Bayer Iberogast picaturi orale, 20ml

Producator:

23,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 06.12.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Iberogast, solutie din plante pentru ameliorarea simptomelor digestive – combinatie unica si naturala, cu actiune multipla impotriva durerii de stomac, a senzatiei de plenitudine, meteorismului, crampelor gastro-intestinale, greata si arsuri la stomac.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

BAYER


Beneficii Bayer Iberogast picaturi orale:

 • Iberogast lichid contine o combinatie unica de 9 plante medicinale pentru ameliorarea rapida a multiplelor simptome digestive;
 • Ingredientele se combina pentru a oferi o eficienta maxima;
 • Cu peste 60 de ani de experienta in ameliorarea simptomelor digestive;
 • Iberogast imbina angelica, chimen, musetel, Iberis Amara, rostopasca, roinita, menta, lemn dulce si armurar pentru a va ajuta sa va bucurati de viata fara sa va preocupe cele 6 simptome gastrointestinale principale, cum ar fi durerea abdominala, greata, presiunea abdominala, durerile de stomac, balonarea si crampele;
 • Formula se absoarbe rapid si are cinci efecte principale: normalizeaza activitatea musculaturii stomacale, calmeaza durerile gastrice, reduce balonarea si flatulenta, reduce inflamatia si regleaza motilitatea digestiva.

Ingrediente Bayer Iberogast picaturi orale:

Substantele active sunt: extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens, extract de radacina de angelica – Angelicae radix, extract de frunza de roinita – Melissae folium, extract de fruct de chimen – Carvi fructus, extract de iarba de rostopasca – Chelidonii herb, a extract de radacina de lemn dulce – Liquiritiae radix, extract de floare de musetel – 4 Matricariae flos, extract de frunza de menta – Menthae piperitae folium, extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus.

... Citeste mai mult

Ingrediente active per 100 ml:

 • extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens (1 : 1,5 – 2,5); solvent de extractie: etanol 50 % (v/v) -15 ml;
 • extract de radacina de angelica – Angelicae radix (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de frunza de roinita – Melissae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de fruct de chimen – Carvi fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de iarba de rostopasca – Chelidonii herba (1 : 2,5 – 3,5; solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml;
 • extract de radacina de lemn dulce – Liquiritiae radix (1 : 2,5 – 3,.5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml.g8uj;
 • extract de floare de musetel – Matricariae flos (1 : 2 - 4); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 20 ml;
 • extract de frunza de menta – Menthae piperitae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 5 ml;
 • extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extractie: etanol 30 % (v/v) – 10 ml.

Mod de administrare Bayer Iberogast picaturi orale:

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca nu este prescris altfel, Iberogast ar trebui sa fie luat de 3 ori pe zi, inainte sau in timpul meselor cu putina apa, dupa cum urmeaza:
Adulti si adolescenti cu varsta peste 13 ani 20 picaturi.
Copii intre 6 si 12 ani 15 picaturi.
Copii intre 3 si 5 ani 10 picaturi.
In cazul in care simptomele se agraveaza sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile, consultati medicul.
Nu exista practic nicio restrictie in ceea ce priveste durata de utilizare. Durata de utilizare depinde de natura, gravitatea si evolutia bolii.
Agitati bine flaconul inainte de utilizare.

Precautii / Atentionari Bayer Iberogast picaturi orale:

Intrerupeti imediat tratamentul si consultati medicul dumneavostra daca apar semne sau simptome ale unei afectiuni hepatice, ca de exemplu icter, urina inchisa la culoare sau scaun incolor. In cazul in care simptomele se agraveaza sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile, consultati medical pentru a exclude alte cauze posibile.
La copiii sub 6 ani, cu dureri abdominale, consultati intotdeauna un medic.
Iberogast este un extract pe baza de alcool etilic, contine pana la 240 mg per doza, echivalent cu 6,2 ml bere sau 2,6 ml vin per doza. Daunator pentru cei care sufera de alcoolism. Aceasta informatie trebuie luata in considerare la femeile gravidesau care alapteaza, copii si grupuri cu risc crescut, cum sunt pacientii cu boli hepatice sau epilepsie.
Nu exista practic nicio restrictie in ceea ce priveste durata de utilizare. Durata de utilizare depinde de natura, gravitatea sievolutia bolii.
Iberogast poate fi utilizat timp de 8 saptamani de la prima deschidere.

