Efferalgan pediatric, 90 ml

Producator:

12,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 01.12.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Efferalgan pentru copii se recomanda a fi utilizat pentru tratamentul simptomatic al febrei si durerilor, precum dureri musculare, gripa sau dureri dentare.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Ce este Efferalgan pentru copii şi pentru ce se utilizează:

Efferalgan pentru copii conţine paracetamol, un derivat de para-aminofenol cu efect analgezic
(ameliorează durerea), antipiretic (reduce temperatura corpului în caz de febră).

Efferalgan pentru copii este indicat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi/sau durerilor, cum ar fi dureri de cap, gripă, dureri de dinţi, dureri musculare. Acest medicament este indicat copiilor cu greutate de la 4 la 32 kg (cu vârsta cuprinsă între 1 lună şi 12 ani).

... Citeste mai mult

Dacă după 3 - 5 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simpte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

... Citeste mai putin
Produsul Efferalgan pediatric, 90 ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente de raceala si gripa - Ameliorarea simptomelor (durere si febra) - Antitermice(antipiretice) - Efferalgan pediatric, 90 ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- tratamentul simptomatic a stărilor febrile și al durerilor de intensitate ușoară până la moderată;

- medicamentul se recomandă a fi administrat copiilor cu greutatea de la 4 la 32 kg - sau cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 12 ani.

Contraindicații

- în cazul în care suferiți de o boală hepatică activă decompensată sau insuficiență hepatocelulară gravă;

- dacă aveți hipersensibilitate la clorhidratul de propacetamol sau paracetamol sau la oricare dintre elementele componente ale acestui medicament;

... Citeste mai mult

- dacă vă confruntați cu intoleranță la fructoză.

... Citeste mai putin

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Efferalgan pentru copii 30 mg/ml soluţie orală

Paracetamol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

... Citeste mai mult

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 3 - 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Efferalgan pentru copii şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Efferalgan pentru copii

3. Cum să utilizaţi Efferalgan pentru copii

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Efferalgan pentru copii

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Efferalgan pentru copii şi pentru ce se utilizează

Efferalgan pentru copii conţine paracetamol, un derivat de para-aminofenol cu efect analgezic (ameliorează durerea), antipiretic (reduce temperatura corpului în caz de febră).

Efferalgan pentru copii este indicat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi/sau durerilor, cum ar fi dureri de cap, gripă, dureri de dinţi, dureri musculare. Acest medicament este indicat copiilor cu greutate de la 4 la 32 kg (cu vârsta cuprinsă între 1 lună şi 12 ani).

Dacă după 3 - 5 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simpte mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Efferalgan pentru copii

Nu utilizaţi Efferalgan pentru copii:

- dacă copilul este alergic la paracetamol sau propacetamol hidrocloric sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă copilul suferă de insuficienţă hepatocelulară severă sau boală hepatică activă decompensată;

- dacă copilul a fost diagnosticat cu intoleranţă la fructoză.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Efferalgan pentru copii adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când administraţi acest medicament:

- dacă durerea persistă mai mult de 5 zile sau febra mai mult de 3 zile, sau dacă medicamentul nu este
suficient de eficient, sau dacă apar alte simptome, nu continuaţi tratamentul fără a vă adresa medicului;

- dacă copilul suferă de boală severă de ficat sau rinichi;

- dacă copilul a fost diagnosticat cu sindrom Gilbert (hiperbilirubinemie familială);

- dacă copilului i se administrează alte medicamente care conţin paracetamol;

- dacă copilul a fost diagnostic cu deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenaza;

- în caz de lipsa poftei de mâncare, poftă de mâncare exagerată sau scădere exagerată în greutate;

- în caz de deshidratare, scăderea lichidelor din organism.

Efferalgan pentru copii împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă copilul ia medicamente care reduc coagularea sângelui (anticoagulante orale), pentru tratarea epilepsiei (fenitoină, carbamazepină, barbiturice), pentru tratamentul gutei (probenecid), pentru tratamentul tuberculozei (isoniazidă, rifampicină) sau alte medicamente antiinflamatoare nesteriodiene, AINS (salicilamidă).

