Mig-400, 1 blister x 10 comprimate filmate

Producator:

7,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

MIG-400 este un medicament antiinflamator şi analgezic (antiinflamator nesteroidian, AINS) care scade febra (antipiretic).

MIG-400 se utilizeaza in tratamentul simptomatic al durerii usoare pana la moderat severe si febrei

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Mig-400 x 1blist. x 10compr.film. face parte din categoria Medicamente fara reteta - Medicamente pentru durere - Analgezice - Mig-400 x 1blist. x 10compr.film. Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Tratamentul simptomatic al
- durerii uşoare până la moderat severă
- febrei

Prospect: Informaţii pentru utilizator

MIG-400, comprimate filmate 400 mg
Ibuprofen


Pentru copii cu vârsta peste 6 ani (greutate peste 20 kg) şi adulţi

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 3 zile de tratament la copii şi adolescenţi sau după 3 zile de tratament pentru febră şi după 4 zile de tratament pentru durere la adulţi nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

... Citeste mai mult

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este MIG-400 şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi MIG-400
3. Cum să luaţi MIG-400
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează MIG-400
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


1. Ce este MIG-400 şi pentru ce se utilizează

MIG-400 este un medicament antiinflamator şi analgezic (antiinflamator nesteroidian, AINS) care scade febra (antipiretic).

MIG-400 se utilizează în tratamentul simptomatic al
- durerii uşoare până la moderat severe
- febrei

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi MIG-400 Nu luaţi MIG-400:
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componentele acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă în trecut aţi prezentat reacţii alergice după administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt:
- bronhospasm
- crize de astm bronşic;
- edem al mucoasei nazale;
- reacţii pe piele (de exemplu, roşeaţă, urticarie sau reacţii asemănătoare);
- în tulburări de formare a sângelui de origine neclară;
- în ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau hemoragii active sau antecedente de ulcere peptice sau hemoragii recurente (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţii sau hemoragii dovedite);
- în antecedente de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală legate de tratamentul anterior cu AINS;
- în hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte sângerări active;
- în tulburări severe ale funcţiei hepatice sau renale;
- în insuficienţa cardiacă severă;
- în ultimele trei luni de sarcină.

Copii
MIG-400 nu se administrează la copii cu vârsta sub 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg, deoarece în mod obişnuit această concentraţie nu este adecvată.

Atenţionări şi precauţii
Înainte să luaţi MIG-400, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Dacă prezentaţi oricare dintre afecţiunile menţionate mai jos adresaţi-vă unui medic înainte de utilizarea medicamentului.

Siguranţa gastro-intestinală

Trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp de MIG-400 cu alte AINS, inclusiv cu aşa-numiţii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2).

Vârstnici:
Pacienţii vârstnici prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special a hemoragiilor şi perforaţiilor gastro-intestinale, care pot fi letale. De aceea, pacienţii vârstnici necesită o monitorizare deosebit de atentă din partea medicului.

Hemoragii gastro-intestinale, ulceraţii şi perforaţii
Hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale, care pot fi letale, au fost raportate pentru toate AINS în orice moment al tratamentului, cu sau fără simptome de alarmă sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave.

Riscul de hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale este mai mare odată cu creşterea dozelor de AINS, la pacienţii cu antecedente de ulcer, în special dacă a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi pct. 2: „Nu luaţi MIG-400”) şi la pacienţii vârstnici. La aceşti pacienţi, tratamentul trebuie început cu doza minimă posibilă.
Tratamentul în asociere cu medicamente protectoare gastrice (de exemplu, misoprostol sau inhibitori de pompă de protoni) trebuie avut în vedere la aceşti pacienţi, precum şi la pacienţii care necesită tratament în asociere cu doze mici de acid acetilsalicilic (AAS) sau cu alte medicamente care pot creşte riscul de apariţie al reacţiilor adverse gastro-intestinale.

Dacă aveţi antecedente de reacţii adverse gastro-intestinale, în special dacă sunteţi în vârstă, trebuie să anunţaţi apariţia oricăror simptome neobişnuite abdominale (în special hemoragii gastro-intestinale), mai ales la începutul tratamentului.
Se recomandă precauţii dacă primiţi în acelaşi timp medicamente care pot creşte riscul de ulceraţii sau hemoragii, cum sunt corticosteroizii orali, anticoagulante, cum este warfarina, inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei, care sunt utilizaţi şi pentru tratamentul stărilor depresive sau antiagregante plachetare, cum este acidul acetilsalicilic (vezi pct. 2: „MIG-400 împreună cu alte medicamente”).
Dacă în timpul administrării MIG-400 apar hemoragii sau ulcere gastro-intestinale, tratamentul trebuie întrerupt.

