Postinor 0.75mg, 2 comprimate

Producator:

60,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 03.10.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Postinor-2 este un contraceptiv de urgenta, care poate fi utilizat in termen de 72 ore (3 zile) dupa un contact sexual neprotejat sau de la esuarea metodei contraceptive utilizate de dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Postinor 0.75 mg x 2 compr. face parte din categoria Medicamente fara reteta - Anticonceptionale - Anticonceptionale de urgenta - Postinor 0.75 mg x 2 compr. Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Contracepţia de urgenţă în primele 72 ore după un contact sexual neprotejat sau ineficacitatea unei metode contraceptive.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

POSTINOR-2 750 micrograme comprimate
levonorgestrel


Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor farmacistului.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

... Citeste mai mult


Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este Postinor-2 şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Postinor-2
3. Cum să utilizaţi Postinor-2
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Postinor-2
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


1. Ce este Postinor-2 şi pentru ce se utilizează

Postinor-2 este un contraceptiv de urgenţă, care poate fi utilizat în termen de 72 ore (3 zile) după un contact sexual neprotejat sau de la eşuarea metodei contraceptive utilizate de dumneavoastră.

Postinor-2 conţine o substanţă activă sintetică de tip hormonal, denumită levonorgestrel.
Previne aproximativ 84% din sarcinile posibile, dacă îl luaţi în primele 72 de ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat. Nu va preveni sarcina de fiecare dată şi este mult mai eficient cu cât este luat mai repede după contactul sexual neprotejat. Este mai bine să îl luaţi în primele 12 ore decât să amânaţi până în a treia zi.
Se consideră că Postinor-2 acţionează prin:
-împiedică ovarele dumneavoastră să elibereze un ovul;
-împiedică fertilizarea cu spermă a ovulului deja eliberat.

Postinor-2 poate preveni să rămâneţi însărcinată doar dacă este administrat în decurs de 72 de ore după un contact sexual neprotejat.
Nu are efect dacă sunteţi deja însărcinată.
Dacă aveţi contact sexual neprotejat după administrarea Postinor-2, acesta nu vă împiedică să rămâneţi însărcinată.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Postinor-2 Nu utilizaţi Postinor-2

-dacă sunteţi alergică la levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii
Dacă vreuna dintre următoarele situaţii se aplică în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi Postinor-2 deoarece contracepţia de urgenţă poate să nu fie recomandabilă în cazul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie alt tip de contraceptiv de urgenţă.
• Dacă sunteţi însărcinată sau credeţi că aţi putea fi însărcinată. Acest medicament nu are niciun efect dacă sunteţi deja însărcinată. Dacă sunteţi deja însărcinată, Postinor-2 nu poate întrerupe sarcina, deci Postinor-2 nu este o „pilulă de avort”.
Este posibil să fiți deja însărcinată dacă:
-sângerarea lunară a întârziat mai mult de 5 zile, sau dacă aţi avut sângerări neobişnuite la data când trebuia să apară următoarea sângerare lunară
-aţi avut contact sexual neprotejat cu mai mult de 72 de ore în urmă şi de la ultima dumneavoastră sângerare lunară.

Utilizarea Postinor-2 nu este recomandată dacă:
• aveţi o afecţiune a intestinului subţire (cum ar fi boala Crohn) care inhibă absorbţia medicamentului;
• suferiţi de afecţiuni grave ale ficatului;
• aţi avut vreodată sarcină extrauterină (în care copilul se dezvoltă undeva în afara uterului);
• aţi avut vreodată o afecţiune numită salpingită (inflamaţie a trompelor uterine).

O sarcină extrauterină anterioară sau infecţia anterioară a trompelor uterine creşte riscul de apariţie a unei alte sarcini extrauterine.

La toate femeile contracepţia de urgenţă trebuie administrată cât mai curând posibil după contactul sexual neprotejat. Există unele dovezi că Postinor-2 poate fi mai puţin eficace odată cu creşterea în greutate sau a indicelui de masă corporală (IMC), dar aceste date sunt limitate şi neconcludente. Ca urmare, Postinor-2 este recomandat în continuare tuturor femeilor, indiferent de greutatea lor corporală sau IMC.

Dacă sunteţi îngrijorată cu privire la orice problemă legată de administrarea contracepţiei de urgenţă, vă recomandăm să vă adresaţi unui profesionist în domeniul sănătăţii.

Dacă sunteţi îngrijorată cu privire la bolile cu transmitere sexuală
Dacă nu aţi folosit prezervativul (sau dacă acesta a fost rupt sau a alunecat) în timpul actului sexual, este posibil să fi contactat o boală cu transmitere sexuală sau virusul HIV.

Acest medicament nu vă oferă protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală; numai prezervativul o poate face. În cazul în care aveţi suspiciuni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau cabinetului de planificare familială.

