Ibalgin forte 400mg, 12 comprimate filmate

Producator:

15,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 19.01.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Ibalgin forte 400mg x 12cpr.film. - Spring, Farmacia la Pret Mic

Ce este Ibalgin Forte şi pentru ce se utilizează

Ibalgin Forte este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor şi antireumaticelor nesteroidiene, derivaţi de acid propionic.

Ibalgin Forte este indicat pentru:

tratamentul afecţiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;

tratamentul simptomatic al afecţiunilor dureroase: cefalee, migrenă (tratament şi profilaxie), dureri dentare, dureri menstruale, dureri osteo-articulare şi musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxaţii, entorse);

... Citeste mai mult

tratamentul simptomatic al febrei.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


... Citeste mai putin
Produsul Ibalgin forte 400mg x 12cpr.film. face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Medicamente pentru durere - Analgezice - Ibalgin forte 400mg x 12cpr.film. Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Ibalgin Forte este indicat pentru:
- tratamentul afecţiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;
- tratamentul simptomatic al afecţiunilor dureroase: cefalee, migrenă (tratament şi profilaxie), dureri dentare, dismenoree, dureri osteo-articulare şi musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxaţii, entorse);
- tratamentul simptomatic al febrei.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Ibalgin Forte 400 mg comprimate filmate

Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 3 zile, în cazul adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani, şi 7 zile în cazul adulţilor nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Ibalgin Forte şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Ibalgin Forte

3. Cum să luaţi Ibalgin Forte

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Ibalgin Forte

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Ibalgin Forte şi pentru ce se utilizează

Ibalgin Forte este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor şi antireumaticelor nesteroidiene, derivaţi de acid propionic.

Ibalgin Forte este indicat pentru:

tratamentul afecţiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;

tratamentul simptomatic al afecţiunilor dureroase: cefalee, migrenă (tratament şi profilaxie), dureri dentare, dureri menstruale, dureri osteo-articulare şi musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxaţii, entorse);

tratamentul simptomatic al febrei.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Ibalgin Forte

Nu luaţi Ibalgin Forte:

dacă sunteţi alergic la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)

dacă aţi avut reacţii alergice, cum sunt astm bronşic, secreţii nazale, erupţie trecătoare pe piele cu mâncărime sau umflarea buzelor, a feţei, a limbii sau a gâtului după ce aţi luat medicamente care conţin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamaţie (AINS)

dacă aveţi ulcer activ sau recurent sau sângerare activă sau recurentă la nivelul stomacului sau duodenului sau dacă aţi avut repetat aceste evenimente (adică cel puţin de două ori) în trecut

dacă aţi avut vreodată sângerare sau perforaţie gastro-intestinală, în legătură cu un tratament anterior cu AINS

aveţi insuficienţă renală severă sau insuficienţă hepatică severă

aveţi insuficienţă cardiacă severă

aveţi lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze

sunteţi gravidă, în ultimele 3 luni de sarcină

dacă suferiţi de deshidratare semnificativă (determinată de vărsături, diaree sau consumul insuficient de lichide)

dacă aveţi orice sângerare activă (inclusiv la nivelul creierului)

dacă aveţi o afecţiune de origine necunoscută având ca rezultat formarea anormală a celulelor sanguine

dacă doriţi să-l administraţi unui copil cu vârsta sub 12 ani, deoarece la această vârstă sunt necesare alte forme farmaceutice.

Atenţionări şi precauţii

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Ibalgin Forte în cazul în care:

aveţi lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afecţiuni autoimune

există în familie o tulburare în producerea pigmentului roşu din sânge (porfirie)

aveţi afecţiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamaţia colonului cu ulcere (colită ulcerativă), o inflamaţie care afectează tractul digestiv (boală Crohn) sau alte afecţiuni ale stomacului sau intestinului

aveţi tulburări de formare a celulelor sanguine

aveţi sau ați avut probleme legate de mecanismul de coagulare normal al sângelui sau dacă sunteţi trataţi cu anticoagulante

