Bioflu Plus, 2 blistere*8 capsule moi B

Producator:

13,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 07.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Bioflu Plus capsule moi trateaza eficient congestia nazala, tusea neproductiva, febra si rinitele.


Bioflu Plus capsule moi este indicat pentru adolescenti si adulti, fiind util in ameliorarea simptomelor gripei si racelii.

Este contraindicata folosirea acestui medicament in situatia in care sunteti alergic la clorhidrat de pseudoefedrina, bromhidrat de dextrometorfan, paracetamol ori la oricare dintre celelalte componente ale Bioflu Plus capsule moi. De asemenea, nu luati Bioflu Plus daca suferiti de insuficienta renala grava, insuficienta hepatocelulara, daca ati avut accident vascular cerebral sau daca aveti diabet zaharat.

... Citeste mai mult

Bioflu Plus are influenta majora asupra capacitatii de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor, creand o senzatie de somnolenta si ameteli. 

... Citeste mai putin
Produsul Bioflu Plus, 2 blistere*8 capsule moi B face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Ameliorarea simptomelor (durere si febra) - Antitermice(antipiretice) - Bioflu Plus, 2 blistere*8 capsule moi B Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive şi febrei asociate afecţiunilor tractului respirator (de exemplu, sinuzite, rinite, faringite, bronşite).
Tratament simptomatic în răceală şi gripă.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

Bioflu Plus, capsule moi

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Bioflu Plus, capsule moi, cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

... Citeste mai mult

-            Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-            Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

-           Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile.

-            Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

În acest prospect găsiţi:

     1. Ce este Bioflu Plus, capsule moi şi pentru ce se utilizează

     2. Înainte să utilizaţi Bioflu Plus, capsule moi

     3. Cum să utilizaţi Bioflu Plus, capsule moi

     4. Reacţii adverse posibile

     5. Cum se păstrează Bioflu Plus, capsule moi

     6. Informaţii suplimentare

 

    1. CE ESTE BIOFLU PLUS, CAPSULE MOI ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

 Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive şi febrei asociate bolilor tractului respirator (de exemplu, sinuzite, rinite, faringite, bronşite). Tratament simptomatic în răceală şi gripă.

    2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BIOFLU PLUS, CAPSULE MOI Nu utilizaţi Bioflu Plus, capsule moi

-         dacă  sunteţi  alergic  (hipersensibil)  la  paracetamol,  clorhidrat  de  pseudoefedrină,  bromhidrat  de dextrometorfan,  maleat  de  clorfeniramină  sau  alte  antihistaminice  sau  la  oricare  dintre  celelalte componente ale Bioflu Plus, capsule moi;

-         dacă aveţi hipertensiune arterială severă sau necontrolată prin tratament, boală coronariană gravă sau tulburări de ritm cardiac;

-         dacă aţi avut în trecut accident vascular cerebral;

-         dacă aveţi astm bronşic şi tuşiţi;

-         dacă aveţi insuficienţă respiratorie;

-         dacă aveţi insuficienţă hepatocelulară;

-         dacă aveţi insuficienţă renală severă;

-        dacă aveţi probleme uretro-prostatice cu imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinară totală sau parţială (retenţie urinară);

-         dacă aveţi obstrucţie piloro-duodenală;

-         dacă aveţi diabet zaharat;

-         dacă aveţi hipertiroidie;

-         dacă aveţi glaucom cu unghi închis;

-         dacă aveţi sau aţi avut epilepsie sau convulsii;

-         dacă alăptaţi sau sunteţi gravidă;

-         dacă aveţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază;

-         dacă utilizaţi inhibitori de monoaminooxidază (în administrarea concomitentă sau în termen de 14 zile de la retragerea acestora);

-         la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bioflu Plus, capsule moi

Acest medicament este recomandat numai pentru adulţi şi adolescenţi.

Tusea productivă este o componentă fundamentală a mecanismului de apărare bronhopulmonară şi de aceea nu trebuie suprimată. Nu se recomandă asocierea unui expectorant sau mucolitic cu un antitusiv. Înainte de prescrierea unui antitusiv, trebuie identificate cazurile în care tusea necesită tratament etiologic adecvat, în special astmul bronşic, bronşiectazia, obstrucţia bronşică, insuficienţa ventriculară stângă de cauze cunoscute, embolia pulmonară, tusea de origine cardiacă, cancerul şi afecţiunile endobronşice.

