Furazolidona 25mg, 10 comprimate AR

13,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 02.12.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.


Compozitie

Furazolidona Arena 25 mg

Un comprimat contine furazolidona 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Furazolidona Forte Arena

Un comprimat contine furazolidona 100 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Furazolidona 25mg, 10 comprimate AR face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Antidiareice antiinfectioase - Furazolidona 25mg, 10 comprimate AR Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază.
Se poate indica în trichomoniază, precum şi în tratamentul holerei.

FURAZOLIDONĂ ARENA 25 mg, comprimate 100 mg

Furazolidonă

Compoziţie

Furazolidonă Arena 25 mg

Un comprimat conţine furazolidonă 25 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu.

Furazolidonă Forte Arena

Un comprimat conţine furazolidonă 100 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu. 

... Citeste mai mult

Grupa farmacoterapeutică: antidiareice antiinflamatoare şi antiinfecţioase intestinale; alte antiinfecţioase intestinale.

Indicaţii terapeutice

Enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambliază.

Se poate indica în trichomoniază, precum şi în tratamentul holerei

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la furazolidonă, alţi nitrofurani sau la oricare dintre excipienţi. Deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază.

Ultimul trimestru de sarcină.

La femeile care alăptează sugari cu vârsta mai mică de 1 lună Sugari cu vârsta mai mică de 1 lună (risc de anemie hemolitică) Insuficienţă renală severă.

Precauţii 

În timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia nu se recomandă consumul de băuturi alcoolice (risc de reacţii de tip disulfiram) şi de alimente ce conţin tiamină (risc de hipertensiune arterială şi alte fenomene toxice).

Interacţiuni

Furazolidona nu se asociază cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (amfetamine, efedrină, fenilefrină), antidepresive triciclice, neuroleptice. Nu se recomandă asocierea furazolidonei cu săruri de bismut, antihistaminice.

Atenţionări speciale

Se recomandă prudenţă la pacienţii cu insuficienţă hepatică sau renală.

Pacienţii alergici la nitrofurani pot prezenta reactivitate imunologică încrucişată la furazolidonă.

La pacienţii trataţi pentru lambliază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni, datorită intoleranţei la lactoză; în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, se recomandă efectuarea a 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a evalua eficacitatea. tratamentului. În infecţiile severe, poate fi necesară terapie asociată.

Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză, nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Sarcina şi alăptarea

Studii efectuate la animale de laborator cu doze mult mai mari decât cele terapeutice recomandate la om, administrate timp îndelungat, nu au evidenţiat efecte fetotoxice. Deoarece nu există studii controlate la gravide, nu se recomandă administrarea furazolidonei în timpul sarcinii. Administrarea în ultimul trimestru de sarcină este contraindicată datorită riscului de anemie hemolitică la făt.

Nu se ştie dacă furazolidona se excretă în laptele matern. De aceea, la femeile care alăptează se va lua în considerare fie întreruperea tratamentului, fie întreruperea alăptării. Administrarea la femeile care alăptează copii cu vârstă mai mică de 1 lună este contraindicată datorită riscului de anemie hemolitică la sugar.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Furazolidona nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare

Adulţi

Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

În tratamentul lambliazei doza recomandată este de 100 mg furazolidonă, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile. 

Copii

Pentru tratamentul holerei sau al altor infecţii enterale: doza recomandată este de 1,25 mg furazolidonă/kg, administrată oral, de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

În cazul infestării cu Giardia lamblia durata tratamentului poate fi prelungită până la 10 zile. Se recomandă sfărâmarea şi diluarea cu puţin lichid a comprimatelor în vederea obţinerii unei suspensii, comprimatele nefiind adecvate administrarii la copii mai mici de 6 ani.

Reacţii adverse

Furazolidona este bine tolerată. Reacţiile adverse dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rareori, pot să apară: cefalee, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice: erupţii cutanate, febră, artralgii. Foarte rar au fost semnalate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză ( mai ales la pacienţii cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază).

Furazolidona poate colora urina în galben-brun.

Supradozaj

Administrarea unor doze mari poate provoca cefalee, greaţă, vărsături, febră, artralgii, tahicardie, hipertensiune arterială, tahipnee. În caz de supradozaj se recomandă lavaj gastric, administrare de cărbune activat, tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Furazolidonă Arena 25 mg

Cutie cu un blister din Al/PVC a 10 comprimate.

Furazolidonă Forte Arena

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate. 

Producător

S.C. ARENA GROUP S.A.

B-dul Dunării, Nr. 54, Comuna Voluntari, Jud. Ilfov, România

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. ARENA GROUP S.A,

Str. Ştefan Mihăileanu, Nr. 31, Sector 2, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului

iunie 2019

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Furazolidona 25mg, 10 comprimate   AR

Furazolidona 25mg, 10 comprimate AR

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Afectiuni digestive probleme digestive dizinterie enterite

PRODUSE ASEMANATOARE CU Furazolidona 25mg, 10 comprimate AR

newsletter