aveţi alergii, febra fânului, astm bronşic, inflamare cronică a mucoasei nazale şi a sinusurilor, vegetaţii adenoide sau afecţiuni obstructive cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de îngustare a căilor aeriene cu dificultăţi în respiraţie (bronhospasm) este mai mare

aveţi de probleme de circulaţie la nivelul arterelor mâinilor sau picioarelor

aţi avut recent o intervenţie chirurgicală majoră

sunteţi în primele şase luni de sarcină

alăptaţi

aveţi boli active ale tractului gastro-intestinal sau aţi avut astfel de boli în trecut, deoarece la unii pacienţi care au fost trataţi cu ibuprofen au fost raportate hemoragii gastro-intestinale ocazional severe, ulceraţii peptice. În aceste cazuri medicamentul trebuie administrat sub strictă supraveghere medicală.

aveţi sau aţi avut bronhospasm (cu precădere dacă acesta a fost ca urmare a administrării de medicamente)

aveţi boli renale şi/sau hepatice. Medicul vă va efectua periodic examene clinice şi analize de laborator, mai ales dacă este necesar un tratament de lungă durată.

aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau dacă aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv „accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu „AIT”)

aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral saudacă sunteţi fumător.

Vârstnici

Dacă sunteţi vârstnic veţi fi mai expus la reacţii adverse, în special sângerare şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Ulcere, perforaţie şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor

Dacă aţi avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, în special dacă acesta a fost complicat cu perforaţie sau a fost însoţit de sângerare, trebuie să fiţi atent la orice simptome abdominale neobişnuite şi să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, mai ales dacă aceste simptome apar la începutul tratamentului. Aceasta este necesar,deoarece riscul de sângerare sau de ulceraţie la nivelul tractului digestiv este mai mare în acest caz, în special la pacienţii vârstnici. Dacă apare sângerarea sau ulceraţia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt.

Sângerarea, ulceraţia sau perforaţia la nivelul stomacului sau intestinelor pot apărea fără alte semne de avertizare, chiar şi la pacienţii care nu au avut niciodată astfel probleme. Acestea pot fi, de asemenea, letale.

Riscul de apariţie a ulcerelor,perforaţiei sau sângerării la nivelul stomacului sau intestinelor creşte la doze mari de ibuprofen. Riscul creşte, de asemenea, dacă anumite alte medicamente sunt luate în acelaşi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos „Ibalgin Forte înpreună cu alte medicamente”).

Reacţii la nivelul pielii

Trebuie să încetaţi de a mai lua Ibalgin Forte la primul semn de erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor saualte semne de alergie, deoarece acesteapot fi primul semn al unor reacţii ale pielii grave (dermatită exfoliativă, eritem polimorf, sindromStevens-Johnson, sindromLyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al apariţiei acestor reacţii este în prima lună de tratament.

Dacă în cursul tratamentului cu Ibalgin Forte aveţi tulburări de vedere, trebuie să întrerupeţi administrarea de Ibalgin Forte şi să vi se efectueze un examen oftalmologic.

Efecte asupra inimii şi creierului

Medicamente anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. . Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului – 7 zile.

Efecte asupra rinichilor

Ibuprofenul poate determina probleme în funcţionarea rinichilor, chiar şi la pacienţii care nu au mai avut astfel de probleme. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor şi pot conduce chiar la insuficienţă cardiacă sau tensiune arterială mare la persoanelepredispuse.

Ibuprofenul poate determina leziuni la nivelul rinichilor, în special la pacienţii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECA, precum şi la vârstnici. Cu toate acestea, întreruperea tratamentului cuibuprofen, în general, conduce la vindecare.

Alte precauţii

În tratamentul de lungă durată, la utilizarea de doze mari de analgezice, poate să apară durerea de cap care nu trebuie tratată prin creşterea dozelor din acest medicament. Utilizarea de rutină a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente şi risc de insuficienţă renală.

Ibuprofen poate masca simptomelesau semnele unei infecţii (febră, durere şi inflamaţie) şi poate prelungi temporar timpul de sângerare.

Ibalgin Forte poate reduce posibilitatea de a rămâne gravidă. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Copii şi adolescenţi

Există risc de apariţie a insuficienţei renale la copiii şi adolescenţii care suferă de deshidratare.