Home

... Citeste mai putin
Produsul Bayer Iberogast picaturi orale, 20ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Bayer Iberogast picaturi orale, 20ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Iberogast este un medicament pe baza de plante pentru tratamentul tulburarilor gastrointestinale cum ar fi sindromul colonului iritabil si dispepsie functionala. Acesta poate fi utilizat si pentru a ajuta la tratarea simptomelor de gastrita. Aceste tulburari cauzeaza simptome cum ar fi dureri de stomac, senzație de plenitudine, balonare, crampe gastrointestinale si greata.

Prospect: Informații pentru utilizator

Iberogast picături orale, soluție

Tratament bazat pe 9 plante

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

-  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
-  Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

... Citeste mai mult

-  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului 

sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-  Dacă după 7 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Iberogast și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Iberogast

 3. Cum să utilizați Iberogast

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Iberogast

 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. Ce este Iberogast și pentru ce se utilizează

Iberogast este un medicament pe bază de plante pentru tratamentul tulburărilor gastrointestinale cum arfi sindromul colonului iritabil și dispepsie funcțională. Acesta poate fi utilizat și pentru a ajuta la tratarea
simptomelor de gastrită. Aceste tulburări cauzează simptome cum ar fi dureri de stomac, senzație de plenitudine, balonare, crampe gastrointestinale și greață.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Iberogast

Nu utilizați Iberogast:

- dacă sunteți alergic la substanţele active sau orice alte ingrediente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Nu trebuie să fie utilizat de către copii cu vârsta sub 3 ani.

Atenționări și precauții

Întrerupeți imediat tratamentul și consultați medicul dumneavostră dacă apar semne sau simptome ale unei afecțiuni hepatice, ca de exemplu icter, urină închisă la culoare sau scaun incolor.
În cazul în care simptomele se agravează sau nu se îmbunătățesc după 7 zile, consultați medicul dumneavoastră pentru a exclude alte cauze posibile.

La copiii sub 6 ani, cu dureri abdominale, consultați întotdeauna un medic 

Iberogast împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente.

Nu există interacțiuni cunoscute.

Iberogast împreună cu alimente, băuturi și alcool

Nu există interacțiuni cunoscute.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu există suficiente date disponibile referitoare la utilizarea în timpul sarcinii sau alăptării. Este de preferat să se evite utilizarea medicamentului Iberogast în timpul sarcinii și alăptării. Cu toate acestea, Iberogast trebuie utilizat în timpul sarcinii sau alăptării numai după

consultarea unui medic.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu se cunosc efectele medicamentului Iberogast asupra capacității de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Iberogast conține 31% etanol (alcool etilic), adică până la 240 mg per doză, echivalent cu 6,2 ml bere sau 2,6 ml vin per doză. Dăunător pentru cei care suferă de alcoolism. Această informaţie trebuie luată în considerare la femeile gravide sau care alăptează, copii și grupuri cu risc crescut, cum sunt pacienții cu boli hepatice sau epilepsie.

3. Cum să utilizați Iberogast

Administrare orală.
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Dacă nu este prescris altfel, Iberogast ar trebui să fie luat de 3 ori pe zi, înainte sau în timpul meselor cu puţină apă, după cum urmează:

Adulți și adolescenți cu vârsta peste 13 ani= 20 picaturi
Copii între 6 și 12 ani= 15 picaturi 
Copii între 3 și 5 ani= 10 picaturi
În cazul în care simptomele se agravează sau nu se îmbunătățesc după 7 zile, consultați medicul.
Nu există practic nicio restricție în ceea ce privește durata de utilizare. Durata de utilizare depinde de natura, gravitatea și evoluția bolii.