Datorită pseudoefedrinei şi clorfeniraminei din compoziţia sa, medicamentul trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii care suferă de hipertensiune arterială uşoară sau moderată, afecţiuni cardiace, tensiune intraoculară crescută.

Administrarea trebuie făcută cu precauţie în cazul afectării renale uşoare sau moderate (în special în cazul asocierii cu afecţiuni cardiovasculare).

Este necesară prudenţă în cazul pacienţilor trataţi simultan cu simpatomimetice de tipul derivaţilor de ergotamină, antidepresive triciclice, unii ISRS (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei) şi medicamente cu efecte supresive asupra activităţii SNC.

Nu se va utiliza în asociere cu alte medicamente care conţin paracetamol.

Se impun precauţii în caz de alcoolism şi afecţiuni hepatice, incluzând hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii).

Se va evita consumul de cafea, ceai negru, băuturi energizante, fumatul.

În plus, datorită prezenţei dextrometorfanului şi clorfeniraminei nu se recomandă administrarea concomitentă a medicamentului cu alcool etilic sau medicamente care conţin alcool etilic.

Tot datorită clorfeniraminei, se recomandă prudenţă la vârstnici, deoarece aceştia pot prezenta:

-         sensibilitate crescută la anumite reacţii adverse ale clorfeniraminei, cum sunt: hipotensiunea arterială ortostatică, vertijul, sedarea marcată;

-         constipaţie cronică (risc de producere a ileus-ului paralitic).

În cazul în care simptomele nu se remit după administrarea de doze uzuale, nu se creşte doza, ci se recomandă reevaluarea situaţiei clinice. Nu se administrează mai mult de 5 zile fără recomandarea medicului.

Similar altor medicamente, dacă sunteţi gravidă sau dacă utilizaţi orice alt medicament, se recomandă consultarea medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de administrarea medicamentului.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus, capsule moi cu inhibitori de monoaminooxidază (sau în termen de 14 zile de la retragerea acestora) poate duce la manifestări de toxicitate (inclusiv ameţeli, greaţă, tremor, spasme musculare, hipotensiune arterială sau hipertensiune arterială, hiperpirexie şi comă) şi de aceea este contraindicată.

Administrarea de bromhidrat de dextrometorfan cu depresoare ale activiţătii sistemului nervos central, cum sunt antidepresive sedative, antihistaminice H1  sedative, clonidină şi compuşi înrudiţi, neuroleptice, anxiolitice şi hipnotice (altele decât benzodiazepinele), talidomidă conduc la potenţarea efectului deprimant nervos central.

De asemenea, alcoolul etilic potenţează efectul sedativ al antitusivelor centrale; în timpul tratamentului cu dextrometorfan se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice şi de medicamente care conţin alcool etilic.

Pentru a evita supradozajul, nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol.

Alcoolul etilic (consum cronic), medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.

Absorbţia paracetamolului este accelerată de metoclopramidă şi domperidonă.

Colestiramina  reduce  absorbţia  paracetamolului,  dacă  se  administrează  în  prima  oră  de  la  ingestia  de: 

1. Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidonă reduce efectul paracetamolului.

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. În cazul administrării unor doze zilnice mai mari de 2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o săptămână este necesară monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamentului ocazional.

Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale. Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia.

Datorită conţinutului în paracetamol, pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metode oxidative sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin metoda acidului fosfotungstic. Creşterile timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică şi apar în special la doze mai mari de 8 g pe zi sau administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3-5 g pe zi.

Datorită pseudoefedrinei, Bioflu Plus, capsule moi poate creşte efectele simpatomimeticelor, de exemplu, decongestionante, derivaţi de ergotamină (antimigrenoase) sau medicamente care scad apetitul alimentar, existand riscul apariţiei unor pusee hipertensive.

Clorhidratul de pseudoefedrină poate suprima parţial acţiunea hipotensivă a medicamentelor care interferează cu acţiunea simpatomimetică: bretilium, betanidină, guanetidină, debrisoquină, metildopa, agenţi blocanţi - şi - adrenergici.

Pseudoefedrina poate creşte riscul de apariţie a aritmiilor la pacienţii care primesc glicozide digitalice, chinidină sau antidepresive triciclice.

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus, capsule moi cu antidepresive triciclice poate induce hipertensiune arterială, aritmie şi tahicardie sau poate potenţa manifestările activităţii anticolinergice (pericol de apariţie a ocluziilor intestinale, retenţie urinară, glaucom). Dacă este necesară utilizarea acestei asocieri de medicamente, se recomandă reducerea dozei de antidepresive şi monitorizarea atentă a stării clinice a pacientului.

