Solpadeine, 12 comprimate, antiinflamator

Producator:

10,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 27.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Solpadeine comprimate este un medicament recomandat in vederea ameliorarii durerilor de intensitate usoara si moderata din sciatica, reumatism si lumbago.


Solpadeine, 12 comprimate, remediu pentru dureri usoare

Durerile de cap ori musculare, nevralgiile sau durerile menstruale pot fi extrem de sacaitoare daca nu trec de la sine intr-un timp scurt. Pentru situatiile in care acestea persista, incearca Solpadeine, 12 comprimate, un tratament eficient pentru durerile usoare sau moderate. Datorita compozitiei sale cu trei substante active, Solpadeine este o indicatie terapeutica ideala pentru disconfortul resimtit in sciatica, reumatism si lumbago.

... Citeste mai mult

Ce contine Solpadeine comprimate

Solpadeine, 12 comprimate imbina eficient actiunea antipiretica a paracetamolului cu cea analgezica a fosfatului de codeina si efectul calmant al cafeinei. Conform Solpadeine prospect, codeina este un analgezic opioid care amelioreaza eficient durerea. Desi contine cafeina, Solpadeina poate fi prescrisa si persoanelor incepand cu varsta de 12 ani, pe o perioada scurta de timp. La adolescenti, doza recomandata e de 1 comprimat la 6 ore. Adultii pot lua 1-2 comprimate de Solpadeine, 12 comprimate la 4-6 ore, insa nu mai mult de 8 pastile pe zi.

Ce este Solpadeine și pentru ce se utilizează

Solpadeine comprimate conţine 3 substanţe active: paracetamol – utilizat ca analgezic (calmează durerea) şi antipiretic (scade febra), fosfat de codeină - utilizat ca analgezic şi cafeină, pentru calmarea rapidă a durerilor de intensitate moderată şi moderat-severă. Acest medicament conţine codeină. Codeina aparţine unei clase de medicamente denumită analgezice opioide, care ameliorează durerea prin acţiunea lor. Poate fi utilizată singură sau în asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul.

Codeina poate fi utilizată o perioadă scurtă de timp la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure.

Acţionând asupra organismului dumneavoastră în mod diferit, paracetamolul şi codeina se combină pentru a înlătura durerea, iar cafeina creşte efectul analgezic al paracetamolului. Solpadeine comprimate este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate uşoară spre moderată din reumatism, sciatică şi lumbago.

Solpadeine comprimate este recomandat pentru ameliorarea rapidă a durerilor după luxaţii, a durerilor din artroză, a durerilor musculare, a durerii de cap, migrenelor şi nevralgiilor, a durerilor menstruale, a durerilor din sinuzite, a durerilor dentare post-chirurgicale sau după extracţii dentare, a durerilor de gât, a durerilor asociate simptomelor din răceală şi gripă şi pentru reducerea febrei.

... Citeste mai putin
Produsul Solpadeine, 12 comprimate, antiinflamator face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Analgezice - Solpadeine, 12 comprimate, antiinflamator Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

Solpadeine comprimate este recomandat pentru ameliorarea durerilor de intensitate uşoară-moderată din sciatică, reumatism şi lumbago.

De asemenea, sunt recomandate pentru ameliorarea rapidă a durerilor asociate cu febră inclusiv a:

- cefaleei;

- migrenelor;

- durerilor musculare, musculoscheletale şi reumatice;

- durerilor din sinuzite, din osteoartrită;

- durerilor menstruale;

- durerilor determinate de luxaţii;

- durerilor dentare post-chirurgicale sau după extracţii;

- nevralgiilor, durerilor în gât, durerilor asociate simptomelor gripei și răcelii şi pentru reducerea febrei.

... Citeste mai mult

Codeina este indicată la pacienţi cu vârsta peste 12 ani pentru tratamentul durerilor acute moderate, care nu sunt considerate a fi ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul (în monoterapie).

