Essentiale MAXX 600 mg x 30 capsule, pentru protectia ficatului

Producator:

51,90 RON tax incl.

Disponibilitate: in stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 30.03.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Essențiale Max

Essențiale Max este un tratament eficace destinat tratării afecțiunilor hepatice care se pot manifesta și prin senzația de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior sau lipsa poftei de mâncare.

BENEFICII

Essențiale Max este un medicament care:
- acționează eficient în caz de ficat gras, afectarea ficatului de către substanțe nocive (alcool, medicamente, alimentație necorespunzătoare) și hepatite cronice
- reduce simptomele precum lipsa poftei de mâncare și senzația de presiune în partea dreaptă a abdomenului
- repară celulele afectate ale ficatului
- regenerează celulele ficatului
- protejează celulele ficatului de toxine

INGREDIENTE

Fiecare capsulă de Essențiale Max conține 600mg fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia, cu o concentrație de 76% fosfatidilcolină.

Essențiale Max nu conține gluten.

Essențiale Max nu conține zahăr.

MOD DE UTILIZARE

Doza recomandată pentru adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 12 ani (aproximativ 43 kg) este de 1 capsulă de 3 ori pe zi.

Durata tratamentului cu Essențiale Max este nelimitată deoarece refacerea ficatului este un proces de durată.

Capsulele de Essențiale Max se înghit întregi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid (de preferat apă).

Dacă aveţi alergie la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament. În cazul în care urmați un tratament cu anticoagulante, vă rugăm să vă adresați medicului înainte de a lua Essențiale Max. Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Essentiale MAXX 600 mg, 30 capsule, pentru protectia ficatului face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Afectiuni ale ficatului - Essentiale MAXX 600 mg, 30 capsule, pentru protectia ficatului Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Essentiale Maxx este un medicament indicat în tratamentul afecţiunilor hepatice.
Essentiale Maxx este utilizat pentru ameliorarea simptomelor, cum sunt inapetenţă şi senzaţie de presiune în hipocondrul drept, apărute ca urmare a afectării toxico-nutriţionale a ficatului şi în hepatite.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Essentiale MAXX 600 mg capsule

Fosfolipide esenţiale 

AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 11619/2019/01-02

 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-             Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

-             Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

-             Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 

-             Dacă după 30 de zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

Ce găsiți în acest prospect

 

 1.        Ce este Essentiale MAX și pentru ce se utilizează

 

 1.        Ce trebuie să știți înainte să utilizați Essentiale MAX
 2.        Cum să utilizați Essentiale MAX
 3.        Reacții adverse posibile
 4.        Cum se păstrează Essentiale MAX
 5.        Conținutul ambalajului și alte informații

 

 

 1.           Ce este Essentiale MAX și pentru ce se utilizează

 

Essentiale MAX conţine fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia. Acest medicament este indicat adulţilor, adolescenţilor şi copiilor cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea simptomelor cum sunt lipsa poftei de mâncare şi senzaţia de presiune în partea dreaptă a abdomenului superior, cauzate de afectarea ficatului de către substanţe toxice sau alimentație nesănătoasă (afectarea toxico-nutriţională a ficatului) şi în inflamarea cronică a ficatului (hepatită).

 

Dacă după 30 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

 

 1.           Ce trebuie să știți înainte să utilizați Essentiale MAX

 

Nu utilizați Essentiale MAX:

 

-             dacă sunteți alergic la fosfatidilcolină (din compoziţia fosfolipidelor esenţiale), preparate din seminţe de soia, arahide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

 

Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul „Atenţionări şi precauţii”.

 

Atenționări și precauții

 

Înainte să utilizați Essentiale MAX, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau dacă apar alte simptome a căror cauză nu o cunoaşteţi este important să spuneţi medicului dumneavoastră.

 

Administrarea acestui medicament nu înlocuieşte necesitatea evitării factorilor toxici, care determină afectarea ficatului (de exemplu alcoolul).

 

În hepatitele cronice (inflamaţie cronică a ficatului), tratamentul adjuvant cu fosfolipide esenţiale din seminţe de soia este justificat numai dacă observaţi că simptomele dumneavoastră sunt ameliorate în cursul tratamentului.

 

Utilizare la copii

 

Deoarece nu au fost efectuate studii clinice specifice cu Essentiale MAX, acest medicament nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.

 

Essentiale MAX împreună cu alte medicamente

 

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

 

Nu este exclusă interacţiunea între Essentiale MAX şi anticoagulante. De aceea, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă urmaţi tratament cu medicamente anticoagulante, deoarece poate fi necesară ajustarea dozei de anticoagulant.

 

Essentiale MAX împreună cu alimente, băuturi și alcool

 

Nu există recomandări speciale. Acest medicament se administrează în timpul mesei.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

 

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Preparatele din seminţe de soia sunt larg folosite în alimentaţia omului şi până acum nu există indicii care să sugereze vreun risc în cazul utilizării în timpul sarcinii şi alăptării. Deoarece datele din studii clinice sunt insuficiente, nu se recomandă utilizarea Essentiale MAX în timpul sarcinii fără supraveghere medicală, precum şi în timpul alăptării.