Administrarea concomitentă a Bioflu Plus, capsule moi cu fluoxetină poate duce la potenţarea reacţiilor adverse ale dextrometorfanului (ameţeli, hiper-reactivitate) şi/sau a manifestărilor potenţiale ale toxicităţii (greaţă, vomă, înceţoşarea vederii, halucinaţii vizuale şi auditive). Utilizarea concomitentă cu paroxetină poate creşte riscul de apariţie a sindromului serotoninergic (manifestat prin hipertensiune, tremor, mioclonie, hiperreflexie, confuzie, nelinişte, transpiraţie abundentă, schimbări de dispoziţie) şi se poate impune reducerea dozei sau oprirea tratamentului cu ambele medicamente.

Se recomandă prudenţă în cazul asocierii de clorfeniramină cu:

- deprimante ale sistemului nervos central (antidepresive sedative, barbiturice, hipnotice, analgezice opioide, metadonă, neuroleptice, anxiolitice): asocierea cu clorfeniramină creşte riscul de deprimare centrală;

- atropina şi alte anticolinergice (antidepresive triciclice, antiparkinsoniene anticolinergice centrale, antispastice neurotrope, disopiramidă, neuroleptice fenotiazinice) potenţează efectele de tip parasimpatolitic (constipaţie, retenţie urinară, uscăciunea gurii) prin efect aditiv cu clorfeniramina.

 

Utilizarea Bioflu Plus, capsule moi cu alimente şi băuturi

Se va evita consumul de alcool etilic, cafea, ceai negru, băuturi energizante, fumatul.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice

1. Datorită posibilei relaţii dintre apariţia de malformaţii fetale şi expunerea la pseudoefedrină în primul trimestru de sarcină pe de o parte, iar pe de altă a faptului că în timpul ultimelor trei luni de sarcină, toţi inhibitorii sintezei prostaglandinelor pot expune fătul la toxicitate cardiopulmonară (hipertensiune pulmonară cu închiderea canalului arterial) şi renală sau pot să inhibe contracţiile uterului medicamentul nu trebuie administrat în timpul sarcinii.

Pseudoefedrina se excretă în laptele matern în cantitate mare, putând determina reacţii adverse cardio- vasculare şi neurologice la sugar. De asemenea, dextrometorfanul se excretă prin laptele matern. Au fost descrise câteva cazuri de hipotonie musculară şi de apnee la sugari, după administrarea la mame a altor antitusive centrale în doze mai mari decât cele terapeutice. Clorfeniramina se excretă în cantităţi mici în laptele matern şi nu este recomandată administrarea la mamele care alăptează datorită faptului că poate determina reacţii adverse la sugari (agitaţie sau iritabilitate). De aceea, ca măsură de precauţie, nu se recomandă administrarea medicamentului la femeile care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bioflu Plus, capsule moi are influenţă majoră asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Conducătorii de vehicule şi cei care folosesc utilaje trebuie avertizaţi asupra riscului de somnolenţă şi ameţeli legat de utilizarea medicamentului.

 

Informaţii importante privind unele componente ale Bioflu Plus, capsule moi

Bioflu Plus, capsule moi conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament. Bioflu Plus, capsule moi conţine p-hidroxibenzoat de metil care poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

 

 3. CUM SĂ UTILIZAŢI BIOFLU PLUS, CAPSULE MOI

 Adulţi  şi  adolescenţi:  doza  uzuală  este  de  o  capsulă  moale  Bioflu  Plus  seara,  înainte  de  culcare.  Se recomandă  utilizarea  în  asociere  cu  Bioflu,  capsule  moi,  acesta  din  urmă  fiind  administrat  pentru ameliorarea simptomatologiei diurne.

 Nu se administrează copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

 Durata tratamentului trebuie să fie scurtă (maxim 5 zile).

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bioflu Plus, capsule moi

Pot apărea următoarele manifestări clinice: tremor, nelinişte, insomnie, tahicardie, creşterea sau scăderea marcată a tensiunii arteriale, paloare, midriază, retenţie urinară acută, insuficienţă hepatică şi/sau renală acută, dureri abdominale, encefalopatie hepatică, acidoză metabolică, hipoglicemie, hiperpnee, convulsii, delir, comă, aritmii (inclusiv ventriculare), miocardită, tromboze vasculare, hipokaliemie. Datorită clorfeniraminei, efectelor anticolinergice se pot agrava şi, de asemenea pot apare aritmii cardiace, deprimarea SNC cu sedare excesivă, fenomene paradoxale de stimulare a SNC (halucinaţii, convulsii) şi hipotensiune arterială marcată.