AINS trebuie administrate cu prudenţă la pacienţii cu antecedente de boli gastro-intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn) deoarece pot determina agravarea acestor afecţiuni (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”).

Efecte asupra sistemului cardiovascular

Medicamentele anti-inflamatoare/împotriva durerii, cum este ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, înainte de a lua MIG-400 în cazul în care:
- aveţi probleme ale inimii, inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri în piept) sau aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza îngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv “accident vascular cerebral minor” sau accident ischemic tranzitoriu “AIT”).
- aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol în sânge, istoric familial de boli ale inimii sau accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător).

Reacţii cutanate

Reacţii grave la nivelul pielii cu roşeaţă şi apariţia de băşici la nivelul pielii, unele letale (dermatita exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică/sindrom Lyell) au fost raportate foarte rar la utilizarea în asociere cu AINS (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”).
Se pare că pacienţii prezintă un risc maxim de apariţie a acestor reacţii în faza iniţială a tratamentului: debutul reacţiei apare în majoritatea cazurilor în cursul primei luni de tratament.
La prima apariţie a unor erupţii trecătoare pe piele, leziunii ale mucoaselor sau a oricărui semn de hipersensibilitate trebuie să întrerupeţi tratamentul cu MIG-400 şi să vă adresaţi imediat medicului.

Alte precauţii

- În anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic şi colagenoza mixtă) MIG-400 trebuie utilizat numai după o evaluare atentă a raportului beneficiu/risc. Există un risc crescut de a dezvolta aceste simptome de inflamare non-infecţioasă la nivelul membranei care înveleşte creierul (meningită aseptică) (vezi pct. 4).

- În mod special, este necesară monitorizarea atentă de către medic:
- în tulburări gastro-intestinale sau antecedente de boli inflamatorii cronice intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn);
- în caz de tensiune arterială mare sau insuficienţă cardiacă;
- în afecţiuni ale funcţiei renale sau hepatice;
- după intervenţii chirurghicale majore;
- în alergii (de exemplu, reacţii pe piele la alte medicamente, astm bronşic, febra fânului), umflarea cronică a mucoasei nasului sau afecţiuni cronice ale căilor respiratorii care îngustează aceste căi.

- Reacţiile acute severe de hipersensibilitate (de exemplu, şoc anafilactic) sunt observate foarte rar. La primul semn al unei reacţii de hipersensibilitate după ce aţi luat MIG-400, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să mergeţi la medic.

- Ibuprofen, substanţa activă din MIG-400, poate inhiba temporar funcţia trombocitelor din sânge (agregarea trombocitară). De aceea, pacienţii cu tulburări de coagulare trebuie monitorizaţi cu atenţie.

- Dacă utilizaţi în acelaşi timp medicamente care conţin ibuprofen, efectul anticoagulant al dozelor mici de acid acetilsalicilic (împiedicarea formării de cheaguri de sânge) poate fi diminuat. De

aceea, în acest caz, nu trebuie să utilizaţi medicamente care conţin ibuprofen fără să întrebaţi medicul.

- Dacă luaţi în acelaşi timp medicamente care inhibă coagularea sângelui sau scad glicemia, trebuie să vă verificaţi coagularea sângelui sau valoarea glucozei în sânge, ca măsură de precauţie.

- În administrarea de lungă durată a MIG-400 este necesară verificarea periodică a funcţiei hepatice, a funcţiei renale şi a numărului de celule ale sângelui.

- Înaintea procedurilor chirurgicale, medicul sau dentistul trebuie întrebaţi sau informaţi despre tratamentul cu MIG-400.

- Administrarea prelungită a oricărui tip de medicamente pentru calmarea durerii de cap poate provoca agravarea acesteia. În cazul în care această situaţie se manifestă sau este suspectată în cazul dumneavoastră, trebuie să vă adresaţi medicului pentru recomandări şi tratamentul trebuie întrerupt. Diagnosticul de durere de cap cauzată de utilizarea abuzivă a medicamentelor (MOH) trebuie suspectat la pacienţii care prezintă dureri de cap frecvente sau zilnice chiar dacă (sau din cauză că) sunt utilizate periodic medicamente pentru tratamentul durerii de cap.

