Gaviscon mentol, 16 comprimate masticabile

Gama: GAVISCON

8,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 09.02.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Gaviscon Mentol este folosit pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului.


Gaviscon mentol 16 comprimate masticabile elimina arsurile gastrice

Obiceiurile alimentare gresite, cum sunt mesele la ore tarzii, pot duce la arsuri gastrice sacaitoare. Gaviscon mentol 16 comprimate masticabile trateaza cele mai frecvente simptome ale refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida si arsura in capul pieptului. Gaviscon actioneaza prompt formand un strat protector la nivelul superior al stomacului care impiedica acidul gastric sa ajunga in esofag. Medicamentul este indicat adultilor si copiilor mai mari de 12 ani. Informatii despre administrare gasesti in prospectul Gaviscon.

... Citeste mai mult

Gaviscon poate fi utilizat in sarcina

Gaviscon mentol 16 comprimate masticabile poate fi adminstrat si femeilor gravide sau care alapteaza. Conform Gaviscon prospect, medicamentul se mesteca inainte de inghitire. Gaviscon mentol contine alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu si carbonat de calciu. Doza recomandata este de doua comprimate dupa mese si inainte de culcare. In cazul copiilor mai mici de 12 ani, administrarea se face la recomandarea mediului. Gaviscon mentol 16 comprimate masticabile e disponibil online la pret avantajos.

CE ESTE GAVISCON MENTOL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Gaviscon Mentol comprimate masticabile formeaza un strat protector care pluteste deasupra continutului stomacului. Acest strat impiedica acidul gastric sa paraseasca stomacul si sa patrunda in esofag, alinand astfel senzatia de arsura in capul pieptului si senzatia de disconfort in gat si gura. Arsura in capul pieptului poate sa apara dupa mese (de exemplu, atunci cand se consuma alimente grase sau picante) sau in timpul sarcinii sau la pacienti cu simptome legate de inflamatia peretelui esofagului (de exemplu, inghitire dificila si/sau dureroasa, ulcerati la nivelul gurii, varsaturi).

Gaviscon Mentol comprimate masticabile se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitatia acida, senzatia de arsura in capul pieptului si indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, dupa mese sau in timpul sarcinii si la pacientii cu simptome asociate esofagitei.

... Citeste mai putin
Produsul Gaviscon mentol, 16 comprimate masticabile face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Antiacide (reflux gastroesofagian) - Gaviscon mentol, 16 comprimate masticabile Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- tratamentul simptomelor refluxului gastroesofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, pirozisul şi indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii sau la pacienţii cu simptome asociate esofagitei.

Contraindicații

Acest medicament este contraindicat la pacienţii cu hipersensibilitate cunoscută sau suspectată la alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu şi carbonat de calciu sau la oricare dintre componentele medicamentului.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Gaviscon Mentol comprimate masticabile

Alginat de sodiu, hidrogenocarbonat de sodiu şi carbonat de calciu

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Gaviscon Mentol cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

‐ Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

... Citeste mai mult

‐ Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

‐ Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 7 zile.

‐ Dacă manifestați orice reacţii adverse adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Gaviscon Mentol şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să luaţi Gaviscon Mentol

3. Cum să luaţi Gaviscon Mentol

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Gaviscon Mentol

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE GAVISCON MENTOL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Gaviscon Mentol comprimate masticabile formează un strat protector care pluteşte deasupra conţinutului stomacului. Acest strat împiedică acidul gastric să părăsească stomacul şi să pătrundă în esofag, alinând astfel senzaţia de arsură în capul pieptului şi senzaţia de disconfort în gât şi gură.

Arsura în capul pieptului poate să apară după mese (de exemplu, atunci când se consumă alimente grase sau picante) sau în timpul sarcinii sau la pacienţi cu simptome legate de inflamaţia peretelui esofagului (de exemplu, înghiţire dificilă şi/sau dureroasă, ulceraţi la nivelul gurii, vărsături).

Gaviscon Mentol comprimate masticabile se utilizează pentru tratamentul simptomelor refluxului gastro-esofagian, cum sunt regurgitaţia acidă, senzaţia de arsură în capul pieptului şi indigestia (legate de reflux) care apar, de exemplu, după mese sau în timpul sarcinii şi la pacienţii cu simptome asociate esofagitei.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL

Nu luaţi Gaviscon Mentol comprimate masticabile dacă:

- ştiţi că sunteţi alergic (hipersensibil) la oricare dintre componente, deoarece foarte rar au apărut dificultăţi în respiraţie şi erupţii trecătoare pe piele (pentru lista completă vezi Informaţii suplimentare).

Aveţi grijă deosebită înaintea tratamentului cu Gaviscon Mentol comprimate masticabile Acest medicament conţine sodiu (5,3 mmol per doza de două comprimate) şi calciu (1,6 mmol per doza de două comprimate).

