Enterol 250 mg, 10 capsule, tulburari digestive

Producator:
Gama: ENTEROL

25,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 27.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Enterol 250 mg este recomandat pentru prevenirea diareei cauzate de nutritia enterala si in tratamentul sindromului colonului iritabil. Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Enterol 250 mg, 10 capsule trateaza diareea infectioasa la copii si adulti

Diareea infectioasa acuta poate fi cauzata de infectii bacteriene, virale sau parazitare, insa, indiferent de originea ei, disconfortul vine la pachet cu o deshidratare serioasa. Trateaza rapid diareea infectioasa acuta, la copii si adulti, cu Enterol 250 mg, 10 capsule, un medicament eliberat fara reteta. Enterol are beneficii testate in prevenirea si tratarea colitelor si diareei cauzate de consumul de antibiotice. Totodata, medicamentul este o indicatie frecventa pentru evitarea diareei determinate de nutritia enterala (prin tractul gastrointestinal).

... Citeste mai mult

Cum se administreaza Enterol la copii

Enterol 250 mg, 10 capsule este recomandat si in asociere cu antibiotice (vancomicina) sau medicamente chimioterapice (metronidazol) pentru prevenirea recidivei unor afectiuni provocate de Clostridium difficile. Din Enterol prospect reiese ca produsul poate fi folosit de copii, de 1-2 ori pe zi, iar doza maxima recomandata este de 2 capsule. In cazul copiilor mai mici de 6 ani, continutul capsulelor poate fi turnat in bauturi sau alimente. Enterol 250 mg, 10 capsule e disponibil online la pret avantajos.

Enterol 250 mg, 10 capsule vine de hac diareei infectioase si neinfectioase

Antibioticele sunt solutia in ultima instanta in cazul multor afectiuni, insa utilizarea acestora poate duce la dereglari la nivel gastric. Diareea infectioasa si diareea neinfectioasa au acum un remediu pe masura. Enterol 250 mg, 10 capsule actioneaza rapid pentru tratarea diareei infectioase la copii si adulti. Enterol este recomandat pentru prevenirea diareei provocate de nutritia enterala si actioneaza eficient in caz de sindrom de colon iritabil.

Cum se administreaza Enterol la copii si adulti

Enterol 250 mg, 10 capsule este eficient in prevenirea si tratarea colitei si diareei care pot aparea dupa consumul de antibiotice. Conform Enterol prospect, medicamentul poate fi utilizat de adulti si copii. Modul de administrare este 1-2 capsule de Enterol 250 mg pe zi, luate cu apa. In cazul copiilor mai mici de 6 ani, capsulele pot fi deschise, iar continutul turnat in bautura sau alimente. Enterol 250 mg, 10 capsule poate fi comandat usor online, cu livrare rapida la domiciliu.

Beneficii Enterol 250 mg:

 • Enterol 250 mg este indicat: pentru tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii;
 • pentru prevenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice;
 • in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurentei bolilor produse de Clostridium difficile;
 • pentru prevenirea diareei determinate de nutritia enterala; pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.
 • daca dupa 2 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ingrediente Enterol 250 mg:

O capsula contine Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5 mg (contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250 mg) si excipienti: liofilizatul: lactoza monohidrat, stearat de magneziu; capsula: gelatina, dioxid de titan (E171).

Mod de administrare Enterol 250 mg:

Doza recomandata este de 1-2 capsule Enterol 250, de 1-2 ori pe zi.
Capsulele se pot inghiti cu apa sau se pot deschide turnand continutul in putina bautura racoritoare indulcita (zaharul trebuie fiert) sau alimente sau, dupa caz, in biberon.
La copiii sub 6 ani, nu este recomandata inghitirea capsulelor (risc de aspiratie), ci deschiderea si turnarea continutului in bautura sau alimente.

... Citeste mai putin
Produsul Enterol 250 mg, 10 capsule, tulburari digestive face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Antidiareice antiinfectioase - Enterol 250 mg, 10 capsule, tulburari digestive Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

PROSPECT: INFORMAȚII PENTRU UTILIZATOR 

ENTEROL 250 mg capsule 

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Luați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

... Citeste mai mult

-            Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

-            Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

-            Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-            Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. 

Ce găsiți în acest prospect

 1.       Ce este Enterol 250 mg și pentru ce se utilizează
 1.       Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250 mg
 2.       Cum să luați Enterol 250 mg
 3.       Reacții adverse posibile
 4.       Cum se păstrează Enterol 250 mg
 5.       Conținutul ambalajului și alte informații

 

 1.           Ce este Enterol 250 mg și pentru ce se utilizează

Enterol 250 mg este indicat:

-         pentru tratamentul diareei infecţioase acute la adulţi şi copii;

-         pentru prevenirea şi tratamentul colitei şi diareei determinate de consumul de antibiotice;

-         în asociere cu vancomicină/metronidazol, pentru prevenirea recurenţei bolilor produse de

Clostridium difficile;

-         pentru prevenirea diareei determinate de nutriţia enterală;

-         pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.

Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

 1.           Ce trebuie să știți înainte să luați Enterol 250 mg

Nu luați Enterol 250 mg:

-     dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6);

-     dacă aveți cateter venos central;

-     pacienți imunocompromişi sau spitalizați (din cauza bolilor grave sau a sistemului imunitar modificat sau slăbit).

 

Atenționării și precauţii

Înainte să luați Enterol 250 mg, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu înlocuieşte rehidratarea, când aceasta este necesară. Doza de rehidratare şi calea de administrare (orală-IV) trebuie adaptate la severitatea diareei, la vârsta şi starea de sănătate a pacientului.

1.Pacientul trebuie să ţină cont de necesitatea consumului abundent de lichide sărate sau îndulcite (zahărul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, în timpul diareei regimul alimentar trebuie să excludă anumite alimente, în special, crudităţi, fructe şi legume, alimente picante, precum şi alimente şi băuturi reci şi să conţină mai ales friptură la grătar şi orez.

Dacă, după 2 zile de tratament, diareea persistă, conduita terapeutică trebuie reevaluată și trebuie avută în vedere rehidratarea pe cale intravenoasă.

 

Enterol 250 mg împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Datorită naturii sale fungice, Enterol 250 mg nu trebuie administrat simultan cu medicamente antifungice orale sau sistemice.

 

Enterol 250 mg împreună cu alimente, băuturi și alcool

Enterol 250 mg conţine celule vii. Acest medicament nu trebuie deci combinat cu băuturi sau alimente foarte fierbinţi (peste 50oC) sau foarte reci sau cu alcool etilic.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

În studiile efectuate la animale nu s-a evidenţiat potenţial teratogen. Până în prezent, în clinică nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorită datelor insuficiente se recomandă evitarea utilizării acestui medicament în timpul sarcinii şi alăptării.

 

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Enterol 250 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Enterol 250 mg conține lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 

 1.           Cum să luați Enterol 250 mg

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată este de 1-2 capsule Enterol 250 mg, de 1-2 ori pe zi.

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Capsulele se pot înghiţi cu apă sau se pot deschide turnând conţinutul în puţină băutură răcoritoare îndulcită (zahărul trebuie fiert) sau alimente sau, dupa caz, în biberon.

 

Utilizarea la copii

La copiii sub 6 ani, nu este recomandată înghiţirea capsulelor (risc de aspiraţie), ci deschiderea si turnarea conţinutului în băutură sau alimente.

 

Dacă luați mai mult Enterol 250 mg decât trebuie

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

 

Dacă uitați să luați Enterol 250 mg

Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă încetați să luați Enterol 250 mg

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


 4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Saccharomyces boulardii CNCM I-745 este un organism viu asociat cu risc de infecţie fungică sistemică: cazuri rare de fungemie au fost raportate la pacienţii cu stare gravă, spitalizaţi, cel mai adesea pentru boli gastro-intestinale, cu cateter venos central.

 

Reacții adverse foarte rare:

-       Pătrunderea drojdiei în sânge (fungemie).

Reacții adverse cu frecvență necunoscută:

-     Constipație

 

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect.De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucuresti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: [email protected]

Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.

 

 1.           Cum se păstrează Enterol 250 mg

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și flacon. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25˚C, în ambalajul original.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.           Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Enterol 250 mg

O capsulă conține Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5 mg (conține celule liofilizate de Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250 mg) și excipienți: liofilizatul: lactoză monohidrat, stearat demagneziu; capsula: gelatină, dioxid de titan (E171).

 

Cum arată Enterol 250 mg și conținutul ambalajului Enterol 250 se prezintă sub formă de capsule de culoare albă.

Medicamentul este disponibil în cutie cu un flacon a 10 capsule sau în cutie cu blistere preformate conținând 10 sau 12 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

 

3. Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

 

BIOCODEX

7, avenue Gallieni 94250 Gentilly, Franţa

Fabricant

BIOCODEX

1, avenue Blaise Pascal, 60000 Beauvais, Franţa

Data ultimei revizuiri a prospectului

Aprilie 2020

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Enterol 250 mg, 10 capsule, tulburari digestive

Enterol 250 mg, 10 capsule, tulburari digestive

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

tulburari digestive diaree Afectiuni digestive sistem digestiv Enterol 250 mg

PRODUSE ASEMANATOARE CU Enterol 250 mg, 10 capsule, tulburari digestive

newsletter