Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml, 100ml

Producator:

16,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In curs de aprovizionare

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 07.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

IBALGIN JUNIOR este eficace in tratamentul simptomatic al febrei si a durerii cu intensitate usoara pana la moderata, inclusiv dureri dentare.


Beneficii Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml:

f4d16c4a214f2cca0f8d6d24779a90bf16421622  Actioneaza in 15 minute
7e99ed11b98fb60363aefce84135a2ac16421622  Efect pana la 8 ore
a752188fc940678bbb00025610e1696616421622  Gust placut de zmeura si cirese
e8ae8adfaab0341bd68d464da8435a6e16421622
 Usor de administrat si dozat (seringa dozatoare inclusa)

Ingrediente Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml:

Fiecare 1 ml de suspensie orală conţine ibuprofen 40 mg (200 mg ibuprofen/5 ml suspensie orală).

Mod de administrare Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml:

Doza recomandata pentru durere si febra:

69a2c94bcb7b2e328dd30ee8c67fe58916421623

La pacientii cu hipersensibilitate gastrica se recomanda administrarea Ibalgin Junior impreuna cu alimente.
Daca aveti probleme cu inima, rinichii sau ficatul, adresati-va medicului pentru recomandari.

Produsul Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml, 100ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Ameliorarea simptomelor (durere si febra) - Antitermice(antipiretice) - Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml, 100ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerii de intensitate uşoară până la moderată.
Pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al febrei.

Prospect: Informaţii pentru pacient

IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală

Ibuprofen

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-             Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-             Dacă copilul dumneavoastră manifestă orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-             Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.           Ce este IBALGIN JUNIOR şi pentru ce se utilizează
 2.           Ce trebuie să ştiţi înainte să îi administraţi IBALGIN JUNIOR copilului dumneavoastră
 3.           Cum se utilizează IBALGIN JUNIOR
 4.           Reacţii adverse posibile
 5.           Cum se păstrează IBALGIN JUNIOR
 6.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.           Ce este IBALGIN JUNIOR şi pentru ce se utilizează

Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceste medicamente acţionează prin modificarea răspunsului organismului la durere, inflamaţie şi temperatură corporală mare. IBALGIN JUNIOR este folosit în tratamentul simptomatic de scurtă durată al:

febrei

durerii de intensitate uşoară până la moderată, inclusiv dureri de cap şi dureri dentare

IBALGIN JUNIOR începe să acţioneze în 15 minute şi scade febra la copii pe o perioadă de până la 8 ore.

Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

 1.           Ce trebuie să ştiţi înainte să îi administraţi IBALGIN JUNIOR copilului dumneavoastră

Nu administraţi IBALGIN JUNIOR copiilor care:

-        sunt alergici la ibuprofen sau alte medicamente pentru calmarea durerii similare (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

-        au avut vreodată senzaţie de lipsă de aer, astm bronșic, secreţii nazale sau urticarie după utilizarea de acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru calmarea durerii similare (AINS);

-        au avut vreodată sângerare gastrointestinală sau perforaţie gastrointestinală, legată de utilizarea anterioară de AINS;

 -        au în prezent sau au avut ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau sângerări gastrice/duodenale recurente (două sau mai multe episoade dovedite de ulceraţie sau sângerare).

-        au insuficienţă hepatică, renală sau cardiacă severă;

-        au sângerări în creier (hemoragie cerebrovasculară) sau alte sângerări active;

-        au tulburări de coagulare a sângelui, deoarece ibuprofenul poate creşte timpul de sângerare;

-        au tulburări de formare a sângelui de origine necunoscută, cum este trombocitopenia.

În cazul în care acest medicament urmează să fie utilizat de către un adult, nu îl utilizaţi dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină.

 

Atenţionări şi precauţii

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a administra IBALGIN JUNIOR în cazul în care copilul dumneavoastră:

-        ia orice alte medicamente pentru calmarea durerii, de tip AINS sau acid acetilsalicilic, în doze zilnice mai mari de 75 mg;

-        are anumite boli ale pielii (lupus eritematos sistemic (LES) sau boală mixtă a ţesutului conjunctiv);

-        are sau a avut vreodată o boală a intestinului (colită ulceroasă sau boală Crohn), deoarece aceste afecţiuni se pot agrava (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”);

-        are funcţia rinichilor diminuată;

-        are afecţiuni ale ficatului;

-        se recomandă precauţie în cazul în care se administrează concomitent alte medicamente care pot mări riscul de ulcerare sau sângerare, cum sunt corticosteroizii orali (precum prednisolon), medicamentele pentru subţierea sângelui (precum warfarina), inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (un medicament pentru depresie) sau medicamente antiplachetare (precum acidul acetilsalicilic);

-        ia alt medicament AINS (incluzând inhibitori ai COX-2, precum celecoxib sau etoricoxib), deoarece trebuie evitată utilizarea concomitentă a acestora;

-        are sau a avut vreodată probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă copilul dumneavoastră a avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”);

-        are sau a avut vreodată tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol

în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă pacientul este fumător;

-        tocmai i s-a efectuat o intervenţie chirurgicală majoră;

-        este deshidratat, deoarece există risc crescut de probleme ale rinichilor.

Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea dozei minime eficace, pentru cea mai scurtă durată.

În general, utilizarea obişnuită a medicamentelor pentru calmarea durerii (de mai multe feluri) poate determina probleme severe şi de durată ale rinichilor.

Dacă copilul dumneavoastră are sau a avut astm bronșic, secreţii nazale cronice, polipi nazali sau boli alergice, este posibil să apară senzaţie de lipsă de aer.

Foarte rar, au fost raportate reacţii adverse grave la nivelul pielii (precum sindromul Stevens-Johnson) în asociere cu utilizarea AINS. Utilizarea IBALGIN JUNIOR trebuie oprită imediat la prima apariţie a erupţiei pe piele, leziunilor mucoaselor sau a oricăror alte semne de reacţii alergice.

În cazurile de vărsat de vânt (varicelă) se recomandă a se evita utilizarea IBALGIN JUNIOR.

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului - 3 zile.

 Pentru toate AINS au fost raportate, în orice moment al tratamentului, sângerare, ulceraţie sau perforaţie gastrointestinală, care pot fi letale, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave. Atunci când apar sângerare sau ulceraţie gastrointestinală, tratamentul trebuie imediat oprit. Riscul de apariţie a sângerării, ulcerelor sau perforaţiei gastro-intestinale creşte odată cu creşterea dozei de AINS, la pacienţii care au avut antecedente de ulcer, în special dacă acesta a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi punctul 2 „Nu administraţi IBALGIN JUNIOR copiilor care:”) şi la vârstnici. Aceşti pacienţi trebuie să înceapă tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă. În cazul acestor pacienţi, ca şi în cazul pacienţilor care necesită tratament concomitent cu doze reduse de acid acetilsalicilic sau alte substanţe active care pot mări riscul gastrointestinal, trebuie avută în vedere terapia asociată cu medicamente protectoare (de exemplu, misoprostol sau inhibitori ai pompei de protoni).

AINS cum este ibuprofenul pot masca simptomele de infecţie şi febră.

În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă vreuna dintre afecţiunile menţionate mai sus, adresaţi-vă unui medic înainte de a utiliza IBALGIN JUNIOR.

 

Dacă acest medicament este luat de un adult:

Vârstnici

Vârstnicii prezintă un risc crescut de evenimente adverse atunci când iau AINS, în special la nivelul stomacului şi intestinului. Pentru mai multe informaţii, vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”.

Pacienţii cu antecedente de toxicitate gastro-intestinală, în special dacă sunt vârstnici, trebuie să raporteze orice simptome abdominale neobişnuite (în special sângerarea gastro-intestinală), mai ales în fazele iniţiale ale tratamentului.

 

IBALGIN JUNIOR împreună cu alte medicamente

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente.

IBALGIN JUNIOR poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

-        corticosteroizi (cum este prednisolonul), deoarece aceştia pot creşte riscul de ulceraţie sau sângerare gastro-intestinală;

-        alt medicament AINS (inclusiv inhibitorii COX-2, cum sunt celecoxib sau etoricoxib);

-        medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina);

-        medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA, cum este captoprilul, beta-blocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II, cum este losartanul);

-        medicamente antiagregante plachetare (cum este acidul acetilsalicilic) şi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (un medicament pentru depresie), deoarece aceştia pot creşte riscul de apariţie a reacţiilor adverse gastrointestinale;

-        medicamente pentru tensiunea arterială mare şi pentru eliminarea apei (diuretice), deoarece AINS pot diminua efectele acestor medicamente şi poate exista un risc crescut pentru rinichi. În acest caz, asiguraţi-vă că în cursul zilei copilul dumneavoastră bea o cantitate suficientă de apă;

-        metotrexat (medicament pentru cancer sau reumatism), deoarece efectul metotrexatului poate fi accentuat;

-        tacrolimus (medicament pentru inhibarea reacţiei imune), deoarece creşte riscul de toxicitate la nivelul rinichilor;

-        ciclosporină (un medicament pentru inhibarea reacţiei imune), deoarece există date limitate privind un risc crescut de toxicitate la nivelul rinichilor;