Agitaţi bine flaconul înainte de utilizare.
Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă utilizați mai mult Iberogast decât trebuie

Nu au existat cazuri de supradozaj cu Iberogast raportate până în prezent. Cu toate acestea, în cazul unui supradozaj, trebuie luat în considerare conținutul de alcool.
Dacă ați luat în mod accidental 1 până la 2 doze individuale de Iberogast mai mult decât trebuie, adică un total de 40 până la 60 de picături, de obicei, aceasta nu are consecințe negative și ar trebui să continuați data viitoare cu doza prescrisă de către medicul dumneavoastră sau aşa cum este descris în instrucțiunile de dozare. Dacă ați luat doze considerabil mai mari, vă rugăm să informați medicul dumneavoastră.

Acesta poate lua apoi o decizie cu privire la măsurile necesare. 

Dacă uitați să utilizați Iberogast

Dacă ați uitat să luați Iberogast, ar trebui să continuați data viitoare cu doza prescrisă de către medicul dumneavoastră sau așa cum s-a descris în instrucțiunile de dozare. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetați să utilizați Iberogast

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazuri foarte rare, pot să apară reacții alergice, cum ar fi reacții cutanate, mâncărimi și
dificultăți de respirație.
Au mai fost raportate, cu frecvența necunoscută, cazuri de afecțiuni hepatice.
În cazul unor reacții adverse, trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului și să consultaţi un medic. Acesta poate apoi decide cu privire la gravitatea acestora, precum și orice alte măsuri necesare.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
București 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected]

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Iberogast

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Iberogast poate avea un aspect tulbure - acest lucru nu reduce eficacitatea preparatului.
Iberogast poate fi utilizat timp de 8 săptămâni de la prima deschidere.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Iberogast

- Substanțele active sunt: extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens, extract de rădăcină de angelica – Angelicae radix, extract de frunză de roiniță – Melissae folium, extract de fruct de chimen – Carvi fructus, extract de iarbă de rostopască – Chelidonii herb, a extract de rădăcină de lemn dulce – Liquiritiae radix, extract de floare de mușețel – 

Matricariae flos, extract de frunză de mentă – Menthae piperitae folium, extract de fruct de

armurariu – Silybi mariani fructus. 100 ml picături orale conțin:

-  extract de Iberis amara – Iberis amara planta tota recens (1 : 1,5 – 2,5); solvent de extracție: etanol 50 % (v/v) -15 mL
-  extract de rădăcină de angelica – Angelicae radix (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de frunză de roiniță – Melissae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de fruct de chimen – Carvi fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de iarbă de rostopască – Chelidonii herba (1 : 2,5 – 3,5; solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de rădăcină de lemn dulce – Liquiritiae radix (1 : 2,5 – 3,.5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL
-  extract de floare de mușețel – Matricariae flos (1 : 2 - 4); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 20 mL
-  extract de frunză de mentă – Menthae piperitae folium (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 5 mL

-  extract de fruct de armurariu – Silybi mariani fructus (1 : 2,5 – 3,5); solvent de extracție: etanol 30 % (v/v) – 10 mL

Cum arată Iberogast și conținutul ambalajului

Lichid de culoare brună închisă, limpede sau ușor tulbure.

Un flacon din sticlă brună, tip III, prevăzut cu picurător incolor din PEJD și capac cu filet din PEID, de culoare albă; flaconul conține 20 mL picături orale, soluție;
Un flacon din sticlă brună, tip III, prevăzut cu picurător incolor din PEJD și capac cu filet din PEID, de culoare albă; flaconul conține 50 mL picături orale, soluție;

Un flacon din sticlă brună, tip III, prevăzut cu picurător incolor din PEJD prevăzut cu picurător incolor din PEJD și capac cu filet din PEID, de culoare albă; flaconul conține 100 mL picături orale, soluție.

Deținătorul autorizației de punere pe piață

BAYER SRL
Șos. București – Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1, Sector 1, 013681 București, România

Fabricantul

STEIGERWALD ARZNEIMITTELWERK GmbH Havelstrasse 5, Darmstadt, 64295, Germania

Acest prospect a fost revizuit în Decembrie, 2020.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Bayer Iberogast picaturi orale, 20ml

Bayer Iberogast picaturi orale, 20ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

balonare gastro-intestinal

PRODUSE ASEMANATOARE CU Bayer Iberogast picaturi orale, 20ml

newsletter