Corsodyl mouthwash mint, 300 ml

Producator:

24,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 02.12.2022

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Corsodyl Mint Mouthwash are rolul de a combate placa bacteriana la nivelul dintilor si gingiilor, fiind indicata pentru tratamentul si profilaxia gingivitei. 


Ce contine ambalajul?

Cutie cu un flacon din polietilena tereftalat (PET) a 300 ml solutie bucofaringiana, insotit de o masura dozatoare marcata cu o linie care indica volumul de 10 ml.

Ce este apa de gura Corsodyl Mint Mouthwash?

Substanta activa este digluconat de clorhexidina 0,2 g sub forma de digluconat de clorhexidina solutie 1 g.

Apa de gura contine, de asemenea, excipienti: etanol (96%), ulei de ricin polioxilhidrogenat, sorbitol 70%, ulei de menta LH 5684, apa purificata. 

Produsul Corsodyl mouthwash mint, 300 ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni ale gurii - Apa de gura antiseptica - Corsodyl mouthwash mint, 300 ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Indicatii terapeutice

Inhiba formarea placii bacteriene.

Ca adjuvant in tratamentul si profilaxia gingivitei.

Mentinerea igienei cavitatii bucale, mai ales in situatiile particulare in care periajul dentar nu poate fi efectuat in mod adecvat (de exemplu dupa chirurgie orala sau la pacientii cu handicap fizic sau mental, in faze terminale sau in caz de imunitate compromisa).

Indicat pentru accelerarea procesului de vindecare la nivel gingival, in perioada consecutiva chirurgiei periodontale sau dupa tratament parodontal.

Recomandat in managementul ulceratiilor aftoase si in candidoza orala (de exemplu, stomatita de proteza si aftele bucale).

... Citeste mai mult

Indicat in managementul afectiunilor parodontale, in urma tratamentului.

Contraindicatii

Corsodyl Mint Mouthwash nu se recomanda a fi utilizat de pacientii cu sensibilitate la clorhexidina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

... Citeste mai putin

CORSODYL MINT MOUTHWASH

Soluţie bucofaringiană, 1 %

 

Ce conține ambalajul?

Cutie cu un flacon din polietilenă tereftalat (PET) a 300 ml soluţie bucofaringiană, însoţit de o măsură dozatoare marcată cu o linie care indică volumul de 10 ml.

Ce este apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash?

Substanța activă este digluconat de clorhexidină 0,2 g sub formă de digluconat de clorhexidină soluţie 1 g.

... Citeste mai mult

Apa de gură conține, de asemenea, excipienți: etanol (96%), ulei de ricin polioxilhidrogenat, sorbitol 70%, ulei de mentă LH 5684, apă purificată. 

Cine produce apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash?

Producătorul:

Glaxo SmithKline Consumer Healthcare, Marea Britanie. Glaxo SmithKline Liquides Industrie, Franţa 

Deţinătorul APP:

GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE, GLAXOSMITHKLINE EXPORT LTD.

Brentford, TW8 9GS, Marea Britanie

Cum acționează apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash?

Substanța activă, clorhexidina gluconat este cunoscută ca având acțiune antimicrobiană. Aceasta înseamnă că distruge o varietate largă de bacterii, fungi, și unele virusuri care produc inflamația și infecția cavității bucale.

Pentru ce este indicată apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash?

Apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash este utilizată pentru combaterea plăcii bacteriene la nivelul dinților și gingiilor. Este indicată pentru tratamentul și profilaxia gingivitei, care produce înroșirea, inflamarea și uneori sângerarea gingiilor. Alte utilizări includ: menținerea igienei cavității bucale în situațiile în care periajul dentar nu este posibil (de exemplu, după chirurgia dentară), contribuind la procesul de vindecare post-chirurgicală, la tratamentul ulcerelor bucale, a stomatitei de proteză (infecția/inflamația cavității bucale determinate de proteză) și a aftelor bucale. Aceste ultime două afecțiuni sunt determinate de o ciupercă numită Candida albicans care conduce la apariția unor puncte albe la nivelul cavității bucale sau de roșeață sub proteză.

Verificați înainte de a utiliza acest medicament

Nu utilizați apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash dacă ați avut o reacție alergică la acesta sau la componentele menționate. Corsodyl Mint Mouthwash nu trebuie administrat la copii sub 6 ani. 

Puteţi să utilizaţi Corsodyl Mint Mouthwash împreună cu alte medicamente?

Clorhexidina este incompatibilă cu agenții anionici.

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați

Puteți utiliza apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Totuși, trebuie să utilizați cu precauție orice produs medicamentos în cursul sarcinii și să discutați înainte cu medicul, stomatologul sau farmacistul dumneavoastră.

Puteţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje în timp ce utilizaţi Corsodyl Mint Mouthwash?

Nu au fost raportate sau nu sunt cunoscute efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizați apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash?

Corsodyl Mint Mouthwash este un medicament pentru uz extern, numai la nivelul cavității bucale. Aceasta înseamnă că trebuie să utilizați apa de gură numai la nivelul cavității bucale și să încercați să nu o înghițiți. 

Dacă vă curățați dinții prin metoda obișnuită, ar trebui să vă periați dinții înainte de a utiliza Corsodyl Mint Mouthwash apă de gură (clătindu-vă bine înainte de a utiliza apa de gură) sau într-un moment diferit al zilei.

Clătiți-vă gura de două ori pe zi, timp de 1 minut cu 10 ml apă de gură (până la linia marcată în interiorul capacului). Dacă sunteți supus unei proceduri chirurgicale, clătiți-vă înainte de intervenție, conform instrucțiunilor stomatologului dumneavoastră.