 

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

 

Acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Essentiale MAX conține ulei de soia, alcool (etanol) şi ulei de ricin hidrogenat

 

Acest medicament conţine ulei de soia. Dacă sunteți alergic la arahide sau soia nu utilizaţi acest medicament. Datorită conţinutului în ulei din seminţe de soia acest medicament poate provoca reacţii alergice severe.

 

Acest medicament conţine o cantitate mică de alcool (etanol), mai puţin de 100 mg pe doză (3 capsule pe zi) şi ulei de ricin hidrogenat. Uleiul de ricin hidrogenat poate provoca disconfort la nivelul stomacului şi diaree.

 

 

 1.           Cum să utilizați Essentiale MAX

 

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v- a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Vârstă şi/sau greutate
corporală
Doza pentru o dată Doza zilnică

Copii cu vârsta peste 12 ani
(aproximativ 43 kg)

Adolescenţi şi adulţi

1 capsulă

(600 mg fosfolipide esențiale

din seminţe de soia)

1 capsulă de 3 ori pe zi

(1800 mg fosfolipide esențiale

din seminţe de soia)

 

Capsulele de Essentiale MAX se înghit întregi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid (preferabil cu un pahar cu apă, 200 ml).

În general, durata tratamentului este nelimitată.

 

Vă rugăm să ţineţi cont şi de informaţiile menţionate la punctul „Atenţionări şi precauţii”. Adresaţi- vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vi se pare că efectul Essentiale MAX este prea puternic sau prea slab.

 

Dacă utilizați mai mult Essentiale MAX decât trebuie

 

Nu au fost descrise reacţii ale supradozajului sau simptome ale intoxicaţiei cu Essentiale MAX. Totuşi, reacţiile adverse menţionate mai jos pot fi mai grave în cazul în care aţi luat o doză mai mare decât cea recomandată. În această situaţie, adresaţi- vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

 

Dacă uitați să utilizați Essentiale MAX

 

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi următoarea doză la următoarea masă. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să vă luaţi medicamentul o zi întreagă, reluaţi tratamentul în ziua următoare, cu aceleaşi doze ca de obicei.

 

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 

 1.           Reacții adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): tulburărigastro-intestinale, cum sunt disconfortul gastric, scaunele moi şi diareea.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane): reacţii alergice la nivelul pielii,cum sunt exantemul sau erupţia cutanată şi urticaria.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

 

prurit (mâncărime la nivelul pielii).

 

Dacă observaţi oricare dintre aceste reacţii adverse, în special reacţii alergice (de hipersensibilitate), întrerupeţi administrarea Essentiale MAX şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, care va evalua severitatea manifestărilor pe care le prezentaţi şi va decide măsurile necesare.

 

Raportarea reacţiilor adverse

 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 

 1.           Cum se păstrează Essentiale MAX

 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

 

A se păstra la temperaturi sub 25ºC.

 

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

 

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.


Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 

 1.           Conținutul ambalajului și alte informații

 

Ce conține Essentiale MAX

 

-        Substanţa activă: fosfolipide esenţiale extrase din seminţe de soia 600 mg. Fosfolipidele esenţiale

 

conţin 76% (3-sn-fosfatidil) colină (extractant: etanol 96% (v/v)).

-        Celelalte componente sunt: grăsime solidă (Witepsol W35), ulei de soia rafinat, alfa-tocoferol, ulei de ricin hidrogenat, grăsime solidă (Witepsol S55), etanol 96%, etilvanilină, 4-metoxiacetofenonă, gelatină, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid negru de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), laurilsulfat de sodiu.

 

Cum arată Essentiale MAX și conținutul ambalajului

 

Se prezintă sub formă de capsule tari, de formă oblongă, opace, de culoarea mahonului; conținând o masă omogenă, păstoasă, ce are aspectul mierii de albine.

 

Este disponibil în cutii cu 5 blistere formate din film PVC-PVdC transparent și folie din Aluminiu a câte 6 capsule și cutii cu 7 blistere formate din film PVC-PVdC transparent și folie din Aluminiu a câte 6 capsule.

 

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

Deținătorul autorizației de punere pe piață

 

Sanofi Romania SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajele 8-9

Sector 2, Bucureşti, România

 

Fabricantul

 

A. Nattermann & Cie. GmbH

Nattermannalee 1

50829 Köln

Germania

 

Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați deținătorul autorizației de punere pe piață:

 

România

 

Sanofi Romania SRL

Tel: 021 317 31 36

 

Acest prospect a fost revizuit în aprilie 2019.

 

Alte surse de informaţii

 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Essentiale MAXX 600 mg, 30 capsule, pentru protectia ficatului

Essentiale MAXX 600 mg, 30 capsule, pentru protectia ficatului

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

protectia ficatului Hepatoprotectoare

PRODUSE ASEMANATOARE CU Essentiale MAXX 600 mg, 30 capsule, pentru protectia ficatului

newsletter