Contraindicații

- dacă aveți hipersensibilitate la codeină, paracetamol, cafeină sau la oricare dintre substanțele pe care Solpadeine comprimate le conține;

- în cazul în care suferiți de insuficiență de natură renală ori hepatocelulară severă;

- dacă aveți subocluzie sau ocluzie intestinală, astm bronşic sau hemoragie digestivă; 

- dacă vă confruntați cu Hipersecreţie traheobronşică şi insuficienţă respiratorie - datorită prezenţei codeinei -;

- în situația în care aveți leziuni cerebrale şi hipertensiune intracraniană - datorită prezenţei codeinei -;

- dacă aveți diaree acută toxiinfecţioasă;

- dacă ați trecut recent printr-o intervenţie chirurgicală la nivelul căilor biliare - datorită prezenţei codeinei presiunea biliară crește -;

- Concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază sau în interval de două săptămâni de la oprirea tratamentului cu un inhibitor de monoaminooxidază - datorită prezenţei codeinei -;

- dacă ați avut stări comatoase - datorită prezenţei codeinei -;

- Solpadeine comprimate este contraindicat copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani;

- La toţi copiii şi adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani la care se efectuează tonsilectomie şi/sau
adenoidectomie pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn, din cauza unui risc crescut
de apariţie a unor reacţii adverse grave şi care pun viaţa în pericol;

- La femei gravide sau care alăptează;

- dacă vă aflați în depresie respiratorie sau dacă aveți constipaţie cronică;

- La pacienţii cunoscuţi ca metabolizatori ultra-rapizi CYP2D6, acest medicament nu se recomandă a fi utilizat;

- dacă ați fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază, Boli hemoragice şi alte boli cu risc hemoragic;

- alcoolism acut - datorită prezenţei codeinei -.

... Citeste mai putin

Prospect: Informații pentru utilizator

SOLPADEINE comprimate

Paracetamol/Fosfat de codeină hemihidrat/Cafeină anhidră

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

- Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiți în acest prospect:

1. Ce este Solpadeine şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să știți înainte să luaţi Solpadeine

3. Cum să luaţi Solpadeine

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Solpadeine

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Solpadeine și pentru ce se utilizează

Solpadeine comprimate conţine 3 substanţe active: paracetamol – utilizat ca analgezic (calmează durerea) şi antipiretic (scade febra), fosfat de codeină - utilizat ca analgezic şi cafeină, pentru calmarea rapidă a durerilor de intensitate moderată şi moderat-severă.

Acest medicament conţine codeină. Codeina aparţine unei clase de medicamente denumită analgezice opioide, care ameliorează durerea prin acţiunea lor. Poate fi utilizată singură sau în asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul.

Codeina poate fi utilizată o perioadă scurtă de timp la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure.

Acţionând asupra organismului dumneavoastră în mod diferit, paracetamolul şi codeina se combină pentru a înlătura durerea, iar cafeina creşte efectul analgezic al paracetamolului.

Solpadeine comprimate este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate uşoară spre moderată din reumatism, sciatică şi lumbago.

Solpadeine comprimate este recomandat pentru ameliorarea rapidă a durerilor după luxaţii, a durerilor din artroză, a durerilor musculare, a durerii de cap, migrenelor şi nevralgiilor, a durerilor menstruale, a durerilor din sinuzite, a durerilor dentare post-chirurgicale sau după extracţii dentare, a durerilor de gât, a durerilor asociate simptomelor din răceală şi gripă şi pentru reducerea febrei.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Solpadeine

Dacă luați un medicament pentru calmarea durerilor de cap mai mult de 3 zile, acesta le poate înrăutăţi.

Nu utilizaţi Solpadeine

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la paracetamol, cafeină, codeină, alte analgezice opioide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- la copii cu vârsta sub 12 ani;

- dacă aveţi boli hemoragice sau alte boli cu risc de sângerare;

- dacă aveţi afecţiuni ale ficatului;

- dacă aveţi probleme severe ale rinichilor;

- dacă aveţi hemoragie digestivă;

- dacă aveţi astm bronşic, secreţii traheobronşice crescute sau probleme respiratorii severe (datorită prezenţei codeinei);

- în caz de leziuni la nivelul capului şi de tensiune intracraniană mare (de exemplu ca urmare a unei hemoragii cerebrale sau tumori cerebrale);

- dacă aveţi diaree acută infecţioasă;

