru cei care trebuie sa ingrijeasca un pacient imobilizat la pat, este foarte importanta informarea. Tocmai de aceea, in acest articol vom vorbi despre tipurile de escare si modul in care acestea pot fi recunoscute.

Produse si solutii pentru persoanele imobilizate

Tratamentul escarelor se face in functie de stadiul in care se afla leziunile. Primul si cel mai important pas este indepartarea presiunii asupra zonei afectate prin schimbarea pozitiei pacientului, astfel incat fluxul sanguin sa poata ajunge cu usurinta la tesuturi.

Urmatorul pas tine de igiena zonelor cu escare, care trebuie curatate cu apa si sapun si tamponate cu delicatete, pentru a se usca. Ranile nu trebuie spalate sau sterse prin frecare. Pansamentele pe baza de substante hidroactive pot ajuta in acest caz: acestea contribuie la hidratarea pielii afectate si previn formarea unor leziuni noi. De asemenea, este important ca pacientul sa poarte haine curate, din materiale moi, care sa nu-i irite pielea. Acest lucru este valabil si pentru lenjeria de pat cu care intra in contact pe durata imobilizarii.

Citeste mai mult!

Testimoniale

Monica B.

Calitate, promtitudine si nu in ultimul rand pret foarte bun . Se pare ca poate functiona o afacere si fara adaosuri colosale. Felicitari!

Andriusca I.

Merita sa cumpere oricine de la dv mulțumim pt calitate și pret

Florinel P.

Sunt foarte mulțumit. Comanda onorată cu promptitudine și seriozitate maximă. Servicii ireproșabile. Felicitări !

Mircea H.

Am comandat produsul ,l-am primit foarte prompt Multumit de pret ,multumit de rapiditatea livrarii O sa mai comand atunci cand o sa am nevoie de alte medicamente

Mircea H.

Am cumparat 3 cutii si am economisit aproape 100 de lei fata de cat as fi dat daca le luam de la farmacie Plus ca au sosit repede a doua zi dupa e am facut comanda Foarte multumit ,magazinul dumneavoastra isi merita cu prisosinta numele .

newsletter