Dacă aveţi nelămuriri, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Ibalgin Forte înpreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-arputea să luaţi orice alte medicamente.

Ibuprofenul (substanţa activă din Ibalgin Forte) nu trebuie utilizat în acelaşi timp cu medicamente ce conţin acid acetilsalicilic sau cualte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Ibalgin Forte poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

alte AINS

acid acetilsalicilic

diuretice (comprimate pentru eliminarea apei), incluzânddiuretice care economisesc potasiu

medicamente care scad tensiunea arterială mare ( inhibitori ai ECA, cum este captoprilul, beta blocante, cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II, cum este losartanul)

medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina)

medicamente antiagregante plachetare (medicamente ce conţin ticlopidină sau clopidogrel)

digoxină (pentru tratamentul diferitelor afecţiuni ale inimii)

medicamente folosite în tratamentul epilepsiei şi convulsiilor(medicamente ce conţin fenitoină)

medicamente folosite pentru tratarea stărilor psihotice sau a modificărilor de dispoziţie (medicamente ce conţin litiu)

medicamente ce conţin corticoizi (utilizaţi împotriva inflamaţiilor) sau metotrexat (utilizat în tratamentul cancerului şi afecţiunilor autoimune)

colestiramină (utilizată în tratamentul valorilor mari ale colesterolului)

aminoglicozide (medicamente împotriva anumitor tipuri de bacterii)

ISRS (medicamente împotriva depresiei), cum sunt paroxetina, sertralina, citalopramul

moclobemidă (IMAO selectiv şi reversibil – un medicament utilizat în tratamentul bolilor depresive sau fobiilor sociale)

ciclosporină, tacrolimus (pentru inhibarea sistemul imunitar după transplantul de organe)

zidovudină sau ritanovir (utilizat întratamentul infecţiilor cu HIV)

mifepristonă

probenecid sau sulfinpirazonă (pentru tratamentul gutei)

antibiotice chinolone

sulfoniluree (pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2)

bisfosfonaţi (utilizaţi în osteoporoză, boala Paget şi pentrua reduce valorile mari ale calciului din sânge)

pentoxifilină (utilizată în tratamentul afecţiunii circulatorii ale arterelor picioarelor sau braţelor)

baclofen (un relaxant pentru muşchi).

Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu Ibalgin Forte. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza Ibalgin Forte împreună cu alte medicamente.

Ibalgin Forte împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Ibalgin Forte trebuie înghiţit cu un pahar de apă în timpul mesei sau după masă.

Evitaţi alcoolul etilic, deoarece acesta accentuează reacţiile adverse la Ibalgin Forte, în special pe acelea care afectează stomacul, intestinul sau creierul.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

În primele 5 luni de sarcină utilizarea Ibalgin Forte se va face numai dacă este absolut necesar şi numai la indicaţia clară a medicului şi sub stricta lui supraveghere.

În ultimul trimestrude sarcină, administrarea ibuprofenului este contraindicată.

Ibuprofenul nu trebuie luat în ultimele 3 luni de sarcină, deoarece poate determina la făt tulburări majore la nivelul inimii, plămânilor şi rinichilor. Dacă este utilizat la sfârşitul sarcinii, poate determina tendinţă de sângerare atât la mamă, cât şi copil şi diminuează puterea contracţiilor uterine întârziind debutul naşterii.

Ibuprofenul poate face mai dificilă încercarea de a rămâne gravidă. Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă planificaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă. Deoarece ibuprofenul şi metaboliţiisăi se excretă în laptele matern, ca măsură de precauţie se recomandă evitarea administrării Ibalgin Forte în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ibalgin Forteinfluenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje prin reacţiile adverse pe care le poate determina: somnolenţă, ameţeli sau depresie.

Ibalgin Forte conţine lactoză monohidrat

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luaţi Ibalgin Forte

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţşi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Dureri: un comprimat filmat în doză unică sau la nevoie, până la 3 comprimate filmate pe zi. Stări febrile: un comprimat filmat de 3 ori pe zi.