Trebuie să utilizați apa de gură pentru o perioadă de timp adecvată, conform instrucțiunilor de utilizare din acest prospect sau recomandărilor stomatologului dumneavoastră. Pentru tratamentul gingiilor roșii inflamate sau sângerande (gingivită) ar trebui să folosiți apa de gură timp de o lună. Veți avea nevoie de două flacoane. Pentru ulcere bucale, stomatită de proteză și afte, continuați să utilizați apa de gură încă două zile după ce au dispărut manifestările, până la maximum o lună. În cazul stomatitei de proteză, de asemenea ar trebui să vă curățați proteza și apoi să o lăsați în apa de gură timp de 15 minute de două ori pe zi. 

Dacă manifestările persistă dincolo de perioada maximă recomandată pentru aplicarea apei de gură, opriți utilizarea acesteia și adresați-vă medicului dumneavoastră sau stomatologului.

Feriți contactul cu ochii sau urechile. Dacă apa de gură intră în contact cu ochiul în mod accidental, spălați imediat cu multă apă.

Ce trebuie să știți în cazul în care înghițiți Corsodyl Mint Mouthwash

Dacă înghițiți în mod accidental, este improbabil să prezentați reacții adverse. Totuși, este bine să vă adresați stomatologului, medicului sau farmacistului, dacă înghițiți mai mult decât doza de 10 ml recomandată pentru clătirea cavităţii bucale. 

Pentru informaţii suplimentare în privinţa dozelor şi a modului de administrare, adresaţi-vă medicului.

Corsodyl Mint Mouthwash vi se potrivește?

Când utilizați apa de gură, puteți constata modificări de culoare la nivelul limbii. Acestea vor dispare la încetarea aplicării apei de gură. De asemenea, puteți constata modificări de culoare ale dinților, coroanelor dentare sau a protezelor. Aceste modificări de culoare nu sunt permanente, fiind determinate de reacția dintre clorhexidină și coloranții naturali din alimente și băuturi. Acest fenomen poate fi prevenit prin periajul zilnic cu o pastă de dinți normală și prin clătirea minuțioasă cu apă înainte de utilizarea apei de gură. În cazul protezelor, va fi nevoie să utilizați un produs de curățat adecvat în asociere cu menținerea protezei în apa de gură, așa cum a fost arătat mai sus. În unele cazuri, această modalitate de curățare a dinților și a protezelor nu va fi suficientă pentru a îndepărta complet petele și va trebui să solicitați sprijinul dentistului. Dacă aveți plombe de culoare albă, se recomandă să vă adresați stomatologului sau medicului, înainte de a utiliza acest produs. Uneori, stomatologul nu va putea să curețe în mod adecvat aceste plombe, mai ales dacă au suprafețe sau muchii rugoase sau după utilizarea prelungită a apei de gură. Ar putea fi necesară înlocuirea acestor plombe. Dacă nu puteți să vă periați dinții în mod adecvat, de exemplu dacă aveți o punte sau purtați o proteză, puteți solicita stomatologul să le curețe după finalizarea tratamentului cu apă de gură.

Când începeți aplicarea apei de gură, puteți constata de asemenea, că alimentele au un gust neobișnuit sau că aveți o senzație de arsură la nivelul limbii. De obicei, acest efect se atenuează pe măsură ce continuați tratamentul cu apă de gură. 

Ocazional, se poate produce descumarea mucoasei bucale în cursul tratamentului. În acest caz, diluați cantitatea apei de gură utilizată, cu o cantitate egală de apă și amestecați bine înainte de aplicare. Aceasta ar trebui să vă permită să continuați tratamentul fără probleme.

Ocazional, se poate produce inflamația glandelor salivare la nivelul obrajilor în cursul tratamentului. Inflamația dispare atunci când tratamentul este întrerupt.

Ocazional, se poate produce o erupție pruriginoasă. Sunt cunoscute, însă extrem de rare reacțiile alergice generalizate (inclusiv tulburări respiratorii) la substanța activă.

Dacă sunteți îngrijorat de aceste manifestări sau dacă se produc alte efecte neobișnuite, întrerupeți tratamentul și adresați-vă stomatologului, medicului sau farmacistului.

Alte informații

Nu înălbiți țesăturile care au fost în contact cu apa de gură pentru că pot apare pete maronii. 

Datorită prezenței uleiului de ricin polioxilhidrogenat în compoziţia produsului, pot apare tulburări gastrice și diaree. 

Datorită prezenţei sorbitolului în compoziţia produsului: dacă sunteţi cunoscut cu intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

Produsul conţine etanol 96%.

Unde trebuie să păstrați apa de gură Corsodyl Mint Mouthwash

Apa de gură va fi păstrată la o temperatură sub 25°C și nu va fi utilizată după data de expirare înscrisă pe ambalaj

Nu uitați: Nu lăsați medicamentele la îndemâna copiilor.

Cum puteți afla mai multe despre Corsodyl Mint Mouthwash?

În acest prospect nu sunt prezentate toate informaţiile despre acest produs. Dacă după citirea prospectului mai aveţi întrebări sau dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. 

Data ultimei verificări a prospectului

Iunie, 2005

... Citeste mai putin

Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs? Spune-ti parerea

Nota 
29-03-2022

Recomand!

O apa de gura pe baza de clorhexidina extrem de eficienta in cazul inflamatiilor si ulceratilor gingivale. O folosesc dupa fiecare detartraj sau procedura stomatologica. Recomand!

Scrie o parere
Corsodyl mouthwash mint, 300 ml

Corsodyl mouthwash mint, 300 ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

apa de gura sanatate orala placa bacteriana
Nota pentru produsul Corsodyl mouthwash mint, 300 ml 5.00/ 5 (1 voturi)
newsletter