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu este cazul, deoarece medicamentul este destinat copiilor.

Efferalgan pentru copii conţine 50 g zahăr la 100 ml soluţie orală. Dacă medicul dumneavoastră v- a atenţionat că copilul dumneavoastră are intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a administra acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Efferalgan pentru copii

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de la 10 la 15 mg/kg/doză, la fiecare 4 - 6 ore, până la o doză totală zilnică maximă de 60 mg/kg şi zi. Doza zilnică maximă de paracetamol nu trebuie să depăşească 60 mg/kg.

Dozele de paracetamol ce trebuie administrate depind de greutatea corporală a copilului; menţionarea vârstei are caracter informativ. Dacă nu se cunoaşte greutatea copilului, acesta va fi cântărit pentru a nu i se administra o doză prea mare.

Paracetamolul este disponibil în mai multe concentraţii şi forme farmaceutice şi în consecinţă tratamentul poate fi adaptat greutăţii fiecărui copil.

La administrare se va folosi numai linguriţa dozatoare care însoţeşte medicamentul. Nu se va utiliza un alt dispozitiv de măsurare.

Linguriţa dozatoare este gradată în kg, pe orizontal, de la 2 kg la 16 kg (gradată la fiecare kg) şi inscripționată cu greutăţile de la 4 kg la 16 kg, din 2 în 2 kg.

Umplerea linguriţei dozatoare în funcţie de greutatea copilului trebuie completată şi cu ajustarea nivelului lichidului la gradaţia corespunzătoare.

- de la 4 la 16 kg: se utilizează linguriţa dozatoare până la gradaţia corespunzătoare greutăţii copilului sau până la cea mai apropiată.

De exemplu de la 4 la 5 kg: linguriţa dozatoare se umple până la gradaţia 4. O nouă doză va fi repetată dacă este nevoie după 6 ore.

- de la 16 la 32 kg: prima dată se umple linguriţa dozatoare apoi se completează cu o reumplere a linguriţei până se obţine greutatea copilului.

De exemplu de la 18 kg la l9 kg: se umple prima dată linguriţa dozatoare până la gradaţia 10 kg, apoi se mai umple o dată până la gradaţia 8 kg. O nouă administrare dacă este necesară va fi făcută după 6 ore.

Modul şi frecvenţa de administrare

Administrare orală. Intervalul minim dintre fiecare administrare este de 4 ore.

Soluţia orală poate fi băută ca atare sau diluată într-o cantitate mică de lichid (de exemplu: apă, lapte, suc de fructe).

Apăsaţi şi învârtiţi capacul pentru a deschide flaconul. Închideţi flaconul după fiecare folosire.

Dacă temperatura copilului depăşeşte 38,5ºC, următorii paşi suplimentari vor fi făcuţi pentru a creşte eficacitatea tratamenului cu acest medicament:

- Se dezbracă copilul;

- Se dă copilului să bea lichide;

- Nu lăsaţi copilul într-un loc excesiv de cald.

Administrarea regulată evită fluctuaţiile intensităţii durerii sau febrei.

La copii va fi stabilit un interval între administrări, atât în timpul zilei cât şi al nopţii, de preferat de 4 - 6 ore.

Grupe speciale de pacienţi

La pacienţii cu afectare renală severă intervalul minim între administrări va fi între 4 - 8 ore.

Insuficienţă hepatică

La pacienţii cu insuficiență hepatică, doza trebuie redusă sau intervalul dintre administrări prelungit. Doza maximă zilnică nu trebuie să depășească 60 mg/kg şi zi (fără a depăși 2 g pe zi), în următoarele situații:

- afectare hepatică cronică sau activă compensată, în special aceia care suferă de insuficienţă hepatocelulară ușoară până la moderată;

- sindromul Gilbert (hiperbilirubinemie familială);

- alcoolism cronic, malnutriţie cronică (rezerve scăzute de glutation hepatic);

- deshidratare.

Dacă aţi utilizat mai mult Efferalgan pentru copii decât trebuie

Informaţi imediat medicul în caz de supradozaj sau intoxicaţie accidentală.

Simptomele: greaţă, vărsături, lipsa poftei de mâncare, paloare, indispoziţie şi transpiraţie abundentă, apar în primele 24 ore.