- dacă suferiţi de subocluzie sau ocluzie intestinală (o situaţie în care musculatura intestinelor nu permite deplasarea mâncării prin ele, rezultând un blocaj intestinal);

- dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul ficatului, vezicii biliare sau ductului biliar (tract biliar);

- dacă luaţi medicamente pentru tratarea depresiei numite IMAO (inhibitori de monoaminooxidază – medicamente pentru tratarea depresiei) sau aţi luat astfel de medicamente în ultimele 2 săptămâni;

- în caz de alcoolism acut (datorită prezenţei codeinei);

- dacă pacientul este în comă (nu trebuie administrate analgezice opioide, de exemplu codeină);

- dacă ştiţi că aveţi deficit de enzimă glucozo-6-fosfat dehidrogenază;

- în sarcină sau dacă alăptaţi;

- în depresie respiratorie, constipaţie cronică;

- pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) după îndepărtarea amigdalelor sau a vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn;

- dacă ştiţi că metabolizaţi foarte repede codeina la morfină.

Atenţionări şi precauţii

Vă rugăm să cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului:

Deoarece conţine paracetamol

- dacă suferiţi de afecţiuni ale ficatului: insuficienţă hepatocelulară, Sindrom Gilbert (icter familial non-hemolitic);

- dacă aveţi deficit de glutation;

- dacă obişnuiţi să consumaţi frecvent cantităţi mari de alcool etilic;

- dacă prezentaţi deshidratare, malnutriţie cronică;

- dacă sunteți o persoană în vârstă, adult sau adolescent cu o greutate mai mică de 50 kg;

- dacă aveţi insuficienţă renală (GFR ≤50ml/min);

- dacă aveţi deficienţă de glucozo-6-fosfat dehidrogenază;

- dacă aveţi anemie hemolitică;

- dacă urmaţi un tratament concomitent cu medicamente care influenţează funcția hepatică.

Deoarece conţine codeină

- dacă suferiţi de afecţiuni cardiovasculare (bătăi neregulate ale inimii, tensiune arterială mare);

- utilizată în doze mari şi timp îndelungat, poate dezvolta dependenţă şi apariţia unor simptome de tipul insomniei sau iritabilităţii la oprirea administrării medicamentului; acest medicament trebuie administrat în doza cea mai mică, pentru cât mai scurt timp pentru ameliorarea simptomelor. Utilizarea de rutină şi timp îndelungat, cu excepţia cazului în care se face sub supraveghere medicală, poate duce la dependenţă fizică şi psihică.
- dacă aţi suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul colecistului, codeina poate determina un sindrom dureros abdominal acut, de tip biliar sau pancreatic;

- dacă suferiţi de orice tulburări intestinale, inclusiv obstrucţie intestinală;

- dacă aveţi tuse productivă, codeina poate împiedica eliminarea secreţiilor traheo-bronşice. Se impune prudenţă la bolnavii cu limitarea funcţiei respiratorii, emfizem pulmonar, fibroză pulmonară, bronhopneumopatie cronică obstructivă, bronhoree, tuberculoză gravă, traumatisme toracice (codeina deprimă respiraţia şi interferă cu mecanismele compensatorii declanşate de deficitul ventilaţiei pulmonare). La astmatici poate agrava fenomenele obstructive (favorizează bronhospasmul);

- se impun precauţii în următoarele cazuri: la persoanele în vârstă sau cu debilitate fizică, cu leziuni craniene, presiune intracraniană crescută, insuficienţă suprarenaliană, miastenia gravis, abdomen acut, tensiune arterială mică, hipotiroidism, hipertrofie de prostată sau stricturi uretrale, constipaţie cronică;

- nu este recomandată utilizarea la bolnavii cu colită ulceroasă (poate produce dilataţia toxică a colonului). Utilizarea trebuie evitată şi la pacienţii cu pancreatită. Hipovolemia, cordul pulmonar cronic, infarctul miocardic acut, starea de şoc favorizează accidentele hipotensive. Riscul convulsiv poate fi crescut când codeina se administrează la pacienţi cu edem cerebral şi la epileptici. Stările confuzive pot fi agravate.