-        zidovudină (medicament pentru tratamentul SIDA), deoarece utilizarea IBALGIN JUNIOR poate provoca un risc crescut de sângerare la nivelul unei articulaţii sau o hemoragie care poate provoca umflături la pacienţii cu hemofilie şi infecţie cu HIV (+);

-        sulfoniluree: studiile clinice au arătat că există interacţiuni între AINS şi antidiabetice (sulfoniluree). Deşi până în prezent nu au fost descrise interacţiuni între ibuprofen şi sulfoniluree,

 se recomandă verificarea valorilor glucozei din sânge ca măsură de precauţie în cazul administrării concomitente;

-        probenecid şi sulfinpirazonă: medicamentele care conţin probenecid sau sulfinpirazonă pot întârzia excreţia ibuprofenului;

-        baclofen: există date clinice care arată că AINS pot creşte concentraţiile plasmatice ale baclofenului;

-        ritonavir, deoarece administrarea acestui medicament poate creşte concentraţia plasmatică de AINS;

-        aminoglicozide (antibiotice), deoarece AINS pot scădea eliminarea aminoglicozidelor;

-        digoxină, fenitoină şi litiu: ibuprofenul poate creşte concentraţiile plasmatice ale acestor medicamente;

-        antibiotice chinolonice, deoarece administrarea acestora concomitent cu AINS poate creşte riscul de producere a convulsiilor;

-        colestiramină, deoarece administrarea AINS concomitent cu colestiramina poate întârzia şi reduce absorbţia medicamentelor AINS;

-        voriconazol şi fluconazol, deoarece administrarea acestor medicamente poate creşte expunerea la

 

Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu IBALGIN JUNIOR. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza IBALGIN JUNIOR împreună cu alte medicamente.

 

Dacă acest medicament este luat de un adult:

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Sarcina

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu IBALGIN JUNIOR. Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altfel.

 

Alăptarea

Doar cantităţi mici de ibuprofen şi din produşii de metabolizare ai acestuia trec în laptele matern. Deoarece până în prezent nu se cunosc efecte adverse asupra nou-născuţilor, nu este în general necesar să se întrerupă alăptarea în timpul utilizării de scurtă durată a ibuprofenului, în dozele recomandate.

 

Fertilitatea

IBALGIN JUNIOR aparţine unei grupe de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei.

Acest efect este reversibil la întreruperea administrării medicamentului.

 

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

 

În cazul utilizării de scurtă durată, acest medicament nu are nicio influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

IBALGIN JUNIOR conţine sorbitol, sodiu și benzoat de sodiu

IBALGIN JUNIOR conţine sorbitol 2265 mg în doza individuală maximă de 7,5 ml suspensie orală, care este echivalentă cu 302 mg/ml suspensie orală. Sorbitolul este o sursă de fructoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți (sau copilul dumneavoastră are) intoleranță la unele categorii de glucide sau ați fost diagnosticat (sau copilul dumneavoastră a fost diagnosticat) cu intoleranță ereditară la fructoză, o boală genetică rară în care fructoza nu poate fi metabolizată,

adresați-vă medicului înainte să utilizați acest medicament sau înainte de a administra acest medicament copilului dumneavoastră. Sorbitolul poate determina disconfort gastrointestinal și efect laxativ ușor.

 Acest medicament conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) în doza individuală maximă de 7,5 ml suspensie orală, adică practic „nu conţine sodiu”.

Acest medicament conține benzoat de sodiu 1875 mg în doza individuală maximă (7,5 ml) care este echivalent cu benzoat de sodiu 250 mg în 1 ml suspensie orală. Benzoatul de sodiu poate creşte riscul de producere a icterului (îngălbenire a pielii și a albului ochilor) la nou-născuţi (cu vârsta până la 4  săptămâni).

 

 1. Cum să luaţi IBALGIN JUNIOR

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Pentru administrare orală.

Doza recomandată pentru durere şi febră:

Vârsta copilului (Greutatea)

Cât de mult?

Cât de des în 24 de ore?*

6

– 9 ani (20 - 29 kg)

5 ml (200 mg de ibuprofen)

de 3 ori

9

– 12 ani (30 - 40 kg)

7,5 ml (300 mg de ibuprofen)

de 3 ori

*Dozele trebuie administrate la intervale de aproximativ 6 - 8 ore.

Nu se recomandă utilizarea la copii cu vârsta sub 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg.

Copii (intervalul de vârstă: ≥ 6 ani până la < 12 ani) şi adolescenţi

Dacă la copii cu vârsta începând cu 6 ani şi la adolescenţi utilizarea acestui medicament este necesară pentru mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie să vă adresați unui medic.

