Constipația este una dintre cele mai frecvente neplãceri digestive

Poţi apela cu încredere la medicamentele din gama Dulcolax®!

Sunt situaţii în care, oricât de mult ne-am strãdui sã avem un stil de viaţã cât mai echilibrat, oboseala, stresul, alimentaţia şi sedentarismul îşi spun cuvântul, afectându-ne inclusiv sãnãtatea digestivã. Iar una dintre cele mai frecvente neplãceri digestive este constipaţia.

Atunci organismul nostru nu mai merge ceas şi observãm cã:

Eliminarea scaunului nu mai este un obicei matinal, aşa cum ar fi natural. Suferim de balonare, dureri abdominale, crampe. Avem mai puţin de trei scaune pe sãptãmânã. Simţim durere şi disconfort la eliminarea scaunului tare şi uscat.

Poţi apela cu încredere la medicamentele din gama Dulcolax®!

Dulcolax® este folosit pentru ameliorarea constipaţiei, de peste 60 de ani.

Dulcolax® (bisacodil) este un laxativ cu acţiune localã, neabsorbabil, cu efect de stimulare a mișcãrilor intestinale, determinând acumularea de apã şi, în consecinţã, de electroliţi în lumenul colonului. Acestea determinã stimularea evacuãrii scaunului, reducerea duratei tranzitului şi diminuarea consistenţei conţinutului intestinal.

Deoarece este un laxativ care acţioneazã doar în colon, Dulcolax® stimuleazã specific procesul natural de evacuare din zona inferioarã a tractului digestiv (intestinul gros). Astfel, procesul de digestie nu este perturbat, întrucât absorbţia caloriilor sau a nutrienţilor esenţiali are loc anterior în palierul superior (intestin subţire și stomac).

Toate produsele din gama Dulcolax® acţioneazã local, nu se absorb în sânge, deci nu traverseazã bariera hematoencefalicã și, în consecinţã, nu poate fi luat în considerare riscul creãrii unei dependenţe.

Pentru tratamentul constipaţiei. Pentru pregãtirea investigaţiilor şi înainte de intervenţii chirurgicale.

Similar tuturor medicamentelor, Dulcolax sau Dulcopic trebuie administrat numai la recomandarea medicului.

Aceste medicamente laxative pot fi utilizate în perioada alãptãrii intrucat datele clinice au evidenţiat cã fracţiunea activã nu ajunge în laptele matern.

Aceste medicamente laxative sunt contraindicate la pacienţii cu ileus, obstrucţie intestinalã, abdomen acut chirurgical incluzând apendicitã, boli inflamatorii intestinale acute şi dureri abdominale severe asociate cu greaţã şi vãrsãturi, care pot fi semne ale unei afecţiuni severe.

Similar tuturor laxativelor, nu trebuie administrat zilnic mai mult de 5 zile la rând fãrã a investiga etiologia constipaţiei prin diagnostic diferenţial.

Dulcolax (5mg) drajeuri - Adulţi 1-2 drajeuri gastrorezistente Dulcolax pe zi. Se recomandã începerea tratamentului cu cea mai micã dozã. Dulcolax (10mg) supozitoare - Adulţi 1 supozitor pe zi pentru efect imediat. Dulcopic (picãturi): Adulţi: doza recomandatã este de 5 - 10 mg picosulfat de sodiu (10-20 picãturi) pe zi Copii cu vârsta peste 10 ani: doza recomandatã este de 5 - 10 mg picosulfat de sodiu (10-20 picãturi) pe zi Copii cu vârsta de 4-10 ani: doza recomandatã este de 2,5 - 5 mg picosulfat de sodiu (5-10 picãturi) pe zi

Aceste medicamente se pot elibera fãrã prescripţie medicalã. Se recomandã citirea cu atenţie a prospectelor sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacã apar manifestãri neplãcute, adresaţi-vã medicului sau farmacistului.

Viza de publicitate nr. 4981 /14.07.2022 MAT-RO-2200187-1.0 - 5/2022

newsletter