Codeina este transformată în morfină de către o enzimă de la nivelul ficatului. Morfina este o substanţă care determină ameliorarea durerii. Anumite persoane au o altă variantă a acestei enzime, iar acest fapt le poate afecta în diferite moduri. La unele persoane nu se produce morfină sau se produce în cantităţi foarte mici şi nu va apărea o ameliorare suficientă a durerii. Alte persoane sunt mai predispuse la apariţia de reacţii adverse grave, din cauză că se produce o cantitate foarte mare de morfină. Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, trebuie să opriţi administrarea acestui medicament şi să vă adresaţi imediat unui medic: frecvenţă scăzută a respiraţiilor sau respiraţie superficială, confuzie, somnolenţă, pupile mici, senzaţie sau stare de rău, constipaţie, lipsa poftei de mâncare.

Copii şi adolescenţi

Utilizarea la copii şi adolescenţi după intervenţii chirurgicale

Codeina nu trebuie utilizată pentru ameliorarea durerii la copii şi adolescenţi după îndepărtarea amigdalelor sau vegetaţiilor adenoide (polipilor) pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn.

Utilizarea la copii cu probleme cu respiraţia

Codeina nu este recomandată la copiii cu probleme cu respiraţia, deoarece simptomele toxicităţii la morfină pot fi mai grave la aceşti copii.

Acest medicament trebuie administrat în doza cea mai mică, pentru cât mai scurt timp pentru ameliorarea simptomelor. Utilizarea regulată prelungită, cu excepţia cazului în care se face sub supraveghere medicală, poate duce la dependenţă fizică şi psihică (adicţie).

Nu va fi administrat pe o perioadă mai mare de 3 zile, fără consult medical.

Deoarece conţine cafeină

- nu consumaţi cantităţi excesive de cafea şi ceai, în timpul tratamentului (datorită prezenţei cafeinei).

Legate de Solpadeine

Nu utilizaţi concomitent alte medicamente pe bază de paracetamol, cafeină şi codeină.

Acest medicament trebuie administrat în doza cea mai mică, pentru cât mai scurt timp pentru ameliorarea simptomelor. Utilizarea regulată prelungită, cu excepţia cazului în care se face sub supraveghere medicală, poate duce la dependenţă fizică şi psihică (adicţie).

Nu va fi administrat pe o perioadă mai mare de 3 zile, fără consult medical.

Nu depăşiţi doza zilnică recomandată.

Sportivii trebuie atenţionaţi că acest medicament conţine un principiu activ care poate induce pozitivarea testelor antidoping.

Solpadeine împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Solpadeine şi alte medicamente administrate concomitent se pot influenţa reciproc.

Nu se va asocia cu alte medicamente care conţin paracetamol, codeină sau cafeină.

Legate de paracetamol

Deoarece conţine paracetamol efectul tratamentului poate fi influenţat în cazul în care este administrat concomitent cu:

• alte medicamente care conţin paracetamol;

• warfarină sau derivaţi de cumarină (medicamente numite anticoagulante care sunt utilizate ca să vi se subţieze sângele);

• medicamente cu efect inductor asupra enzimelor hepatice (fenobarbital, fenitoină, carbamazepină, rifampicină);

• consum de alcool etilic (consum cronic);

• colestiramină (răşină fixatoare de acizi biliari utilizată pentru a trata valorile mari ale colesterolului din sânge);

• metoclopramidă şi domperidonă (utilizate în tratamentul tulburărilor gastro-intestinale);

• zidovudină;

• probenecid;

• cloramfenicol (interacţiune posibilă în special la pacienții care suferă de malnutriție).

Legate de cafeină

• barbiturice sau antihistaminice;

• decongestionante;

• contraceptive orale;

• cimetidină;

• disulfiram;

• efedrină;

• enoxacină, ciprofloxacină și norfloxacină;

• ergotamină.

Legate de codeină

• medicamente pentru tratamentul depresiei, hipnotice, sedative, antidepresive triciclice, IMAO, fenotiazine;

• metoclopramidă şi domperidonă (utilizate în tratamentul tulburărilor gastro-intestinale);

• asocierea codeinei cu medicaţia expectorantă favorizează blocarea secreţiilor traheobronşice, astfel încât acestea nu mai pot fi eliminate.

Dacă urmează să faceţi anumite investigaţii de laborator, informaţi-l pe medicul dumneavoastră că luaţi acest medicament, deoarece pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.


