Vitamina B

Istoria complexului vitaminei B incepe in 1920 cand a fost descoperita o varietate similara a vitaminei B (numita ulterior tiamina), iar cele doua substante au fost redenumite in timp B1 (tiamina) si B2 (riboflavina). Celelalte vitamine B descoperite au fost reunite sunt denumirea de complexul B datorita similitudinii foarte mari a proprietatilor.

Aceste B-uri nu sunt numite in functie de ordinea in care au fost descoperite. B12 (cobalamina), de exemplu, a fost descoperita in 1926, B5 (acidul pantotenic) si B7 (biotina) in 1931, B6 (piridoxina) in 1934, B3 (niacina) in 1936 si B9 (acidul folic) in 1941.

Numerele care lipsesc dintre aceste B-uri sunt substante initial considerate vitamine, dar reclasificate ulterior. Este si cazul celor care lipsesc intre vitamina E si vitamina K. De exemplu, vitamina F a fost reconsiderata si astazi este cunoscuta drept acidul gras esential omega 3 si omega 6. Vitamina G a fost si ea reclasificata ca B2 (riboflavina), iar vitamina H este astazi B7 (biotina).

Citeste mai mult!

Testimoniale

Monica B.

Calitate, promtitudine si nu in ultimul rand pret foarte bun . Se pare ca poate functiona o afacere si fara adaosuri colosale. Felicitari!

Andriusca I.

Merita sa cumpere oricine de la dv mulțumim pt calitate și pret

Florinel P.

Sunt foarte mulțumit. Comanda onorată cu promptitudine și seriozitate maximă. Servicii ireproșabile. Felicitări !

Mircea H.

Am comandat produsul ,l-am primit foarte prompt Multumit de pret ,multumit de rapiditatea livrarii O sa mai comand atunci cand o sa am nevoie de alte medicamente

Mircea H.

Am cumparat 3 cutii si am economisit aproape 100 de lei fata de cat as fi dat daca le luam de la farmacie Plus ca au sosit repede a doua zi dupa e am facut comanda Foarte multumit ,magazinul dumneavoastra isi merita cu prisosinta numele .

newsletter