Postinor-2 împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Unele medicamente pot împiedica Postinor-2 să acţioneze normal; acestea includ:
-barbiturice şi alte medicamente folosite în tratamentul epilepsiei (de exemplu: primidonă, fenitoină şi carbamazepină);
-medicamente utilizate în tratamentul tuberculozei (de exemplu: rifampicină, rifabutină);
-medicamente utilizate în tratamentul infecţiei HIV (ritonavir, efavirenz);
-un medicament folosit pentru a trata infecţiile cu ciuperci (griseofulvină);
-produse din plante care conţin sunătoare (Hypericum perforatum);
-un medicament numit ciclosporină (suprimă sistemul imunitar).

Cereţi sfatul medicului sau farmacistului înainte de a utiliza Postinor-2 dacă utilizaţi oricare dintre medicamentele menţionate mai sus.

Cât de des puteţi utiliza Postinor-2
Trebuie să utilizaţi Postinor-2 doar în cazuri de urgenţă şi nu ca o metodă contraceptivă obişnuită. Dacă Postinor-2 este utilizat mai mult decât o dată în timpul unui ciclu menstrual, este mai puţin sigur şi mai probabil să perturbe ciclul dumneavoastră menstrual.
Postinor-2 nu acţionează ca metodele obişnuite de contracepţie. Medicul dumneavoastră vă poate spune despre metodele de contracepţie pe termen lung care sunt mult mai eficiente în a preveni să rămâneţi însărcinată.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi deja gravidă.
Dacă rămâneţi gravidă chiar şi după ce aţi luat acest medicament este foarte important să vă adresaţi medicului dumneavoastră. Nu există dovezi că Postinor-2 va dăuna copilului ce se dezvoltă în uterul dumneavoastră dacă utilizaţi Postinor-2 aşa cum este prescris. Cu toate acestea, medicul dumneavoastră poate va dori să verifice dacă acea sarcină este extrauterină (în care copilul se dezvoltă undeva în afara uterului). Această atenţionare este deosebit de importantă dacă aveţi o durere abdominală severă după ce aţi luat Postinor-2 sau dacă aţi mai avut în trecut o sarcină extrauterină, intervenţie chirurgicală la nivelul trompelor uterine sau boală inflamatorie pelvină.

Alăptarea
Cantităţi foarte mici din substanţa activă a acestui medicament pot apărea în laptele matern. Se consideră că aceste cantităţi nu sunt dăunătoare copilului, însă pentru mai multă siguranţă puteţi lua comprimatul imediat după ce alăptaţi şi să evitaţi apoi alăptarea pentru cel puţin 8 ore după ce aţi luat comprimatul. În acest fel, luaţi comprimatul cu mult înainte de următoarea masă şi reduceţi cantitatea de substanţă activă pe care copilul dumneavoastră ar putea să o preia din laptele matern.

Fertilitatea
Postinor-2 creşte posibilitatea dereglărilor de ciclu menstrual care pot determina, uneori, apariţia ovulaţiei mai devreme sau mai târziu. Aceste schimbări pot determina modificarea perioadei fertile; cu toate acestea, nu există date pe termen lung cu privire la fertilitate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Postinor-2 conţine lactoză monohidrat.
În caz de intoleranţă la zahărul din lapte (lactoza) trebuie să ţineţi cont că fiecare comprimat Postinor- 2 conţine şi lactoză monohidrat 71,25 mg. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.


3. Cum să utilizaţi Postinor-2

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea la copii şi adolescenţi
Acest medicament nu este recomandat la copii. Dacă aveţi sub 16 ani trebuie să vă prezentaţi la medicul dumneavoastră sau la cabinetul de planificare familială pentru a primi contracepţie de urgenţă.

Luaţi un comprimat cât mai curând posibil (dar nu mai târziu de 72 de ore – 3 zile) după ce aţi avut un contact sexual neprotejat. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu apă dacă este necesar. Nu amânaţi administrarea primului comprimat. Comprimatul acţionează cu atât mai eficient cu cât îl luaţi mai repede după contactul sexual neprotejat.
Este important să luaţi al doilea comprimat la 12 ore (şi nu mai târziu de 16 ore) după primul comprimat. Aceasta poate însemna că trebuie să vă programaţi alarma ceasului pentru administrarea celui de-al doilea comprimat. Dacă nu sunteţi sigură despre programarea momentului pentru administrarea comprimatelor, adresaţi-vă farmacistului pentru informaţii.

Dacă după ce aţi luat Postinor-2 a avut loc un alt contact sexual neprotejat (dacă acest lucru se întâmplă în cadrul aceluiaşi ciclu menstrual), comprimatul nu îşi va exercita efectul contraceptiv şi există din nou risc de sarcină.

Ce trebuie să faceţi dacă vă este rău (vărsături)
Dacă vă este rău (vărsături) în primele trei ore după administrarea primului comprimat, trebuie să luaţi imediat al doilea comprimat din cutie. Trebuie să contactaţi imediat medicul sau farmacistul.
Dacă vă este rău (vărsături) în primele trei ore după administrarea celui de-al doilea comprimat, trebuie să contactaţi imediat medicul sau farmacistul, deoarece este posibil ca tratamentul să nu fi acţionat eficient.

