Imodium 2 mg, 6 capsule, afectiuni digestive

12,00 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 27.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Imodium 2 mg capsule este un medicament care se recomanda a fi utilizat pentru tratamentul simptomatic al diareii cronice si acute. Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Imodium 2mg, 6 capsule, alegerea inspirata in tratamentul simptomatic al diareei

Tulburarile gastrointestinale au prostul obicei de a te prinde mai mereu nepregatit. Cand ai mai multa nevoie, constati ca nu ai in casa ori la tine pastile pentru diaree. Schimba-ti obiceiul si fii pregatit in orice moment pentru neprevazut. Imodium 2mg, 6 capsule trateaza simptomele diareei cronice si acute, restabilind starea de calm la nivel gastric. Imodium contine clorhidrat de loperamida, substanta activa indicata in caz de diaree.

... Citeste mai mult

Atentie la Imodium contraindicatii

Imodium 2mg, 6 capsule este eficient in tratarea diareei acute si cronice, insa nu e indicat daca ai hipersensibilitate la clorhidratul de loperamida. In caz de enterocolita bacteriana si inflamatii ale abdomenului inferior, evita acest medicament. Imodium pastile este recomandat persoanelor de peste 6 ani. Detalii despre modul de administrare gasesti in Imodium prospect. Medicamentul Imodium 2mg, 6 capsule se gaseste online la pret avantajos. Comanda cu livrare rapida la domiciliu.

Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează:

Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv. În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai puţin frecvente. Puteţi să utilizaţi Imodium pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lungă durată (cronică). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta poate produce frecvent diaree.
Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.
... Citeste mai putin
Produsul Imodium 2 mg, 6 capsule, afectiuni digestive face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Antidiareice - Imodium 2 mg, 6 capsule, afectiuni digestive Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicații terapeutice

- clorhidratul de loperamidă se recomandă pentru tratamentul simptomatic al diareii cronice și acute;

- în cazul pacienților cu ileostomie poate fi folosit pentru reducerea numărului și volumului scaunelor și pentru mărirea consistenței acestora.

Contraindicații

- în situația în care prezentați hipersensibilitate la substanța activă pe care Imodium 2 mg capsule o conține - este vorba despre clorhidratul de loperamidă - sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

... Citeste mai mult

- medicamentul este contraindicat copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani.

Imodium 2 mg, capsule nu trebuie utilizat ca tratament de bază:

- la pacienţii cu dizenterie acută, caracterizată prin scaune cu sânge şi febră mare;

- la pacienţii cu enterocolită bacteriană produsă de microorganisme agresive, inclusiv Salmonella, Shigella şi Campylobacter;

- la pacienţii cu colită pseudomembranoasă asociată cu utilizarea antibioticelor cu spectru larg;

- la pacienţii cu colită ulceroasă acută.

În general, Imodium nu trebuie utilizat când trebuie evitată inhibarea peristaltismului datorită posibilului risc de consecinţe semnificative, inclusiv ileusul, megacolonul şi megacolonul toxic. Administrarea de Imodium trebuie întreruptă prompt dacă apar constipaţie, distensie abdominală sau ileus.

... Citeste mai putin

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Imodium 2 mg capsule

Clorhidrat de loperamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

... Citeste mai mult

- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.4.

- Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi in acest prospect:

1. Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Imodium

3. Cum să utilizaţi Imodium

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Imodium

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Imodium şi pentru ce se utilizează

Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.

În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai puţin frecvente. Puteţi să utilizaţi Imodium pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lungă durată (cronică). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta poate produce frecvent diaree.

Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Imodium

Nu utilizaţi Imodium:

- dacă aveţi hiperersensibilitate la clorhidratul de loperamidă sau la oricare dintre excipienţii medicamentului;

- copii cu vârsta sub 6 ani;

- dacă aveţi dizenterie acută, există sânge în scaun sau dacă aveţi febră;

- dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu o colită ulcerativă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);

- dacă aveţi enterocolită bacteriană produsă de microorganisme agresive, inclusiv Salmonella, Shigella şi Campylobacter;

- dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu, dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.