- În termeni generali, obişnuinţa de a utiliza analgezice, în special a asocierii de mai multe substanţe active împotriva durerilor, poate determina leziuni renale permanente cu risc de insuficienţă renală (nefropatie analgezică).

- Este recomandat ca în timpul varicelei să evitaţi utilizarea MIG-400.

Copii şi adolescenţi
Există un risc de afectare renală în cazul deshidratării la copii şi adolescenţi.

MIG-400 împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

MIG-400 poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

- medicamente anticoagulante (care subţiază sângele/previn coagularea, cum sunt aspirina/acidul acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina)
- medicamente care scad tensiunea arterială mare (inhibitori ai ECA, cum sunt captoprilul, beta- blocante cum este atenololul, antagonişti ai receptorilor de angiotensină II cum este losartanul)
-
Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu MIG-400. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza MIG-400 împreună cu alte medicamente.

Efectul substanţelor active sau a grupelor de medicamente menţionate mai jos pot influenţa tratamentul asociat cu MIG-400.

Creşterea efectului şi/sau a reacţiilor adverse:
- Dacă se administrează în asociere următoarele medicamente, concentraţia în sânge a acestora poate să crească:
- digoxina (medicament pentru creşterea forţei de contracţie a muşchiului inimii);
- fenitoina (medicament pentru tratarea convulsiilor);
- litiu (medicament pentru tratarea afecţiunilor psihice).
În cazul utilizării corecte (vezi pct. 3 „Cum să luaţi MIG-400”). nu este necesară verificarea concentraţiilor serice de litiu, digoxină şi fenitoină.
- medicamente inhibitoare ale coagulării sanguine;
- metotrexat (medicament pentru tratarea cancerului sau anumitor afecţiuni reumatice): Nu luaţi MIG-400 în decurs de 24 de ore înainte sau după administrarea de metotrexat. Acest lucru poate determina creşterea concentraţiilor de metotrexat şi accentuarea reacţiilor adverse ale acestuia.
- acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare analgezice, inclusiv inhibitori ai COX-2 (medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene), inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru tratamentul stărilor depresive) şi medicamente cortizonice (glucocorticoizi): există un risc crescut de ulcer şi hemoragie la nivelul tractului gastro-intestinal;
- medicamentele care conţin probenecid sau sulfinpirazonă (medicamente pentru tratarea gutei): acestea pot întârzia excreţia de ibuprofen. Astfel, este posibilă acumularea de ibuprofen în organism şi creşterea reacţiilor adverse ale acestuia.

Diminuarea efectului:
- Medicamente pentru creşterea eliminării de lichide (diuretice) şi a celor pentru scăderea tensiunii arteriale (antihipertensive)
- Inhibitori ai ECA (medicamente pentru tratarea insuficienţei cardiace şi tensiunii arteriale mari): creşte riscul apariţiei unor tulburări ale funcţiei renale.
- Acid acetilsalicilic în doze mici: efectul unei doze mici de acid acetilsalicilic asupra coagulării sângelui poate fi afectat (vezi pct. 2 „Atenţionări şi precauţii”).

Alte interacţiuni posibile:
- Zidovudina (medicament pentru tratamentul SIDA): există un risc crescut de hemoragii la nivelul articulaţiilor şi de vânătăi la pacienţii hemofilici cu infecţie HIV.
- Ciclosporina (medicament pentru suprimarea răspunsului imunitar după transplant şi pentru tratamentul reumatismului): există riscul lezării rinichilor.
- Tacrolimus: există riscul lezării rinichilor.
- Medicamente care economisesc potasiu şi care elimină apa din organism (anumite diuretice): dacă le luaţi în acelaşi timp pot creşte concentraţia de potasiu în sânge.
- Derivaţi de sulfoniluree (medicamente pentru scăderea glicemiei): deşi până în prezent nu au fost descrise interacţiuni între ibuprofen şi derivaţii de sulfoniluree, ca la alte AINS, în cazul administrării în asociere a acestor medicamente, valorile glicemiei trebuie verificate, ca precauţie.
- Medicamente anticoagulante: există raportări izolate despre interacţiuni între ibuprofen şi medicamentele anticoagulante. În tratamentul concomitent, se recomandă verificarea statusului coagulării.