Creşteri ale timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică.

Solpadeine împreună cu alimente şi băuturi

Consumul excesiv de cafea, ceai sau alte băuturi energizante împreună cu utilizarea Solpadeine poate provoca senzaţia de tensiune şi iritare, de aceea e necesară prudenţă la administrarea medicamentului. Se va evita consumul de băuturi alcoolice în cursul tratamentului.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Studiile epidemiologice efectuate la gravide nu au evidențiat efecte toxice ale paracetamolului la dozele recomandate, totuşi codeina nu este recomandată în timpul sarcinii. De aceea, Solpadeine nu este recomandat în timpul sarcinii.

Alăptarea

Paracetamolul și cafeina se excretă în laptele matern, dar nu în cantităţi semnificative clinic. Nu luaţi codeină în timpul alăptării. Codeina şi morfina trec în laptele matern.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Solpadeine comprimate poate provoca ameţeală sau somnolenţă. Nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje până nu ştiţi în ce măsură vă afectează administrarea acestui medicament.

3. Cum să luați Solpadeine

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Administrare orală.

Adulţi, pacienţi vârstnici (cu funcţie hepatică şi renală normală):

Doza recomandată este de 1-2 comprimate la fiecare 4-6 ore, dacă este necesar.

Nu se administrează la un interval mai mic de 4 ore şi nu se depăşesc 4 doze pe zi (8 comprimate în 24 de ore).

Nu depăşiţi dozele recomandate.

Nu luați mai mult de 8 comprimate în 24 de ore.

Vârstnici

Pacienţii vârstnici cu fragilitate sau imobilizaţi pot necesita o doză redusă.

Copii:

Solpadeine este contraindicată la copii cu vârsta sub 12 ani pentru tratamentul simptomatic al tusei şi/sau răcelii.

Solpadeine nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani, din cauza riscului de apariţie a problemelor severe cu respiraţia.

Adolescenți cu vârsta de 12-15 ani:

Luaţi 1 comprimat la fiecare 6 ore. Nu depășiţi 4 doze, echivalent cu 4 comprimate.

Adolescenți cu vârsta de 16-18 ani

Luaţi 1-2 comprimate la fiecare 6 ore. Nu depășiţi 4 doze, echivalent cu 8 comprimate.

Adolescenți cu vârsta de 12-18 ani

Solpadeine nu este recomandat pentru utilizare la adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 18 ani cu funcție respiratorie compromisă, pentru tratamentul simptomatic al tusei şi/sau răcelii (vezi pct. 4.4)

Insuficiență renală:

Atunci când se administrează paracetamol la pacienţii cu insuficienţă renală, se recomandă să se reducă doza şi să se crească intervalul minim dintre fiecare administrare la cel puţin 6 ore.

Insuficiență hepatică:

La pacienţii cu insuficienţă hepatică sau sindrom Gilbert, doza trebuie scăzută sau intervalul dintre doze trebuie prelungit.

Evitaţi excesul de cafeină din băuturi cum sunt cafeaua şi ceaiul. Consumul crescut de cafeină poate provoca tulburări de somn, tremurături şi senzaţie de disconfort în piept.

Durata tratamentului

Acest medicament nu trebuie administrat mai mult de 3 zile. Dacă durerea nu se ameliorează după 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a fi sfătuit.

Dacă luați mai mult Solpadeine decât trebuie

Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Este important să-i spuneţi medicului, chiar dacă vă simţiţi bine. În cazul unui supradozaj există riscul de afectare hepatică gravă întârziată şi de apariţie a tulburărilor respiratorii.

Dacă uitați să luaţi Solpadeine

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Nu depăşiţi doza recomandată. Dacă aţi depăşit doza recomandată, adresaţi-vă medicului chiar dacă nu vă simţiţi rău.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Întrerupeţi administrarea acestui medicament:

- dacă nu mai aveţi bilă (în urma operaţiei de colecistectomie) şi suferiţi de durere severă abdominală, greaţă şi vărsături;

- dacă aveţi reacţii alergice, erupţii cutanate sau mâncărime, uneori însoţite de dificultăţi de respiraţie sau inflamaţia buzelor, a limbii, a gâtului sau a feţei;

- dacă aveţi senzaţia de mâncărime, descuamări ale pielii sau ulcere bucale;

- dacă aţi avut vreodată tulburări de respiraţie la administrarea de aspirină sau alte antiinflamatoare nesteroidiene şi acum aveţi o reacţie asemănătoare la folosirea acestui medicament;

- dacă aveţi vânătăi sau sângerări inexplicabile.

