Paracetamol Lph(R) 500 mg, 20 comprimate

Producator:

2,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 02.12.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Paracetamol LPH 500 mg, comprimate se recomanda a fi utilizat in vederea tratarii febrei si durerilor de intensitate usoara si moderata.


CE ESTE PARACETAMOL LPH 500 MG, COMPRIMATE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Paracetamol LPH 500 mg, comprimate face parte din grupa medicamentelor analgezice-antipiretice (ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră).

Paracetamol LPH 500 mg, comprimate este indicat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi moderate cu diferite localizări: dureri de cap, articulaţii sau spate, dureri dentare, dureri în timpul ciclului menstrual.

Produsul Paracetamol Lph(R) 500 mg, 20 comprimate face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Analgezice - Paracetamol Lph(R) 500 mg, 20 comprimate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- ameliorează durerea;

- reduce temperatura corpului în caz de febră;

- tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi moderate cu diferite localizări: dureri de cap, articulaţii sau spate, dureri dentare, dureri în timpul ciclului menstrual.

Contraindicații

- dacă sunteți hipersensibil la paracetamol sau la oricare dintre elementele componente ale medicamentului;

- în cazul în care suferiți de insuficienţă hepatocelulară;

- dacă aveți deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază;

... Citeste mai mult

- Paracetamol LPH 500 mg, comprimate este contraindicat copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani, din cauza formei farmaceutice.

... Citeste mai putin

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

Paracetamol LPH 500 mg, comprimate

Paracetamol

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimate, cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

... Citeste mai mult

-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

-  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile în cazul tratării durerilor articulare, 3 zile în cazul febrei şi 2 zile în cazul durerilor în gât însoţite sau urmate de febră, dureri de cap, erupţii trecătoare pe piele, greaţă, sau vărsături. 

-  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacis-tului.

  

În acest prospect găsiţi:

 

 1.           Ce este Paracetamol LPH 500 mg, comprimate şi pentru ce se utilizează
 2.           Înainte să utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimate
 3.           Cum să utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimate
 4.           Reacţii adverse posibile
 5.           Cum se păstrează Paracetamol LPH 500 mg, comprimate
 6.           Informaţii suplimentare

  

 1.           CE ESTE PARACETAMOL LPH 500 MG, COMPRIMATE ŞI PENTRU CE SE UTILI-ZEAZĂ

 

Paracetamol LPH 500 mg, comprimate face parte din grupa medicamentelor analgezice-antipiretice (ameliorează durerea şi reduce temperatura corpului în caz de febră). 

Paracetamol LPH 500 mg, comprimate este indicat pentru tratamentul simptomatic al febrei şi pentru tratamentul simptomatic al durerilor uşoare şi moderate cu diferite localizări: dureri de cap, articulaţii sau spate, dureri dentare, dureri în timpul ciclului menstrual.

 

 1.           ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI PARACETAMOL LPH 500 MG, COMPRIMATE

 

Nu utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimate: 

-   dacă sunteţi alergic la paracetamol sau la oricare dintre celelalte componente ale Paracetamol LPH 500 mg;

-   dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară;

-   dacă aţi fost diagnosticat cu deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenază;

-   la copii cu vârsta sub 6 ani.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimate: 

-  dacă consumaţi frecvent băuturi alcoolice sau suferiţi de afecţiuni hepatice, inclusiv hepatită virală (creşte riscul hepatotoxicităţii);

-  dacă aveţi insuficienţă renală gravă (numai în cazul tratamentului de lungă durată cu doze mari, tratamentul ocazional fiind acceptabil);

- dacă aveţi leziuni hepatice preexistente este necesară monitorizarea funcţiilor hepatice în cazul tratamentului de lungă durată şi cu doze mari.

Studiile efectuate nu au evidenţiat probleme specifice privind administrarea la copii. Trebuie utilizate forme farmaceutice şi dozele recomandate fiecărei vârste.

Nu sunt probleme specifice în ceea ce priveşte administrarea la vârstnici.

Dozele recomandate nu trebuie depăşite. 

Nu se va asocia cu alte preparate ce conţin paracetamol.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

Alcoolul etilic (consum cronic), medicamentele inductoare enzimatice şi cele hepatotoxice cresc riscul afectării hepatice al dozelor mari sau tratamentului prelungit cu paracetamol.