După administrarea suspensiei pacientul trebuie să bea o cantitate suficientă de lichid.

Pentru pacienţii care au stomacul sensibil, se recomandă ca IBALGIN JUNIOR să fie administrat în timpul unei mese.

ATENŢIONARE: nu depăşiţi doza menţionată.

 

Mod de administrare folosind seringa dozatoare

Fiecare ambalaj include o seringă dozatoare pentru măsurarea unei doze exacte de suspensie.

 1.           Agitaţi puternic conţinutul flaconului închis (aproximativ 5 secunde).
 1.           Flaconul este prevăzut cu un sistem de închidere securizat pentru copii. Pentru a-l deschide, apăsaţi capacul în jos, ţinându-l strâns şi rotiţi în sensul invers acelor de ceasornic.
 1.           Împingeţi seringa dozatoare prin gâtul flaconului, pentru a ajunge în suspensie. Nu întoarceţi flaconul invers.
 1.           Extrageţi o doză de suspensie cu ajutorul pistonului seringii dozatoare (ţinând cont de gradaţiile de pe seringă - în ml).
 1.           Scoateţi seringa dozatoare din gâtul flaconului.
 1.           Administraţi suspensia fie introducând capătul seringii dozatoare direct în gura copilului şi apăsând uşor pe piston, fie punând suspensia din seringă într-o linguriţă şi dând conţinutul copilului.
 1.           După utilizare, închideţi flaconul cu atenţie. Spălaţi seringa dozatoare cu apă caldă şi lăsaţi-o să se usuce.

 

Durata tratamentului

Acest medicament este numai pentru utilizare de scurtă durată. Dacă simptomele copilului persistă mai mult de 3 zile, adresaţi-vă unui medic.

 

Dacă simptomele se agravează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă copilul dumneavoastră ia mai mult IBALGIN JUNIOR decât trebuie

Dacă, ați luat mai mult IBALGIN JUNIOR decât trebuie sau dacă copiii au luat medicamentul în mod accidental, adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru o evaluare a riscului existent și pentru sfaturi privind măsurile care trebuie luate. Simptomele pot include greaţă, dureri abdominale, vărsături (pot conține urme de sânge), dureri de cap, țiuituri în urechi, dezorientare și mișcări oscilatorii ale ochilor. În cazul intoxicației grave s-au raportat următoarele simptome: somnolență, dureri în piept, palpitații, pierdere a conștienței, convulsii (în special la copii), slăbiciune și amețeală, sânge în urină, senzație de corp rece și probleme respiratorii.

 

Dacă uitaţi să administraţi IBALGIN JUNIOR copilului dumneavoastră

Nu administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să administraţi o doză, administraţi doza respectivă imediat ce v-aţi adus aminte şi apoi administraţi doza următoare conform intervalului dintre administrări detaliat mai sus.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.           Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru ameliorarea simptomelor. Copilul dumneavoastră poate prezenta una dintre reacţiile adverse cunoscute la AINS. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă reacţii adverse, sau dacă aveţi îngrijorări, opriţi administrarea acestui medicament şi adresați-vă medicului cât mai repede posibil. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme asociate cu reacţiile adverse.

OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă:

semne de sângerare intestinală cum sunt: durere abdominală severă, scaune de culoare neagră, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare cu aspect de zaţ de cafea;

semne de reacţii alergice rare, dar grave, precum agravare a astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau senzaţie de lipsă de aer, umflare a feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie, bătăi rapide ale inimii, scădere a tensiunii arteriale care determină apariţia şocului. Aceste reacţii adverse pot să apară chiar de la prima utilizare a medicamentului. Dacă apare oricare dintre aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului;

reacţii severe pe piele, cum sunt erupţiile care acoperă întreaga suprafaţă a corpului, descuamare a pielii, apariţia de vezicule sau exfoliere a pielii.

 

Adresați-vă medicului dumneavoastră în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele reacţii adverse, dacă acestea se agravează sau observaţi orice reacţii care nu sunt menţionate în acest prospect.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

arsuri în capul pieptului, dureri abdominale, greaţă, vărsături, flatulenţă (vânturi), diaree, constipaţie.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane)

inflamaţie a stomacului, agravare a colitei şi bolii Crohn;

durere de cap, ameţeală, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală; tulburări ale vederii;

ulcere gastrointestinale care pot duce la sângerare sau perforaţie; ulceraţii la nivelul gurii şi/sau umflare şi iritaţie la nivelul gurii;

reacţii de hipersensibilitate cu erupţii trecătoare pe piele şi mâncărime şi crize de astm bronșic (posibil cu o scădere a tensiunii arteriale).