La administrarea combinaţiei paracetamol/cafeină/codeină, în dozele recomandate, cu alimente care conţin cafeină, supradozajul de cafeină rezultat poate creşte potenţialul de reacţii adverse datorate cafeinei (insomnie, agitaţie, frică nejustificată, iritabilitate, durere de cap, tulburări gastro-intestinale şi palpitaţii).

Au fost raportate cazuri foarte rare de reacții cutanate grave. Următoarele reacții adverse au fost raportate:

Rare (afectează mai puțin de 1 din 1000 utilizatori):

• alergii.

Foarte rare (afectează mai puțin de 1 din 10000 utilizatori):

• scăderea numărului de globule albe din sânge responsabile de coagularea aceastuia;

• îngustarea căilor respiratorii (mai ales la pacienții care au alergie la acid acetilsalicilic sau la alte medicamente din clasa antiinflamatoarelor non-steroidiene);

• reacții alergice severe;

• tulburări hepatice;

• erupţii cutanate;

• mâncărimea pielii;

• transpirații;

• apariția de mici pete roșii pe piele;

• erupţie trecătoare pe piele, de culoare roșie însoțită sau nu de mâncărime;

• reacţie alergică severă caracterizată de umflarea extremităților, respirație dificilă și stare de rău;

• urină tulbure;

• o reacţie a pielii severă numită necroliză epidermică toxică (NET);

• erupție cutanată determinată de medicament;

• o reacţie a pielii severă numită sindrom Stevens Johnson (SJS);

• nervozitate;

• amețeală.

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

• constipaţie;

• greaţă;

• vărsături;

• dispesie;

• uscăciunea gurii;

• pancreatită acută (la pacienţii cu colecistectomie în antecedente);

• dependența apare la doze mari pe perioade prelungite;

• agravarea durerii de cap după utilizarea prelungită;

• somnolenţă;

• mâncărimea pielii;

• transpirație abundentă;

• dificultăți la urinare.

Consumul excesiv de cafea sau ceai în timpul tratamentului cu Solpadeine comprimate poate produce iritabilitate şi hipertensiune arterială.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected]

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Solpadeine

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Solpadeine comprimate după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP).

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Solpadeine

- Substanţele active sunt paracetamol 500 mg, cafeină anhidră 30 mg şi fosfat de codeină hemihidrat 8 mg;

- Celelalte componente sunt: amidon de porumb, amidon pregelatinizat, sorbat de potasiu, povidonă, talc purificat, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, acid stearic.

Cum arată Solpadeine şi conţinutul ambalajului

Solpadeine se prezintă sub formă de comprimate albe, în formă de capsulă, plane pe ambele feţe.

Mărimea ambalajelor

Cutie cu 1 blister Al/PVC a 12 comprimate.

Cutie cu 2 blistere Al/PVC a câte 8 comprimate.

Cutie cu 2 blistere Al/PVC a câte 12 comprimate.

Cutie cu 4 blistere Al/PVC a câte 8 comprimate.

Cutie tip portofel cu un blister din Al/PVC a 12 comprimate.

Cutie tip portofel cu 2 blistere din Al/PVC a câte 8 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

HIPOCRATE 2000 S.R.L.

Str. Prahova, Nr. 6A, Sector 1, Bucureşti, România

{Sigla Perrigo}

Fabricant

Swiss Caps GmbH

Grassingerstrasse 9, Bad Aibling, Bayern, 83043, Germania

Acest prospect a fost revizuit în aprilie 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Solpadeine, 12 comprimate, antiinflamator

Solpadeine, 12 comprimate, antiinflamator

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

durere medicament pentru durere de cap calmeaza durerea

PRODUSE ASEMANATOARE CU Solpadeine, 12 comprimate, antiinflamator

newsletter