MIG-400 împreună cu alcool
Dacă este posibil, trebuie să nu consumaţi alcool în timpul tratamentului cu MIG-400, deoarece reacţiile adverse, în special cele care afectează tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, sunt accentuate.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Sarcina

Dacă apare o sarcină în timpul tratamentului cu MIG-400 trebuie să anunţaţi medicul.
Puteţi utiliza ibuprofen numai în primele 6 luni de sarcină, după ce aţi discutat cu medicul dumneavoastră. Din cauza unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil, MIG-400 nu trebuie utilizat în ultimele 3 luni de sarcină.

Fertilitatea

MIG-400 aparţine unui grup de medicamente (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului.

Alăptarea

Substanţa activă, ibuprofen, şi produşii de metabolizare ai acesteia trec în laptele matern în cantităţi mici. Deoarece până în prezent nu au fost observate efecte negative asupra copilului, nu este necesară

întreruperea obligatorie a alăptării în cazul tratamentului de scurtă durată. Totuşi, dacă vi s-a recomandat un tratament mai îndelungat sau cu doze mai mari, trebuie să aveţi în vedere întreruperea din timp a alăptării.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Deoarece în cazul utilizării MIG-400 în doze mari pot apărea reacţii adverse la nivelul sistemului nervos central, cum sunt oboseala şi ameţelile, în unele cazuri pot fi modificate reflexele precum şi capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Acest fapt are loc mai ales în cazul utilizării în asociere cu alcool. În acest caz nu mai sunteţi capabil să reacţionaţi rapid şi prompt la evenimente neaşteptate şi bruşte. Nu conduceţi maşini sau alte vehicule în acest caz! Nu folosiţi unelte sau utilaje! Nu lucraţi fără un sprijin sigur pentru picioare!


3. Cum să luaţi MIG-400

Luaţi întotdeauna acest medicament exact cum scrie în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza recomandată este de:

Greutatea corporală (Vârsta) Doza unică Doza maximă zilnică (24 ore)
20 kg-29 kg
6 şi 9 ani 1/2 comprimat filmat (echivalentul a 200 mg ibuprofen) 1½ comprimate filmate (echivalentul a 600 mg
ibuprofen)
30 kg-39 kg
10 şi 12 ani 1/2 comprimat filmat (echivalentul a 200 mg ibuprofen) 2 comprimate filmate (echivalentul a 800 mg
ibuprofen)
≥40 kg
(adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi) 1/2 -1 comprimat filmat (echivalentul a 200–400 mg ibuprofen) 3 comprimate filmate (echivalentul a 1200 mg ibuprofen)
Dacă aţi luat doza unică maximă, aşteptaţi cel puţin 6 ore până la următoarea doză. Vârstnicii şi pacienţii cu ulcer duodenal sau gastric în trecut:
Aceşti pacienţi trebuie să înceapă cu cea mai mică doză (vezi pct. 2 „Atenţionări şi precauţii”)

Insuficienţă renală şi hepatică:
Nu este necesară reducerea dozei la pacienţii cu insuficienţă renală şi hepatică uşoară până la moderată.

Utilizarea la copii şi adolescenţi
Dacă la copii cu vârsta de la 6 ani şi adolescenţi acest medicament se administrează mai mult de 3 zile sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat medicul.

Modul şi calea de administrare

Administrare orală.
Vă rugăm înghiţiţi comprimatele filmate întregi, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă), în timpul sau după masă.

Modul de divizare:

Comprimatul poate fi divizat în părţi egale.
Comprimatul se ţine între degetul mare şi arătătorul de la ambele mâini, cu linia de rupere pentru divizare orientată în sus şi se rupe în două jumătăţi de-a lungul liniei, apăsând în jos cu degetul mare.

Durata utilizării

A se utiliza numai pentru o perioadă scurtă de timp.

Nu luaţi MIG-400 mai mult de 3 zile pentru tratamentul la copii şi adolescenţi şi mai mult de 3 zile pentru tratarea febrei şi 4 zile pentru tratarea durerii la adulţi, fără recomandarea medicului.

Dacă observaţi că efectul MIG-400 este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult MIG-400 decât trebuie

Luaţi MIG-400 conform indicaţiilor medicului sau instrucţiunilor din acest prospect. Dacă aveţi senzaţia că ameliorarea durerii nu este adecvată, NU măriţi doza din proprie iniţiativă, şi adresaţi-vă medicului.