Dacă suspectaţi un supradozaj sau un copil a luat din greşeală Bioflu Plus, capsule moi, adresaţi-vă de urgenţă medicului sau celui mai apropiat spital.

 

Dacă uitaţi să luaţi Bioflu Plus, capsule moi

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză din Bioflu Plus, capsule moi la ora la care era programată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

 Ca toate medicamentele, Bioflu Plus, capsule moi poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi, dar mai mult de 1 din 100):

-     ameţeli, stare de confuzie;

-     dificultăţi de coordonare motorie;

-     anxietate, nelinişte;

-     palpitaţii, accelerarea ritmului bătăilor inimii (tahicardie);

-     uscăciunea gurii;

-     tremor;

-     somnolenţă;

-     greaţă, vărsături;

-     creşterea sau scăderea tensiunii arteriale.

 

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi, dar mai mult de 1 din 1000):

-     diaree sau constipaţie, dureri abdominale;

-     modificări ale numărului de celule în sânge, cum sunt scăderea plachetelor din sânge (trombocitopenie), scăderea celulelor albe din sânge (leucopenie, neutropenie) care poate devenii severă (agranulocitoză) sau scăderea celulelor roşii, albe şi plachetelor din sânge prin diminuarea formării la nivelul măduvei hematogene sau prin distrugere periferică excesivă (pancitopenie);

-     imposibilitatea de eliminare a urinii din vezica urinară totală sau parţială (retenţie urinară);

-     necroză tubulară acută cu insuficienţă renală acută (afectarea rinichilor);

-     respiraţie dificilă;

-     dureri de cap.

 

Reacţii adverse rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi, dar mai mult de 1 din 10000):

-     erupţii trecătoare pe piele;

-     dermatită exfoliativă;

-     inflamarea pielii şi ulceraţii ale pielii, umflarea feţei, laringelui, mâinilor, picioarelor şi probleme de respiraţie (edem angioneurotic);

-     sensibilitate crescută faţă de acţiunea radiaţiilor luminoase şi ultraviolete (fotosensibilizare);

-     dureri musculare (mialgie);

-     senzaţie anormală de percepţie a excitaţiilor tactile, dureroase, termice sau vibratorii (parestezie);

-     transpiraţie;

-     reacţii extrapiramidale;

-     halucinaţii.

 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  5. CUM SE PĂSTREAZĂ BIOFLU PLUS, CAPSULE MOI

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Bioflu Plus, capsule moi după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data deexpirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

 Ce conţine Bioflu Plus, capsule moi

-        Substanţele  active  sunt  paracetamol,  clorhidrat  de  pseudoefedrină,  bromhidrat  de  dextrometorfan sub formă de bromhidrat de dextrometorfan anhidru şi maleat de clorfeniramină. O capsulă moale conţine   paracetamol   250,00   mg,   clorhidrat   de   pseudoefedrină   30,00   mg,   bromhidrat   de dextrometorfan  10,51  mg  corespunzător  la  bromhidrat  de  dextrometorfan  anhidru  10,00  mg  şi maleat de clorfeniramină 2,00 mg.

-         Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-povidonă K 25, propilenglicol, apă purificată, polietilenglicol 400 şi capsula-gelatină, glicerol, sorbitol lichid parţial deshidratat, p-hidroxibenzoat de metil, albastru brevetat V (E 131), apă purificată.

 

 Cum arată Bioflu Plus, capsule moi şi conţinutul ambalajului

 Capsule moi, ovale, de culoare albastră, care conţin o soluţie vâscoasă limpede.

 

Mărimea ambalajului:

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 8 capsule moi

Cutie cu 1 blister din PVC/Al cu 8 capsule moi

  Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

 S.C. Biofarm S.A.

Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti, România

 

  Acest prospect a fost aprobat în Septembrie, 2014

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Bioflu Plus, 2 blistere*8 capsule moi  B

Bioflu Plus, 2 blistere*8 capsule moi B

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Ameliorarea simptomelor raceala si gripa sistem respirator

PRODUSE ASEMANATOARE CU Bioflu Plus, 2 blistere*8 capsule moi B

newsletter