Atenționări și precauții

Nu luați acest medicament decât pentru indicația aprobată (vezi pct. 1) și nu luați niciodată o cantitate mai mare decât cea recomandată (vezi pct. 3). La pacienții care au luat prea multă loperamidă, substanța activă din Imodium, au fost raportate probleme cardiace grave (simptome care includ bătăi rapide sau neregulate ale inimii).

Înainte să utilizaţi Imodium, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Deşi Imodium opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată;

- Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide ca de obicei). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adaugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în cursul unui episod diareic. Soluţia este indicată în mod particular pentru copii. La copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani Imodium se administrează numai cu prescripţia şi sub supravegherea medicului;

- În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec aşa, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră;

- Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Imodium pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeţi tratamentul cu Imodium imediat şi informaţi medicul dumneavoastră. Au fost raportate cazuri izolate de de colită infecţioasă şi megacolon toxic, produs de microorganisme bacteriene şi virale tratate cu clorhidrat de loperamidă.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de îngrijire medicală atentă cât timp luaţi Imodium.

Imodium împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau preparate din plante.

Spuneţi medicului în special dacă luaţi următoarele:

- ritonavir (pentru tratamentul SIDA);

- desmopresin administrat oral (pentru tratamentul urinării excesive);

- itraconazol sau ketoconazol (pentru tratamentul infecţiilor fungice);

- gemfibrozil (pentru tratamentul valoriilor crescute ale colesterolului);

Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi intestinelor (de exemplu, anticolinergice), pentru că acestea pot potenţa efectul Imodium.

Imodium împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Este necesar să beţi mai multe lichide în timpul administrării Imodium.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să ramâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu se recomandă să utilizaţi Imodium dacă alăptaţi, pentru că în laptele dumneavoastră pot să ajungă cantităţi mici de Imodium.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Imodium nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi insă diareea, de aceea este recomandabil sa fiţi precaut când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

3. Cum să utilizaţi Imodium

Utilizaţi întotdeauna acest medicament aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza de Imodium pe care trebuie să o utilizaţi va depinde de vârstă şi de tipul de diaree. Imodium este disponibil sub formă de capsule care se înghit.

Puteţi utiliza Imodium oricând in cursul zilei. Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid.

Utilizarea la adulţi (inclusiv vârstnici), copii şi adolescenţi cu vârsta între 6 şi 17 ani

- pentru un episod brusc (acut), administraţi 2 capsule Imodium (4 mg clorhidrat de loperamidă) o dată, apoi 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul;

- pentru diaree de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră, dar nu administraţi mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamidă) în decurs de 24 ore.

Utilizarea la copii şi adolescenţi cu vârsta între 6 şi 17 ani

- pentru un episod brusc (acut), administraţi 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) o dată, apoi continuaţi cu 1 capsulă Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă copilul are un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul;

- pentru diaree de lungă durată (cronică), doza exactă va fi stabilită împreună cu medicul dumneavoastră, dar nu administraţi niciodată mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră (3 capsule/20 kg care nu trebuie să depăşească un maxim de 8 capsule pe zi).

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore, opriţi administrarea de Imodium.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

Exista date limitate cu privire la utilizarea la copii cu vârsta sub 12 ani.

La copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani se utilizează alte forme farmaceutice, adecvate pentru copii. Imodium nu se utilizează la copii cu vârsta sub 2 ani.

Dacă utilizaţi mai mult Imodium decât trebuie

Dacă aţi luat prea mult Imodium, adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru recomandări. Simptomele pot include: bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate ale inimii, modificări ale ritmului bătăilor inimii (aceste simptome pot avea consecințe potențial grave, care vă pot pune în pericol viața), rigiditate musculară, mișcări necoordonate, somnolență, dificultăți de urinare sau respiraţie dificilă.