Absorbţia paracetamolului este accelerată de metoclopramidă şi şi domperidonă.

Colestiramina reduce absorbţia paracetamolului, dacă se administrează în prima oră de la ingestia de paracetamol.

Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidonă reduce efectul paracetamolului. 

Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagulării. În cazul administrării unor doze zilnice mai mari de 2000 mg paracetamol, pe perioade mai lungi de o săptămână este necesară monitorizarea timpului de protrombină. Acest lucru nu este necesar în cazul tratamentului ocazional sau celui cronic cu doze mici.

Asocierea paracetamolului cu salicilaţi sau antiinflamatoare nesteroidiene pe termen lung şi la doze mari creşte riscul de apariţie a afectării renale.

Asocierea paracetamol-salicilaţi trebuie administrată pe termen scurt; diflunisalul creşte cu 50% concentraţia plasmatică a paracetamolului şi măreşte astfel riscul hepatotoxicităţii acestuia.

Pot să apară valori fals scăzute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o creştere falsă a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.

Creşterile timpului de protrombină şi ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatdehidrogenazei şi transaminazelor serice evidenţiază afectarea toxică hepatică.

 

Utilizarea Paracetamol LPH 500 mg, comprimate cu alimente şi băutur 

Se recomandă utilizarea medicamentului cu o cantitate suficientă de lichid (aproximativ 200 ml la adult dacă este posibil).

Se va evita consumul de băuturi alcoolice în cursul tratamentului.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice me-dicament.

La doze terapeutice, pe termen scurt, medicamentul poate fi administrat în cursul sarcinii, însă administrarea se va face numai după evaluarea beneficiului terapeutic al mamei în raport cu riscul potenţial la făt.

Paracetamolul traversează placenta şi se excretă în laptele matern, în proporţie de 1–2% din doza ingerată. Se recomandă prudenţă în administrarea paracetamolului în perioada de alăptare.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 

Paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

 1.           CUM SĂ UTILIZAŢI PARACETAMOL LPH 500 MG, COMPRIMATE

 

Utilizaţi întotdeauna Paracetamol LPH 500 mg, comprimate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani: 500-1000 mg paracetamol (1-2 comprimate Paracetamol LPH500 mg) la intervale de 4 ore, administrată la nevoie. Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore. Doza maximă recomandată pentru adulţi este de 4 g paracetamol (8 comprimate Parace-tamol LPH 500 mg) pe zi.

 

Copii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani: doza este de 60 mg/kg şi zi, repartizată în prize egale, deexemplu 15 mg/kg şi priză la 6 ore sau 10 mg/kg şi priză la 4 ore. 

Nu se recomandă administrarea la intervale mai mici de 4 ore. Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze pe zi 

Copii cu vârsta sub 6 ani: se va utiliza o formă farmaceutică adecvată vârstei.

În caz de insuficienţă renală cu clearance-ul creatininei mai mic de 10 ml/min, intervalul între două doze trebuie să fie de cel puţin 8 ore.

Se recomandă administrarea medicamentului cu o cantitate suficientă de lichid (aproximativ 200 ml la adult, dacă este posibil).

Este necesar să vă adresaţi medicului dumneavoastră în cursul tratamentului dacă:

 

-  durerea tratată, îndeosebi cea articulară, persistă mai mult 5 zile;

-  febra persistă mai mult de 3 zile şi simptomatologia se agravează;

-  durerile în gât persistă mai mult de 2 zile şi sunt însoţite sau urmate de febră, dureri de cap, erupţii trecătoare pe piele, greaţă sau vărsături.

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Paracetamol LPH 500 mg, comprimate

Dacă aţi utilizat mai mult Paracetamol LPH 500 mg, comprimate decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului chiar dacă vă simţiţi bine.

Intoxicaţia acută se manifestă cu tulburări gastro- intestinale (diaree, pierderea apetitului alimentar, greaţă, vărsături, crampe sau dureri abdominale), transpiraţii intense. Simptomatologia poate să apară la 6-14 ore după ingestia unei doze prea mari şi poate să dureze aproximativ 24 de ore.