După ce aţi luat Postinor-2
După ce aţi luat Postinor-2, dacă doriţi să aveţi contact sexual şi nu folosiţi pilule contraceptive, este bine să folosiţi prezervative sau diafragmă şi spermicide până la următoarea menstruaţie. Acestea sunt necesare deoarece Postinor-2 nu îşi va face efectul dacă aveţi contact sexual neprotejat repetat înainte de apariţia următorului ciclu.

Se recomandă să vă programaţi un consult medical la aproximativ trei săptămâni după ce aţi luat Postinor-2, pentru a vă asigura că medicamentul şi-a făcut efectul. Dacă sângerarea lunară vă întârzie cu mai mult de 5 zile sau este neobişnuit de redusă sau neobişnuit de abundentă, trebuie să vă contactaţi medicul cât mai curând posibil. Dacă aţi rămas gravidă chiar şi după ce aţi luat acest medicament, este important să vă adresaţi medicului.

Medicul dumneavoastră vă poate sfătui asupra altor metode de contracepţie pe termen mai lung, care sunt mult mai eficiente în prevenirea sarcinii.

Dacă veţi continua să utilizaţi contracepţia hormonală în mod regulat, cu pilulele contraceptive, şi nu aveţi sângerări în perioada de pauză de administrare, adresaţi-vă medicului pentru a vă asigura că nu sunteţi însărcinată.

Următorul ciclu menstrual după ce aţi luat Postinor-2
După utilizarea Postinor-2, ciclul dumneavoastră este de obicei normal şi va începe în ziua obişnuită; cu toate acestea, uneori va fi cu câteva zile mai devreme sau mai târziu. Dacă ciclul dumneavoastră întârzie cu mai mult de 5 zile faţă de data prevăzută, apare o sângerare „anormală” în această perioadă sau credeţi că aţi putea fi gravidă, trebuie să faceţi un test de sarcină pentru a vedea dacă sunteţi gravidă.

Dacă utilizaţi mai mult Postinor-2 decât trebuie
Deşi nu există date despre reacţii adverse grave care să provină din administrarea mai multor comprimate odată, este posibil să nu vă simţiţi bine, chiar să vă fie rău (să aveţi vărsături), sau să aveţi sângerări vaginale. Trebuie să vă adresaţi farmacistului, medicului dumneavoastră, asistentei sau cabinetului de planificare familială, pentru asistenţă medicală, în special dacă aţi avut vărsături, deoarece este posibil ca medicamentul să nu fi acţionat adecvat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
-Stare de rău (greaţă)
-Sângerări neregulate înainte de a începe următoarea menstruaţie
-Dureri de burtă
-Oboseală
-Dureri de cap

Frecvente (pot afecta până la de 1 din 10 persoane):
-Vă este rău (vărsături). Dacă vă este rău citiţi secțiunea „Ce trebuie să faceţi dacă vă este rău (vărsături)”.
-Ciclul dumneavoastră poate fi diferit. Cele mai multe femei au o sângerare lunară normală la momentul obişnuit, dar unele pot avea sângerarea lunară mai târziu sau mai devreme decât momentul obişnuit. De asemenea, puteţi avea sângerări neregulate sau pătare până la următorul ciclu. Dacă ciclul dumneavoastră întârzie cu mai mult de 5 zile sau este neobişnuit de redus sau neobişnuit de abundent, trebuie să vă adresaţi medicului cât mai curând posibil.
-Este posibil să aveţi sensibilitate la nivelul sânilor, diaree, să vă simţiţi ameţită după ce aţi luat acest medicament.

Foarte rare (pot afecta până la de 1 din 10000 persoane):
-Erupţie trecătoare pe piele, urticarie, mâncărimi, umflare a feţei, durere pelvină, dureri în timpul sângerării lunare, durere abdominală.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Postinor-2

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Postinor-2

-Substanţa activă este levonorgestrel. Fiecare comprimat conţine levonorgestrel 750 micrograme.
-Celelalte componente sunt: amidon de cartof, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc, amidon de porumb, lactoză monohidrat.

Cum arată Postinor-2 şi conţinutul ambalajului
Postinor-2 se prezintă sub formă de comprimate rotunde, de culoare aproape albă, cu margini conturate, inscripţionate pe una din feţe cu ,,INOR”, cu diametrul de aproximativ 6 mm.

Este disponibil în cutii cu un blister din PVC/Al a 2 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul
Gedeon Richter Plc. Gyömrői út 19-21
1103 Budapesta, Ungaria

Acest prospect a fost revizuit în noiembrie 2015.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Postinor 0.75 mg x 2 compr.

Postinor 0.75 mg x 2 compr.

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Contraceptie contraceptiv de urgenta pilula de a doua zi postinor

PRODUSE ASEMANATOARE CU Postinor 0.75 mg x 2 compr.

newsletter