Doza maximă recomandată este de 3 comprimate filmate pe zi.

Comprimatele filmate se înghit întregi, cu un pahar cu apă, preferabil în timpul meselor.

Se recomandă ca durata tratamentului să nu depăşească 7 zile.

Dacă, în cazul adolescenţilor (cu vârsta peste 12 ani), administrarea acestui medicament este necesară pentru mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se agravează, trebuie sa vă adresaţi unui medic.

Utilizarea la copii cu vârsta sub 12 ani

La copii cu vârsta sub 12 ani se recomandă utilizarea altor forme farmaceutice, adecvate vârstei.

Vârstnici: dacă sunteţi vârstnic veţi fimai predispus la reacţii adverse, în special la hemoragie şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot duce la deces.

Dacă sunteţi vârstnic adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Insuficienţă renală sau hepatică: dacă aveţi insuficienţă renală şi hepatică adresaţi-vămedicului dumneavoastră pentru recomandări.

Dacă luaţi mai mult Ibalgin Forte decât trebuie

Dacă aţi luat mai multe comprimate filmate de Ibalgin Forte decât trebuie, contactaţi-limediat pe medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă celui mai apropiat spital.

Simptomele unei supradozaj pot fi: greaţă, vărsături şi durere de stomac sau diaree. De asemenea, pot apărea ţiuituri în urechi, durere de cap, ameţeli, vertij şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor. În cazuri de intoxicare gravă, poate apărea somnolenţă, excitaţie, dezorientare, comă, convulsii, crampe (în special lacopii), vedere înceţoşată şi probleme de vedere, insuficienţă renală, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arterială mică, respiraţie redusă, colorarea în albastru a buzelor, a limbii şi a degetelor şi creşterea tendinţei de sângerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronşic la pacienţii cu astm bronşic.

Dacă uitaţi să luaţi Ibalgin Forte

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Posibilitatea de apariţie a reacţiilor adverse creşte la doze mai mari şi la o durată mai lungă de tratament.

Medicamentele precum Ibalgin Forte se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Retenţie de apă (edem), tensiune arterială mare şi insuficienţă cardiacă au fost raportate în asociere cu AINS.

Opriţi administrarea Ibalgin Forte şi adresaţi-vă imediat unui medic dacă observaţi apariţia următoarelor reacţii adverse:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

- Scaune de culoarea păcurii sau vărsături cu sânge (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sângerare)

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane):

- Umflare a feţei, a limbii sau a gâtului (laringe) care poate determina dificultăţi în respiraţie (edem angioneurotic), bătăi rapide ale inimii, scădere severă a tensiunii arteriale sau şoc cu potenţial letal

- Reacţie alergică bruscă cu scurtarea respiraţiei, respiraţie şuierătoare şi scăderea tensiunii arteriale

- Erupţie severă pe piele cu vezicule, în special pe picioare, braţe, palme şi tălpi care pot implica şi faţa şi buzele (eritem polimorf, sindromStevens-Johnson). Acestea se pot agrava şi mai mult, veziculele se pot lărgi şi extinde şi părţi ale pielii se pot cojii (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infecţie severă cu distrugerea pielii (necroză), a ţesutului subcutanat şi muşchilor.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră prezentaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

- Senzaţie de arsură în capul pieptului, durere abdominală, indigestie Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):

- Vedere înceţoşată sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumină

- Reacţii de hipersensibilitate, cum sunt erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, criză de astm bronşic (uneori cu tensiune arterială mică)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane):

- Pierdere a vederii

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane):

- Umplere bruscă a plămânilor cu apă având ca rezultat dificultăţi în respiraţie, tensiune arterială mare, retenţie de apă şi creştere în greutate

Alte reacţii adverse posibile la Ibalgin Forte sunt:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):

- Tulburări la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, greaţă, vărsături, vânturi, constipaţie 

Frecvente (pot afecta până la 1din 10 persoane):

- Ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fără perforaţie

- Inflamaţie a intestinului şi agravare a inflamaţiei colonului (colită) şi a tractului digestiv (boală Crohn) şi complicaţii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforaţie sau fistulă)