Ingestia acută a unei supradoze de paracetamol de 140 mg/kg corp la copii poate avea o evoluţie fatală prin afectarea gravă şi ireversibilă renală şi hepatică.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Efferalgan pentru copii

Nu-i daţi copilului o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacţii adverse au fost raportate după punerea pe piaţă a medicamentului, dar frecvenţa lor este necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- trombocitopenie (scăderea numărului plachetelor sanguine), leucopenie (scăderea anormală a numărului celulelor albe), neutropenie (scăderea numărului anumitor tipuri de celulelor albe);

- diaree, durere abdominală;

- valori serice mari ale enzimelor hepatice;

- şoc anafilactic (reacţie alergică bruscă de mare amploare care implică întregul organism), edem Quincke, reacţie de hipersensibilitate;

- valori INR mici, valori INR mari;

- urticarie, eritem (înroşirea pielii), erupţii trecătoare pe piele;

- tensiune arterială mică (ca simptom al anafilaxiei);

- pustuloză exantematoasă acută generalizată;

- necroză epidermică toxică;

- sindrom Stevens-Johnson (reacţii alergice, inclusiv erupţii grave pe piele, febră şi mărirea ganglionilor limfatici).

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Efferalgan pentru copii

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Soluția orală trebuie utilizată in maxim 3 luni după prima deschidere.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C. A se păstra în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Efferalgan pentru copii

- Substanţa activă este paracetamolul. Fiecare ml soluţie orală conţine paracetamol 30 mg;

- Celelalte componente sunt: macrogol 6000, sucroză soluţie, zaharină sodică, sorbat de potasiu, aromă vanilie-caramel (diacetil, acetilmetilcarbinol, benzaldehidă, propilenglicol, gama heptalactonă, alcool benzilic, triacetină, piperonal, cinamat de amil, vanilină, acetilvanilină), acid citric anhidru, apă purificată.

Cum arată Efferalgan pentru copii şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un flacon din tereftalat de polietilenă de culoare brună, conţinând 90 ml soluţie orală, închis cu capac cu sistem de închidere securizat pentru copii (constituit din capac extern şi intern din polipropilenă albă, prevăzut la interior cu o membrană de etanşare din polietilenă albă) şi o linguriţă dozatoare din polistiren, transparentă, cu gradaţii pentru măsurarea volumelor corespunzătoare greutăţilor de la 2 kg la 16 kg (gradată la fiecare kg), inscripționată cu Efferalgan şi cu greutăţile de la 4 kg la 16 kg, din 2 în 2 kg

Cutie cu un flacon din tereftalat de polietilenă de culoare brună, conţinând 150 ml soluţie orală, închis cu capac cu sistem de închidere securizat pentru copii (constituit din capac extern şi intern din polipropilenă albă, prevăzut la interior cu o membrană de etanşare din polietilenă albă) şi o linguriţă dozatoare din polistiren, transparentă, cu gradaţii pentru măsurarea volumelor corespunzătoare greutăţilor de la 2 kg la 16 kg (gradată la fiecare kg), inscripționată cu Efferalgan şi cu greutăţile de la 4 kg la 16 kg, (din 2 în 2 kg)

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Bristol-Myers Squibb Kft.,

1024 Budapesta, Lövőház u. 39

Ungaria

Fabricanţii

UPSA SAS

304 avenue du Docteur Jean Bru, 47000 Agen

Franţa

UPSA SAS

979 avenue des Pyrénées, 47520 Le Passage

Franţa

Acest prospect a fost revizuit în septembrie 2019.

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
06-07-2021
Achizitie verificata

F bun

Foarte bun pentru copilul meu.

Nota 
20-05-2021
Achizitie verificata

f bun

Un sirop f bun

Scrie o parere
Efferalgan pediatric, 90 ml

Efferalgan pediatric, 90 ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

simptome raceala Ameliorarea simptomelor durere raceala si gripa reducere febra dureri moderate calmeaza durerea
Nota pentru produsul Efferalgan pediatric, 90 ml 5.00/ 5 (2 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Efferalgan pediatric, 90 ml

newsletter