- Dacă vi s-a recomandat să urmaţi o dietă restrictivă privind vreuna dintre aceste două săruri, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră privind concentraţiile acestor săruri şi dacă aveţi sau aţi avut o afecţiune semnificativă la nivelul rinichilor sau inimii, deoarece anumite săruri pot avea un efect asupra acestor afecţiuni.

Dacă simptomele persistă după 7 zile de utilizare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Folosirea altor medicamente

Nu luaţi acest medicament în decurs de două ore de la administrarea altor medicamente pe cale orală, deoarece acesta poate interacţiona cu anumite medicamente.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Puteţi lua acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Informaţii importante privind unele componente ale Gaviscon Mentol comprimate masticabile

Dacă aveţi fenilcetonurie, luaţi în considerare faptul că acest medicament este îndulcit cu aspartam, care este o sursă de fenilalanină.


3. CUM SĂ LUAŢI GAVISCON MENTOL

Pentru administrare orală. Mestecaţi bine înainte de înghiţire.

Adulţi, inclusiv vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi mai mari: la apariţia simptomelor, luaţi două până la patru comprimate după masă şi la culcare (maxim de patru ori pe zi).

Copii și adolescenți cu vârsta sub 12 ani: trebuie administrat numai la sfatul medicului.

Dacă aţi luat mai mult Gaviscon Mentol decât trebuie

Dacă utilizaţi prea mult din acest medicament, este posibil să vă simţiţi balonat. Este puţin probabil să vă facă rău, dar vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă aţi uitat să luaţi Gaviscon Mentol

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu este necesar să luaţi o doză dublă data viitoare, ci să continuaţi să luaţi doza obişnuită la momentul potrivit.


4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Gaviscon Mentol poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă apar aceste reacţii adverse opriţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Foarte rar (mai puţin de 1 din 10000), există şanse de apariţie a unei reacţii alergice la componente. Simptomele acesteia pot include erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, dificultăţi în respiraţie, ameţeli sau umflare a feţei, buzelor, limbii sau gâtului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament

5. CUM SE PĂSTREAZĂ GAVISCON MENTOL

A NU SE LĂSA LA ÎNDEMÂNA ŞI VEDEREA COPIILOR.

Nu utilizaţi Gaviscon Mentol după data de expirare (EXP: lună/an) înscrisă pe cutie, flacon şi blister.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Gaviscon Mentol

- Substanţele active în fiecare comprimat masticabil sunt: alginat de sodiu 250 mg, hidrogenocarbonat de sodiu 133,5 mg şi carbonat de calciu 80 mg;

- Celelalte componente sunt :macrogol 20000, manitol (E 421), aromă de mentă, aspartam (E 951), acesulfam potasic, copovidonă, , stearat de magneziu.

Aceste comprimate nu conţin zahăr sau gluten.

Cum arată Gaviscon Mentol şi conţinutul ambalajului

Gaviscon Mentol comprimate masticabile sunt comprimate rotunde, de culoare aproape albă până la crem, cu un aspect uşor marmorat.

Gaviscon Mentol comprimate masticabile este disponibil în cutii cu 4, 6, 8, 12, 16, 18, 20, 22, 24, 32,
36, 40, 44, 48, 64 comprimate masticabile.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Reckitt Benckiser (Romȃnia) S.R.L.

Strada Grigore Alexandrescu Nr. 89-97, Corpul A, etaj 5, Sector 1, Bucureşti, Romȃnia

Fabricantul

RECKITT BENCKISER HEALTHCARE Ltd.

Dansom Lane, Hull, EAST Yorkshire, HU8 7DS, Marea Britanie

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Belgia Gaviscon aangepaste formule munt 250 mg kauwtabletten

Bulgaria Gaviscon Peppermint Tablets 250mg/135.5mg/80mg chewable tablets

Danemarca Galieve Peppermint

Franţa Gavisconell sans sucre menthe, comprimé à croquer édulcoré à l`aspartam et à l`acésulfame potassique

Germania Gaviscon Pfefferminz 250 mg / 133,5 mg / 80 mg Kautabletten

Irlanda Gaviscon 250mg Peppermint Chewable Tablets

Luxemburg Gaviscon formulation adaptée menthe 250 mg comprimé à croquer

Marea Britanie Gaviscon Peppermint Tablets

Portugalia Gaviscon

Republica Cehă Gaviscon žvýkací tablety

România Gaviscon Mentol comprimate masticabile

Ungaria Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2018.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Gaviscon mentol, 16 comprimate masticabile

Gaviscon mentol, 16 comprimate masticabile

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

tulburari digestive Afectiuni digestive sistem digestiv Antiacide reflux gaviscon Gaviscon mentol

PRODUSE ASEMANATOARE CU Gaviscon mentol, 16 comprimate masticabile

newsletter