Simptomele posibile ale supradozajului sunt:
- tulburări la nivelul sistemului nervos central, cum sunt dureri de cap, ameţeli, stare de confuzie şi pierderea conştienţei (şi convulsii la copii);
- tulburări gastro-intestinale, cum sunt dureri de stomac, greaţă şi vărsături, hemoragii gastro- intestinale;
- tulburări ale funcţiei hepatice şi renale;
- scăderea tensiunii arteriale;
- scurtarea respiraţiei (depresie respiratorie)
- coloraţie albăstruie-roşie a pielii şi a mucoaselor (cianoză). Nu există un antidot specific.
Anunţaţi medicul imediat dacă suspectaţi un supradozaj cu MIG-400. În funcţie de severitatea intoxicaţiei, acesta va decide măsurile terapeutice necesare.

Dacă uitaţi să luaţi MIG-400

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Trebuie să observaţi dacă aveţi următoarele reacţii adverse; discutaţi acestea cu medicul dumneavoastră, care va decide în viitor cum să procedaţi.

Lista cu următoarele reacţii adverse include toate reacţiile adverse observate în cursul tratamentului cu ibuprofen, precum şi cele înregistrate în cursul tratamentului cu doze mari şi pe termen lung la pacienţii cu afecţiuni reumatice. Frecvenţele acestor reacţii, mai puţin frecvenţele foarte rare, se referă la tratamentul de scurtă durată, cu doze zilnice de până la 1200 mg ibuprofen în cazul formelor farmaceutice pentru administrarea pe cale orală (= 3 comprimate filmate de MIG-400) şi de maximum 1800 mg pentru supozitoare.

În ceea ce priveşte următoarele reacţii adverse, trebuie menţionat faptul că sunt, în principal, dependente de doză şi variază de la pacient la pacient.

Cele mai frecvente reacţii adverse observate sunt de natură gastro-intestinală. Ulcerele gastrice şi duodenale (ulcere peptice), perforaţia sau hemoragia gastro-intestinală, uneori letale, pot apărea, în special la vârstnici (vezi pct. 2: „Atenţionări şi precauţii”).
După administrare au fost raportate greaţă, vărsături, diaree, balonare, constipaţie, tulburări digestive, dureri abdominale, scaune negre ca smoala, vărsături cu sânge, stomatită ulcerativă (inflamarea mucoasei gurii cu ulceraţii), agravarea colitei ulcerative şi a bolii Crohn (vezi pct. 2: „Atenţionări şi precauţii”).
Mai puţin frecvent a fost observată inflamarea mucoasei gastrice. Riscul de apariţie a sângerărilor gastro-intestinale este dependent, în special, de dozele utilizate şi de durata administrării.

În cazul în care aveţi dureri severe în partea superioară a abdomenului, vărsături cu sânge, sânge în scaun și/sau o colorație negru a scaunului, atunci trebuie să se întrerupă administrarea MIG-400 și se informează imediat medicul.

La asocierea cu AINS au fost raportate edemul, tensiunea arterială mare şi insuficienţa cardiacă.

Medicamentele precum MIG-400 pot fi asociate cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 10 persoane)
- Simptome gastro-intestinale cum sunt arsuri la stomac, durere abdominală, greaţă, vărsături, meteorism, diaree, constipaţie şi sângerări gastro-intestinale minore care în cazuri excepţionale pot provoca anemie.

Mai puţin frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 100 persoane)
• Reacții de hipersensibilitate cu erupții pe piele și mâncărime, de asemenea, crize de astm bronşic (cu posibilă scădere marcată a tensiunii arteriale):
În acest caz trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră şi să opriţi administrarea MIG-400.
• Tulburări ale sistemului nervos central cum sunt: durere de cap, ameţeli, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală.•
• Tulburări de vedere.
• Ulcere gastrice sau duodenale (ulcer peptic), uneori asociate cu sângerare şi perforaţie, inflamaţie a mucoasei de la nivelul gurii, cu ulceraţii (stomatită ulcerativă), agravare a colitei sau a bolii Crohn, inflamaţie a mucoasei gastrice (gastrită).

Rare (pot afecta mai puţin de 1 din 1000 persoane)
• Ţiuituri în urechi (tinitus).