Copiii reacţionează mai puternic decât adulţii la cantităţi mari de Imodium. Dacă un copil ia o cantitate prea mare sau dacă prezintă oricare dintre simptomele de mai sus, adresaţi-vă imediat unui medic. Abuzul, utilizarea greşită, și/sau supradozajul cu doze mari de loperamidă pot evolua spre sindrom Brugada.

Informaţii pentru medic în caz de supradozaj

- Se administrează naloxonă injectabil;

- Se repetă administrarea naloxonei după 1-3 ore, dacă este necesar;

- Se impune o monitorizare de cel putin 48 de ore.

Dacă uitaţi să utilizaţi Imodium

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce vă amintiţi. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizați Imodium

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează în mod direct, dar este posibil ca vindecarea afecţiunii pentru care aţi utilizat Imodium să apară mai târziu.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie: foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane);

mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane); rare (apar la mai puțin de 1 din 1000 persoane);

foarte rare (apar la mai puțin de 1 din 10000 persoane);

cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Reacţii adverse frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane):

- ameţeală;

- flatulenţă;

- constipaţie;

- greaţă.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane):

- gură uscată;

- dureri abdominale;

- vărsături;

- disconfort abdominal;

- dureri în partea superioară a abdomenului;

- distensie abdominală;

- înroşire a pielii;

- durere de cap;

- indigestie.

Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puțin de 1 din 10000 persoane):

- reacţii de hipersensibilitate;

- reacţii anafilactice (inclusiv şoc anafilactic) şi reacţii anafilactoide;

- anomalii de coordonare;

- nivel scăzut de conştienţă;

- hipertonie;

- pierderea conştienţei;

- somnolenţă;

- stupoare;

- micşorarea pupilei;

- ileus (inclusiv ileus paralitic);

- megacolon (inclusiv megacolon toxic);

- glosodinie (senzatie de arsură la nivelul gurii);

- umflarea feţei, gurii, gâtului;

- erupţii buloase (inclusiv sindrom Steven-Johnson, necroliză toxică epidermică şi eritem polimorf);

- mâncărimi;

- urticarie;

- retenţie urinară;

- oboseală.

Reacţii adverse la copii şi adolescenţi cu vârsta de 6 -17 ani

Reacţiile adverse care pot să apară la copii sunt în principal aceleaşi cu cele care apar la adulţi. În plus au fost observate următoarele reacţii adverse cu o incidenţă diferită de cea observată la adulţi:

Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane):

- vărsături.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane):

- somnolenţă;

- ameţeală;

- greaţă;

- constipaţie.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat pe websiteul Agenţiei Naţionale a Medicamentului http://www.anm.ro. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Imodium

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare inscrisă pe ambalaj după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Imodium

- Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. O capsulă conţine 2 mg de clorhidrat de loperamidă;

- Celelalte componente sunt: Conţinutul capsulei: lactoză monohidrat, amidon din porumb, talc şi stearat de magneziu. Cap: oxid galben de fier (E 172), , indigotină (E 132), dioxid de titan (E 171) şi gelatină; Corp: oxid negru de fier (E 172), indigotină (E 132), eritrozină (E 127), dioxid de titan (E 171) şi gelatină.

Cum arată Imodium şi conţinutul ambalajului

Imodium se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari, mărimea 4, cu cap de culoare verde-opac și corp de culoare gri-opac, care conţin o pulbere de culoare albă.

Este disponibil in cutii a câte 6 capsule sau 20 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

MCNEIL HEALTHCARE (IRELAND) LIMITED

Airton Road, Tallaght, Dublin 24, Irlanda

Fabricantul

Janssen-Cilag

Domaine de Maigremont, 27100 Val-de-Reuil

Franţa

Acest prospect a fost revizuit în martie 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Imodium 2 mg, 6 capsule, afectiuni digestive

Imodium 2 mg, 6 capsule, afectiuni digestive

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

tulburari digestive diaree Afectiuni digestive

PRODUSE ASEMANATOARE CU Imodium 2 mg, 6 capsule, afectiuni digestive

newsletter