Espumisan L emulsie orala, 30 ml

Producator:

14,40 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul.

ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 27.01.2023

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Espumisan L conţine substanta activa simeticona. Aceasta dezintegreaza bulele de gaz acumulate in stomac si intestine. Gazele eliberate in urma acestui proces pot fi apoi eliminate in mod natural.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Espumisan L emuls.orala x 30 ml face parte din categoria Medicamente fara reteta - Afectiuni digestive - Balonare (meteorism) - Espumisan L emuls.orala x 30 ml Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Spring, Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Espumisan se recomanda pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale regiunii abdominale, de exemplu radiografia, ecografia şi endoscopia ca antispumant după intoxicaţia cu agenţi tensioactivi.

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

Espumisan L 40 mg/ml picături orale emulsie

simeticonă

Citiţi  cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse,adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezipct.4.

 • Dacă după câteva zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău,trebuie să vă adresați unui medic.

 Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Espumisan L şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisan L

 3. Cum să luaţi Espumisan L

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează EspumisanL

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Espumisan L şi pentru ce se utilizează

Espumisan L care conţine substanţa activă simeticonă aparţine unei clase de medicamente numită "medicamente gastro-intestinale".Substanţa activă,simeticona,dezintegrează bulele de gaz acumulate în stomac şi intestine.Gazele eliberate în urma acestui proces pot apoi fi eliminate în mod natural.

Utilizări

-  Pentru tratarea tulburărilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor,de exemplu, acumularea de gaze(meteorism),senzaţia de plin şi colici la copii(colici la trei luni).

-  Pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale stomacului şi intestinelor,de exemplu radiografia, ecografia şi endoscopia.

-  Ca agent de dispersare a spumei după intoxicaţia cu detergenţi(agenţi tensioactivi). Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău,trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisan L

   NU luaţi Espumisan L:

-  dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

(enumerate la pct. 6).

Vă rugăm reţineţi că atunci când daţi Espumisan L altora, aceste contraindicaţii se pot aplica şi lor. 

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Espumisan L adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Simptomele datorate gazelor pot deasemenea să fie un semnal unor probleme mai grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Simptomele pot include:

-  O senzaţie de presiune şi plin

-  Eructaţii

-  Zgomote intestinale

-  Balonare

Dacă se produc şi/sau persistă aceste simptome, trebuie să vă prezentaţi la medic.Aceştia vor investiga dacă există o altă boală care necesită tratament adecvat.

Espumisan L împreună cu alte medicamente

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu sunt anticipate efecte negative dacă se ia Espumisan L în timpul sarcinii şi al alăptării deoarece substanţa activă simeticonă nu este absorbită din stomac şi intestine în sânge.Totuşi,nu există date clinice pentru utilizarea Espumisan L la femeile însărcinate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precauţii speciale.

Espumisan L conţine sorbitol.

Dacă vi s-a spus de către medicul dumneavostră că aveţi intoleranţă la unele zaharuri,anunţaţi-vă medicul înainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum să luaţi Espumisan L

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Mod de administrare

Agitaţi flaconul înainte de utilizare. 

Utilizarea picurătorului pentru dozare:

Ţineţi flaconul răsturnat. 25 de picături (1mililitru de emulsie orală) conţin 40 mg de simeticonă. Doza recomandată este:

Pentru tratamentul simptomelor tulburărilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor,de exemplu, acumularea de gaze (meteorism)şi o senzaţie de plin:

 

Vârsta

Doza în picături (ml)

Frecvenţa administrării

Sugari

25 picături (echivalentul a 1ml) în fiecare biberon sau înainte sau după fiecare alăptare

Copii între

1 – 6 ani

25 picături

(echivalentul a 1 ml)

de 3 – 5 ori pe zi

Copii între

6 – 14 ani

25 – 50 picături

(echivalentul a 1 – 2 ml)

de 3 – 5 ori pe zi

Adolescenţi peste14 ani si adulti

50 picături

(echivalentul a 2 ml)

de 3 – 5 ori pe zi

Notă: Espumisan L se poate de asemenea, administra după intervenţii chirurgicale.