Dozele mai mari de 10 g la adulţi şi 150 mg/kg la copil pot provoca citoliză hepatică cu necroză ireversibilă. Simptomatologia apare după 24-48 ore de la ingestia medicamentului, devenind mai gravă după 2-7 zile odată cu instalarea insuficienţei hepatice. În timp se dezvoltă encefalopatie hepatică (cu tulburări mintale, stare de confuzie, agitaţie, stupoare), convulsii, depresie respiratorie, comă, edem cerebral, tulburări de coagulare, hemoragie digestivă, coagulare intravasculară diseminantă, hipoglicemie, acidoză metabolică şi colaps cardiovascular. Odată cu leziunile toxice hepatice paracetamolul poate produce necroză tubulară renală sau chiar insuficienţă renală (oligo-anurie cu hematurie sau urină tulbure).

Tratamentul supradozajului se instituie urgent, chiar dacă manifestările sunt minore.

Pentru reducerea absorbţiei se face evacuarea conţinutului gastric prin provocarea de vărsături şi lavaj gastric folosindu-se soluţii cu cărbune activat; se administrează oral şi intravenos acetilcisteină care are efect benefic în primele 48 de ore după ingestia paracetamolului, acţionând ca antidot prin neutralizarea metabolitului hepatotoxic al acestuia.

Pentru accelerarea eliminării se foloseşte la nevoie hemodializa, hemoperfuzia sau dializa peritoneală. Trebuie monitorizată funcţia hepatică (TGO, TGP), timpul de protrombină şi bilirubina, funcţia renală şi cardiacă.

Tratamentul de susţinere trebuie să menţină echilibrul hidro-electrolitic şi glicemia şi, la nevoie, se administrează fitomenadionă, plasmă, factori ai coagulării.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimat 

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

 

Dacă încetaţi să utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimate

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoas-tră sau farmacistului.

 

 4.          REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele, Paracetamol LPH 500 mg, comprimate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot să apară rar reacţii de hipersensibilitate (erupţie trecătoare pe piele, parestezie, mâncărime), trombocitopenie (în general asimptomatică, rar sângerări sau hematoame, scaune negre şi moi, sânge în urină şi fecale, pete roşii pe tegumente), agranulocitoză (faringită şi febră, neaşteptat), dermatită, afectare hepatică (îngalbenirea pielii sau a albului ochilor), colică renală (durere în spate puternică apărută brusc), insuficienţă renală (oligo-anurie).

La doze mari şi tratament prelungit paracetamolul poate produce afectarea funcţiei renale până la insuficienţă renală cronică (nefropatie caracteristică analgezicelor), în special la persoane cu afectare renală preexistentă.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţiona-tă în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.               CUM SE PĂSTREAZĂ PARACETAMOL LPH 500 MG, COMPRIMATE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Paracetamol LPH 500 mg, comprimate după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi far-macistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           INFORMAŢII SUPLIMENTARE 

Ce conţine Paracetamol LPH 500 mg, comprimate 

- Substanţa activă este paracetamolul. Fiecare comprimat conţine paracetamol 500 mg. 

Celelalte componente sunt: amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, sorbat potasiu, stearat de magneziu.

Cum arată Paracetamol LPH 500 mg, comprimate şi conţinutul ambalajului

Comprimate rotunde, plate, de culoare albă până la aproape albă, cu o linie mediană pe una din feţe.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

LABORMED PHARMA S.A.

Bd. Theodor Pallady nr. 44B, sector 3, Bucureşti, România

 

Producător

S.C. LaborMed Pharma S.A.,

B-dul Theodor Pallady, nr. 44 B, Sector 3, Bucureşti, România

Acest prospect a fost aprobat în Ianuarie, 2020

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
28-12-2021

Excelent

Nu mai am dureri la șold când iau Paracetamol.

Scrie o parere
Paracetamol Lph(R) 500 mg, 20 comprimate

Paracetamol Lph(R) 500 mg, 20 comprimate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

raceala simptome raceala raceala si gripa reducere febra paracetamol dureri moderate medicament pentru durere de cap
Nota pentru produsul Paracetamol Lph(R) 500 mg, 20 comprimate 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Paracetamol Lph(R) 500 mg, 20 comprimate

newsletter