Essentiale Forte 300 mg x 30 capsule, pentru protectia ficatului

Producator:

23,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 01.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Essențiale Forte este un tratament eficace destinat protejării ficatului și tratării afecțiunilor hepatice care se pot manifesta și prin senzația de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior sau lipsa poftei de mâncare.


Alege Essentiale Forte 300 mg x 30 capsule, pentru protectia ficatului

Vrei sa iti protejezi ficatul de toxine si sa-i asiguri o buna functionare? Opteaza pentru Essentiale Forte 300 mg x 30 capsule, pentru protectia ficatului si ajuta celulele afectate sa se repare. Essentiale Forte este alegerea optima si atunci cand te simti lipsit de energie sau te confrunti cu oboseala excesiva.

Cum administrezi Essentiale Forte pentru ficat?

Pentru a te bucura de beneficiile acestui medicament, poti administra 2 capsule de 3 ori pe zi. Fiecare capsula de Essentiale Forte contine 300 de miligrame de fosfolipide esentiale extrase din seminte de soia si nu are in componenta sa gluten sau zahar, pentru a fi cat mai usor de tolerat. Este recomandat sa iei capsulele de Essentiale Forte 300 mg x 30 capsule, pentru protectia ficatului intregi, in timpul mesei, cu o cantitate suficienta de apa. Alege sa sustii sanatatea ficatului tau si comanda online Essentiale Forte 300 mg x 30 capsule, pentru protectia ficatului la un pret accesibil de pe Springfarma.

Essentiale Forte 300 mg, 30 capsule, Sanofi, protector pentru ficat

Ficatul inflamat sau afectat de substante nocive poate fi ajutat sa functioneze la parametri optimi cu un medicament cu fosfolipide esentiale. Essentiale Forte 300 mg, 30 capsule, Sanofi este alegerea fireasca cand te confrunti cu toxine in organism ori cand ai un diagnostic de hepatita. Essentiale Forte e recomandat si pentru cresterea poftei de mancare, datorita fosfolipidelor esentiale din compozitie care asigura o nutritie corespunzatoare ficatului.

Essențiale Forte

Essențiale Forte este un tratament eficace destinat protejării ficatului și tratării afecțiunilor hepatice care se pot manifesta și prin senzația de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior sau lipsa poftei de mâncare.

BENEFICII

Essențiale Forte este un medicament care:
- repară celulele afectate ale ficatului,
- protejează celulele ficatului de toxine
- contribuie la sănătatea ficatului, esențial pentru energia organismului
- acționează eficient în caz de ficat gras, afectarea ficatului de către substanțe nocive (alcool, medicamente, alimentație necorespunzătoare) și hepatite cronice.

INGREDIENTE

Fiecare capsulă de Essențiale Forte conține 300 mg fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia, cu o concentrație de 76% fosfatidilcolină.

Essențiale Forte nu conține gluten.

Essențiale Forte nu conține zahăr.

MOD DE UTILIZARE

Doza recomandată pentru adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta de peste 12 ani (aproximativ 43 kg) este de 2 capsule de 3 ori pe zi.

Capsulele de Essențiale Forte se înghit întregi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid (de preferat apă).

Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament. În cazul în care urmați un tratament cu anticoagulante, vă rugăm să vă adresați medicului înainte de a lua Essențiale Forte. Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Produsul Essentiale Forte 300 mg x 30 caps, pentru protectia ficatului face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Afectiuni ale ficatului - Essentiale Forte 300 mg x 30 caps, pentru protectia ficatului Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Essentiale Forte este un medicament indicat în tratamentul afecţiunilor hepatice.
Essentiale Forte este utilizat pentru ameliorarea simptomelor, cum sunt inapetenţă şi senzaţie de presiune în hipocondrul drept, apărute ca urmare a afectării toxico-nutriţionale a ficatului şi în hepatite.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Essentiale Forte 300 mg capsule

Fosfolipide esenţiale 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse,adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău,trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Essentiale Forte şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Essentiale Forte

  3. Cum să luaţi Essentiale Forte

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Essentiale Forte

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Essentiale Forte şi pentru ce se utilizează

Essentiale Forte conţine fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia. Acest medicament este indicat adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mâncare şi senzaţia de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior,cauzate de afectarea ficatului de către substanţe nocive sau mal nutriţie (afectarea toxico-nutriţională a ficatului) şi în inflamarea cronică a ficatului(hepatită). 

Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Essentiale Forte

Nu luaţi Essentiale Forte:

-  dacă sunteţi alergic la preparate din seminţe de soia sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul6).

Datorită conţinutului în ulei din seminţele de soia acest medicament poate provoca reacţii alergice severe.

Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul “Atenţionări şi precauţii”.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Essentiale Forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă apar alte simptome a căror cauză nu o cunoaşteţi este important să spuneţi medicului dumneavoastră.

Administrarea acestui medicament nu înlocuieşte necesitatea evitării factorilor toxici,care determină afectarea ficatului (de exemplu alcoolul).

În hepatitele cronice (inflamaţie cronică a ficatului),tratamentul adjuvant cu fosfolipide esenţiale din seminţe de soia este justificat numai dacă observaţi că simptomele dumneavoastră sunt ameliorate în cursul tratamentului. 