Espumisan L se ia în timpul sau după mese şi, de asemenea, înainte de culcare, dacă este necesar. Espumisan L se ia pe toată perioada în care există simptome.

Dacă este necesar, Espumisan L poate, de asemenea, să fie luat pe o perioadă lungă de timp.Dar dacă simptomele persistă, vă rugăm să citiţi “Atenţionări şi precauţii” de la pct.2.

Pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale stomacului şi intestinelor, de exemplu radiografia, ecografia şi endoscopia:

Radiografie, ecografie:

În ziua precedentă examinării

În dimineaţa examinării

2 ml de 3 ori pe zi

(echivalentul a 50 de picături de fiecare dată)

 

2 ml (echivalentul a 50 de picături)

 Adjuvant la suspensii de mediu de contrast (utilizat pentru examinările diagnostice ale stomacului şi intestinelor): 

Pentru pregătirea examinărilor endoscopice ale tractului gastro-intestinal superior (endoscopie): 

Ca agent de dispersare a spumei după intoxicaţia cu detergenţi (agenţi tensioactivi):

În funcţie de severitatea intoxicaţiei:

Vârsta

Doza

 

Copii

2,5 – 10 ml

(echivalentul a 65 de picături până la 1/3 din conţinutul flaconului)

 

Adulţi

10 – 20ml

(echivalentula1/3pânăla2/3dinconţinutul flaconului)

 Notă: Dacă luaţi Espumisan L ca măsură de prim-ajutor după ce a fost înghiţit detergentul,trebuie să vă prezentaţi la medic imediat

Dacă aveţi impresia că efectul Espumisan L este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult Espumisan L decât trebuie

Nu sunt anticipate efecte negative în cazul unui supradozaj. Chiar şi cantităţi mari de Espumisan L sunt tolerate fărăprobleme.

Substanţa activă a Espumisan L, simeticona,dezintegrează spuma din stomac şi intestine printr-un proces pur fizic. Simeticona nu este absorbită în sânge.

Dacă uitaţi să luaţi Espumisan L

Puteţi lua doza omisă în orice moment.

Dacă încetaţi să luaţi Espumisan L

Simptomele pot apărea din nou după întreruperea utilizării Espumisan L.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.Reacţii adverse posibile 

Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse cauzate de utilizarea Espumisan L. 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Espumisan L

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă şi pe cutie după EXP.Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Notă cu privire la stabilitatea după prima deschidere a flaconului

Espumisan L poate fi utilizat timp de până la 6 luni după prima deschidere a flaconului. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Espumisan L

-  Substanţa activă este simeticona. Fiecare mililitru picături orale, emulsie (25 picături) conţine 40 mg de simeticonă.

-  Celelalte componente sunt:macro gol stearat,glicerol monostearat, carbomeri, acesulfam de potasiu, sorbitol lichid,clorură de sodiu,citrat de sodiu,hidroxid de sodiu,acid sorbic, aromă de banane,apă purificată.

Cum arată Espumisan L şi conţinutul ambalajului

Emulsie uşor vâscoasă, de culoare alb-lăptoasă. 

Espumisan L este disponibil în cutie cu un flacon picurător din sticlă, conţinând 30 ml picături orale, emulsie, închis cu capac cu filet

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Berlin-Chemie AG (Menarini Group) Glienicker Weg 125

12489 Berlin, Germania

Fabricantul

Berlin-Chemie AG Glienicker Weg 125

12489 Berlin, Germania

 Acest prospect a fost revizuit în Mai 2019

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Espumisan L emuls.orala x 30 ml

Espumisan L emuls.orala x 30 ml

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL Spring

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Digestie Afectiuni digestive espumisan colici copii gaze intestinale

PRODUSE ASEMANATOARE CU Espumisan L emuls.orala x 30 ml

newsletter