Urinarea frecventa: cauze si tratament

Publicat la: 28/07/2017

Urinarea frecventa: cauze si tratament

Desi ne gandim prima data la o infectie urinara atunci cand ne confruntam cu senzatia de urinare frecventa, exista multe alte cauze care genereaza acest simptom. Iar un tratament eficient vizeaza adevarata cauza, desigur.

Senzatie frecventa de urinare

Atunci cand ne confruntam cu o problema de sanatate, nevoia de a urina poate aparea brusc, ca si cum vezica urinara este plina si creeaza o asemenea presiune, ca trebuie sa ne grabim sa ajungem la baie. In unele cazuri, cantitatea de urina eliminata justifica graba, in altele, nu, caci persoana in cauza de-abia poate elimina, intrerupt, cateva picaturi de urina.

Specialistii in urologie atrag atentia ca o asemenea senzatie de vezica plina si nevoia de a urina mai des de opt ori de-a lungul unei zile indica, cel mai probabil, ca avem de-a face cu o vezica hiperactiva sau cu o alta problema de sanatate. Iar daca infectiile de tract urinar „se cer la baie” mai ales pe timpul zilei, alte boli ii pot trezi din somn pe cei in cauza de cel putin doua ori pe noapte.

Cauze de urinare frecventa

Nevoia frecventa de a urina poate aparea pe fondul unor afectiuni locale (infectii urinare – inclusiv prostatite, in cazul barbatilor –, vezica hiperactiva, cistita interstitiala, prolaps uterogenital si altele) sau sistemice (diabet zaharat, diabet insipid), dar si ca urmare a administrarii unor medicamente cu efect diuretic, cum sunt cele pentru reglarea tensiunii arteriale, de exemplu. De asemenea, consumul de cafea, de ceai verde sau de bauturi alcoolice, dar si fumatul au efect diuretic si determina urinarea mai frecventa decat este normal.

Ce este incontinenta urinara?

Tratament urinare frecventa


Cand apare problema urinarii frecvente, este nevoie sa fie depistata mai intai cauza care o provoaca si, apoi, in functie de aceasta, se administreaza un tratament. In caz contrar, nu numai ca tratamentul se va dovedi ineficient, dar poate chiar agrava adevarata afectiune care genereaza probleme urinare.


O situatie intalnita in care tratamentul este ineficient si chiar agravant este aceea in care se trateaza o cistita interstitiala sau o vezica hiperactiva ca si cum problema ar fi o infectie urinara bacteriana. Din pacate, organismul va fi poluat inutil cu antibiotic, iar clasicele bauturi adjuvante cu suc de merisor nu vor face decat sa sensibilizeze si mai mult vezica urinara. De aceea, consultul medical si efectuarea analizelor indicate de medic trebuie sa preceada orice masura cu intentie terapeutica.

Diferente intre cistita si anexita

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Climenum x 28 + 28 compr. film.

Climenum reprezinta un aliat de nadejde in timpul menopauzei, asupra...

48,90 RON
HOFIGAL Gemoderivat mladite zmeur, libidou crescut

Gemoderivatul din mladite de zmeur de la Hofigal este un produs...

12,40 RON
newsletter