-  Sângerare microscopică intestinală care poate conduce la anemie

- Ulcere la nivelul gurii şi inflamaţie

- Durere de cap, somnolenţă, vertij, ameţeli, oboseală, agitaţie,insomnie şi iritabilitate

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):

- Inflamaţie a mucoasei stomacului

- Probleme renale, incluzând formare de edem, inflamaţie a rinichilor şi insuficienţă renală

- Secreţii nazale

- Dificultăţi în respiraţie (bronhospasm)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane):

- Depresie, labiltate emoțională, confuzie, halucinaţii, reacțiipsihotice

- Sindrom de lupus eritematos

- Creştere a azotului ureic din sânge şi a altor valori serice ale enzimelor ficatului, scădere a valorilor hemoglobinei şi ale hematocritului, inhibare a agregării plachetelor şi timp de sângerare prelungit, scădere a calciului din sânge şi creştere a valorilor acidului uric din sânge

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000de persoane):

- Percepere neplăcută a bătăilor inimii, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic sau tensiune arterială mare

- Tulburări de formare a celulelor sanguine (cu simptome precum: febră, durere în gât, ulcere la nivelul suprafeţei gurii, simptome de gripă, oboseală severă, sângerare la nivelul pielii şi nasului)

- Ţiuituri şi vâjâituri în urechi

- Inflamaţie a esofagului sau a pancreasului

- Îngustare a lumenului intestinal

- Inflamaţie acută a ficatului, colorare în galben a pielii sau a albului ochilor, disfuncţie, leziune sau insuficienţă hepatică

- Inflamaţie a membranei creierului (fără infecţie bacteriană)

- Lezare a ţesutului rinichilor

- Cădere a părului

Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi  estimate din datele disponibile)

- Ameţeli, tulburări ale auzului şi ale vederii

- Scăderea auzului.

Ibalgin Forte poate determina scăderea numărului de globule albe şi a rezistenţei dumneavoastră la infecţii. Dacă prezentaţi oinfecţie cu simptome, cum sunt febră şi deteriorare gravă a stării generale sau febră cu simptome de infecţie locală, cum sunt durere în gât/faringe/gură sau probleme urinare, trebuie să vă prezentaţi imediat la medicul dumneavoastră. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibilă scădere a numărului de globule albe (agranulocitoză). Este important să vă adresaţi medicului dumneavoastră cu privire la medicamentul dumneavoastră.

În timpul tratamentului cu ibuprofen, cazuri rare de meningită (manifestate prin rigiditate a gâtului, durere de cap, greaţă, vărsături, febră sau dezorientare) au fost observate la pacienţii cu tulburări autoimune existente, cum este lupusul eritematos sistemic sau boala mixtă a ţesutului conjunctiv.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Ibalgin Forte

Nu lăsaţi acest medicament lavederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament dupădata de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Ibalgin Forte

-Substanţa activă este ibuprofenul. Uncomprimat filmat conţine ibuprofen 400 mg.

-Celelalte componente sunt:

Nucleu: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal hidratat

Film: hipromeloză, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E 171), eritrozină (E 127), simeticonă emulsie SE 4.

Cum arată Ibalgin Forte şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare roz, cu diametrul de 12,2 mm.

Ibalgin Forte este disponibil în cutii cu un blister din PVC/Al a 12 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricanţii

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SANOFI ROMÂNIA S.R.L.

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, Etajele 8-9

Sector 2, București, România

Fabricanţi

ZENTIVA, k.s.

U kabelovny 130, 102 37 Praga 10 Dolní Měcholupy Republica Cehă

CHINOIN PRIVATE Co. Ltd. 2112 Veresegyház, Lévai u5, Ungaria

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi România S.R.L.

Tel: + 40 21 317 31 36 {sigla Sanofi}

Acest prospect a fost revizuit în Februarie 2018.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Ibalgin forte 400mg x 12cpr.film.

Ibalgin forte 400mg x 12cpr.film.

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

luxatii migrene ibalgin bursite cefaee

PRODUSE ASEMANATOARE CU Ibalgin forte 400mg x 12cpr.film.

newsletter