Utilizare la copii

Deoarece nu au fost efectuate studii clinice specifice cu Essentiale Forte,acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12ani. 

Essentiale Forte împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi,aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu este exclusă interacţiunea între Essentiale Forte şi anticoagulante. De aceea, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu medicamente anticoagulante, deoarece poate fi necesară ajustarea dozei de anticoagulant. 

Essentiale Forte împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Nu există recomandări speciale. Acest medicament se administrează în timpul mesei.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Preparatele din seminţe de soia sunt larg folosite în alimentaţia omului şi până acum nu există indicii care să sugereze vreun risc în cazul utilizării în timpul sarcinii şi alăptării.Deoarece datele din studii clinice sunt insuficiente,nu se recomandă utilizarea Essentiale Forte în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Essentiale Forte conţine ulei de soia, alcool (etanol) şi ulei de ricin hidrogenat

Acest medicament conţine ulei de soia. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament (vezi pct.2).

Acest medicament conţine o cantitate mică de alcool(etanol),mai puţin de 100 mg pe doză(6capsule pe zi)şi ulei de ricin hidrogenat. Uleiul de ricin hidrogenat poate provoca jenă gastrică şi diaree.

3. Cum să luaţi EssentialeForte

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul.Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doza recomandată este:

Vârstă şi/sau greutate corporală

  Doza pentru o dată

        Doza zilnică

Copii cu vârsta peste 12 ani (aproximativ 43 kg)

 

Adolescenţi şi adulţi

 

2 capsule

 

(600 mg fosfolipide din seminţe de soia)

 

2 capsule de 3 ori pe zi

 

(1800 mg fosfolipide din seminţe de soia)

 

Capsulele de Essentiale Forte se înghit întregi, în timpul mesei,cu o cantitate suficientă de lichid (preferabil cu un pahar cu apă, 200ml).

Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul “Atenţionări şi precauţii”.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vi se pare că efectul Essentiale Forte este prea puternic sau prea slab.

Dacă luaţi mai mult Essentiale Forte decât trebuie

Nu au fost descrise reacţii ale supradozajului sau simptome ale intoxicaţiei cu Essentiale Forte.Totuşi, reacţiile adverse menţionate mai jos pot fi mai grave în cazul în care aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată. În această situaţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

Dacă uitaţi să luaţi Essentiale Forte

Dacă aţi uitat să luaţi o doză,luaţi următoarea doză la următoarea masă.Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.Dacă aţi uitat să vă luaţi medicamentul o zi întreagă,reluaţi tratamentul în ziua următoare, cu aceleaşi doze ca de obicei.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele,acest medicament poate provoca reacţii adverse,cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente(pot afecta până la 1din 100 persoane):tulburări gastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi şi diareea.

Reacţii adverse foarte rare(pot afecta până la 1 din 10000 persoane):reacţii alergice la nivelul pielii, cum sunt exantemul sau erupţia cutanată şi urticaria.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile): prurit (mâncărime la nivelul pielii).

Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse,în special reacţii alergice(de hipersensibilitate), întrerupeţi administrarea Essentiale Forte şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare,ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse,puteţicontribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Essentiale Forte

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere.Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Essentiale Forte

- Substanţa activă: fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia, conţinând 76% (3-sn-fosfatidil) colină (extractant: etanol 96% (v/v)), 300mg.

- Celelalte componente sunt:grăsime solidă(WitepsolW35),ulei de soia rafinat,DL-α-tocoferol, ulei de ricin hidrogenat, grăsime solidă(WitepsolS55),etanol96%,etilvanilină, 4-metoxiacetofenonă, gelatină,apă purificată, dioxid de titan(E171),oxid galben de fer(E172), oxid negru de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

Cum arată Essentiale Forte şi conţinutul ambalajului

Se prezintă sub formă de capsule tari,oblongi,opace,de culoare kaki,conținând o masă omogenă păstoasă, având aspectul mierii de albine.

Este disponibil în cutii cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 10 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SANOFI ROMÂNIA S.R.L.

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajele 8-9 Sector 2, Bucureşti, România 

Fabricantul

A. Nattermann & Cie. GmbH Nattermannalee 1

50829 Köln Germania

Sanofi-Aventis Sp. z o.o. ul. Lubelska 52

35-233 Rzeszów Polonia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament,vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi România S.R.L. Tel: 021 317 31 36

Acest prospect a fost revizuit în Octombrie, 2017. Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

 

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
28-12-2021
Achizitie verificata

Esentiale

Merita banii

Nota 
19-09-2019
Achizitie verificata

Întrebare

Ce preț au Esențiale forte 300mg

Nota 
16-05-2019
Achizitie verificata

transparență

puneți imediat prețul,
transparența avantajează pe cei ... transparenți!

Scrie o parere
Essentiale Forte 300 mg x 30 caps, pentru protectia ficatului

Essentiale Forte 300 mg x 30 caps, pentru protectia ficatului

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

protectia ficatului Hepatoprotectoare Essentiale Forte
Nota pentru produsul Essentiale Forte 300 mg x 30 caps, pentru protectia ficatului 3.67/ 5 (3 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Essentiale Forte 300 mg x 30 caps, pentru protectia ficatului

newsletter