 

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane)

tinitus (ţiuituri în urechi).

 

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

inflamaţie a esofagului sau pancreasului, blocaj în intestin;

forme severe de reacţii pe piele, inclusiv erupţie cu înroşire şi formare de vezicule, care pot duce

la descuamarea pielii, însoţită de febră, frisoane, dureri musculare şi stare generală de rău, sindrom Stevens-Johnson. În cazuri excepţionale, infecţiile grave ale pielii au apărut în timpul vărsatului de vânt (varicelei);

eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal şi umflare (este posibil să apară insuficienţă renală acută sau inflamaţie a rinichilor). Afectare a rinichilor sau concentraţii crescute ale ureei în sânge (primele semne sunt eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal, urină tulbure, sânge în urină, dureri de spate, posibilă umflare a picioarelor şi senzaţie generală de rău);

probleme ale formării celulelor din sânge (primele semne sunt febră, durere în gât, ulcerații superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, oboseală severă, hemoragii nazale şi la nivelul pielii, vânătăi inexplicabile sau neobişnuite);

reacţii psihotice şi depresie;

agravare a inflamaţiei provocate de infecţie. Dacă în timpul utilizării IBALGIN JUNIOR apar sau se agravează semnele de infecţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră;

umflare, tensiune arterială mare, palpitaţii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic;

probleme ale ficatului sau inflamaţie a ficatului. Insuficienţă sau afectarea ficatului, în special în cazul utilizării pe termen lung, semnalată prin îngălbenirea pielii şi ochilor sau prin scaune deschise la culoare şi urină închisă la culoare;

foarte rar, în cursul tratamentului cu ibuprofen au fost observate simptome ale meningitei aseptice, cu rigiditate a cefei, dureri de cap, greaţă, vărsături, febră sau tulburări ale conştienţei. Pacienţii cu boli autoimune (LES, boală mixtă a ţesutului conjunctiv) pot fi mai predispuşi. Dacă apar aceste simptome, adresaţi-vă imediat medicului.

 

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

afectare a auzului;

o reacție cutanată gravă cunoscută sub numele de sindrom DRESS. Simptomele sindromului DRESS includ: erupție pe piele, febră, inflamare a ganglionilor limfatici și număr crescut de eozinofile (un tip de celule albe din sânge);

sensibilitate crescută a pielii la soare.

Medicamentele precum acesta pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

București 011478 - RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail:[email protected].

 

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 1.           Cum se păstrează IBALGIN JUNIOR

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

A se utiliza în decurs de 6 luni de la prima deschidere şi a se păstra la temperaturi sub 25°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine IBALGIN JUNIOR

-        Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare 1 ml de suspensie orală conţine ibuprofen 40 mg.

-        Celelalte componente sunt: sorbitol lichid (ne-cristalizabil) (E 420), celuloză microcristalină și carmeloză sodică, carmeloză sodică, acid citric monohidrat, benzoat de sodiu, clorură de sodiu, aromă de zmeură, aromă de cireşe, taumatină (E 957), sucraloză, zaharină sodică, polisorbat 60, extract roz de antociani (E 163), apă purificată.

 

Cum arată IBALGIN JUNIOR şi conţinutul ambalajului

IBALGIN JUNIOR este o suspensie vâscoasă, de culoare roz, cu aromă de zmeură şi de cireşe.

Tipul ambalajului: flacon din sticlă de culoare brună (clasa hidrolitică III) cu inserție din plastic, prevăzut cu capac din polipropilenă, de culoare albă, cu filet şi sistem de închidere securizat pentru copii.

Ambalajul conţine o seringă dozatoare (6 ml) cu gradații marcate. Mărimea ambalajului: 1 x 100 ml (1 flacon conţine 100 ml de suspensie)

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Sanofi Romania SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajele 8-9

Sector 2, Bucureşti

România

 

Fabricantul

Zentiva, k.s.

U kabelovny 130, Dolní Měcholupy, 102 37, Praga 10

Republica Cehă

A. Nattermann & Cie. GmbH

Nattermannallee 1, 50829 Köln

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Republica Cehă

IBALGIN JUNIOR 40mg/ml

Ungaria

Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió

România

IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală

Republica Slovacă

IBALGIN JUNIOR

Acest prospect a fost revizuit în octombrie 2019.

 

 

 

 

 

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml, 100ml

Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml, 100ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

durere calmeaza durerea

PRODUSE ASEMANATOARE CU Ibalgin Junior Suspensie orala 200 mg/5 ml, 100ml

newsletter