Foarte rare (pot afecta mai puţin de 1 din 10000 persoane)
• Foarte rar, a fost descrisă o agravare a inflamaţiilor legate de infecții (de exemplu, dezvoltarea de fasciită necrozantă) coincizând cu utilizarea anumitor medicamente antiinflamatoare (antiinflamatoare nesteroidiene ca MIG-400).
Au fost observate simptome de inflamaţie a mucoasei creierului (meningită aseptică), cum ar fi dureri de cap severe, greață, vărsături, febră, rigiditate a gâtului sau tulburare a constienţei. Un risc crescut pare să existe pentru pacienţii care deja suferă de anumite afecțiuni autoimune (lupus eritematos sistemic, boala mixtă de țesut conjunctiv) .
Dacă apar semne ale unei infecţii (de exemplu, înroșire, umflare, bufeuri, durere, febră) sau acestea se agravează în timpul utilizării de MIG-400 ar trebui să fie, prin urmare, cerut sfatul unui medic, fără întârziere.
• Probleme în formarea sângelui (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză).
Primele semne pot include febră, durere de gât, leziuni superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, oboseală pronunţată, sângerări din nas şi sângerări la nivelul pielii.

În cazul în care apar oricare dintre aceste probleme, opriţi imediat administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă unui medic. Nu trebuie să vă administraţi singur medicamente pentru calmarea durerii sau pentru scăderea febrei.
• Reacții severe de hipersensibilitate generală
Ele pot apărea ca edem facial, edem al limbii, umflarea internă a laringelui cu îngustarea căilor respiratorii, dificultăți de respirație, bătăi rapide ale inimii, scădere marcată a tensiunii arteriale până la șoc care poate pune viaţa în pericol.
În cazul în care prezentaţi oricare dintre simptomele de mai sus, fapt care se poate întâmpla chiar dacă utilizaţi medicamentul pentru prima dată, aveţi nevoie de asistența medicală imediată.
• Reacții psihotice, depresie
• Bătăi ale inimii (palpitaţii), insuficienţă cardiacă, atac de cord (infarct miocardic).
• Tensiune arterială mare (hipertensiune arterială)
• Inflamaţie la nivelul gâtului (esofagită) sau pancreasului (pancreatită), îngustare asemănătoare unei membrane la nivelul intestinului subţire şi intestinului gros (stricturi intestinale, asemănătoare unor diafragme).
• Disfuncţie a ficatului, leziune la nivelul ficatului, în special în cazul tratamentului de lungă durată, insuficienţă hepatică, inflamaţie acută a ficatului (hepatită).
În caz de administrare prelungită, valorile hepatice trebuie verificate în mod regulat.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 București 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected]
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrază MIG-400

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine MIG-400

Substanţa activă este ibuprofen.
Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen 400 mg.

Celelalte componente sunt: Nucleu
Amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidonglicolat de sodiu (tip A), stearat de magneziu.

Film
Hipromeloză, macrogol 4000, povidonă K 30, dioxid de titan.

Cum arată MIG-400 şi conţinutul ambalajului
Comprimate filmate oblongi, de culoare albă până la aproape albă, cu linie de rupere pe ambele feţe, marcate cu „E” pe ambele părţi ale liniei de rupere, în partea superioară.

Comprimatul filmat poate fi divizat în doze egale.
Cutii cu blister (ambalaj cu protecţie pentru copii) fabricat din film alb, rigid din PVC și folie moale din hârtie-aluminiu laminat sau folie moale din aluminiu a 10 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Berlin-Chemie AG (Menarini Group) Glienicker Weg 125
12489 Berlin Germania

Fabricantul
Berlin-Chemie AG Glienicker Weg 125
12489 Berlin Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:
Bulgaria: MIG-400
Estonia: IBUSTAR
Finlanda: MIG-400
Germania EUDORLIN Extra Ibuprofen-Schmerztabletten Ungaria: IBUSTAR 400 mg film-coated tablets
Letonia: IBUSTAR 400 mg film-coated tablets
Polonia : MIG

România : MIG-400 Republica Slovacia: MIG-400

Acest prospect a fost revizuit în Septembrie 2019

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
01-02-2022

ieftin dar eficient

Este cel mai eficient produs impotriva durerilor de cap, in mod deosebit , si la un pret foarte mic, comparativ cu alte produse de la firme mai cunoscute . Si procentul de ibuprofen este acelasi. Recomand!

Scrie o parere
Mig-400 x 1blist. x 10compr.film.

Mig-400 x 1blist. x 10compr.film.

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

calmeaza durerea migrene dureri de cap cefaee
Nota pentru produsul Mig-400 x 1blist. x 10compr.film. 5.00/ 5 (1 voturi)

PRODUSE ASEMANATOARE CU Mig-400 x 1blist. x 10compr.film.

newsletter