Picaturi oftalmice pentru tratarea ochilor uscati

Publicat la: 18/09/2017

Picaturi oftalmice pentru tratarea ochilor uscati

Picaturile oftalmice sunt cea mai eficienta solutie atunci cand o persoana se confrunta cu sindromul ochilor uscati. Intemperiile vremii, fie ca vorbim de soare sau vant, aerul conditionat alaturi de poluarea din atmosfera, favorizeaza deseori aparitia unui disconfort la nivel ocular caracterizat prin uscaciunea, iritarea si pruritul ochilor. Acestor factori favorizanti li se pot adauga si alte cauze ca, de exemplu, bolile autoimune, anumite medicamente sau dereglarile hormonale, insa si disfunctia glandei lacrimare sau a glandei meibomian poate sta la baza declansarii sindromului. Persoanele care-si petrec mult timp in fata laptopului sau la volan sau care poarta lentile de contact se pot confrunta, de asemenea, cu simptomul de ochi uscati.

Ce sunt picaturile oftalmice?

Picaturile oftalmice sunt intalnite si sub denumirea de lacrimi artificiale si reprezinta un substituent al lacrimilor naturale cu rol in tratamentul simptomatic al sindromului ochilor uscati. Filmul lacrimal este, in mod normal, intins pe suprafata ochilor cu ajutorul pleoapelor. Atunci cand oricare dintre cauzele de mai sus afecteaza filmul lacrimal apare o uscaciune deranjanta la nivelul globului ocular care, netratata, poate conduce la modificarea calitatii vederii, dar si la aparitia inflamatiilor oculare.

Beneficiile picaturilor oftalmice

Picaturile oftalmice au rolul de a umecta si elimina total disconfortul asociat cu sindromul ochilor uscati, calmand senzatia neplacuta de arsura si iritatia. Totodata, regenereaza celulele de la suprafata ochiului si ofera protectie suplimentara celulelor epiteliale afectate prin inhibarea evaporarii filmului lacrimal. Sindromul ochilor uscati nu se vindeca, insa manifestarile sunt eficient ameliorate cu ajutorul picaturilor oftalmice. S-a dovedit ca picaturile oftalmice care au in compozitie HP-guar si acid hialuronic ofera o protectie cu 260% mai mare impotriva uscarii ochiului fata de orice alte picaturi cu rol lubrifiant.

Picaturi oftalmice pentru lentile de contact

Persoanele care poarta constant lentile de contact sunt mult mai expuse aparitiei sindromului de ochi uscati si singurul remediu eficient sunt picaturile oftalmice. Acestea se pot aplica inainte de a se fixa lentilele de contact sau dupa ce au fost inlaturate, categorie in care intra majoritatea picaturilor oftalmice de pe piata farmaceutica, sau pot fi destinate inclusiv persoanelor care poarta lentile de contact, caz in care se pot aplica direct pe suprafata acestora. Picaturile oftalmice pentru lentilele de contact lubrifiaza, hidrateaza si emoliaza zona de contact dintre ochi si lentila si, in plus, amelioreaza senzatia de arsura, combat roseata si inlatura pruritul, contribuind, implicit, la mentinerea in conditii optime a filmului lacrimal.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
MacuShield, 90 capsule, ingrijirea ochilor

MacuShield® cu LMZ3 – Pentru AMD (Degenerescență maculară legată de...

199,40 RON
Assista Ser fiziologic 0.9%, 20 unidoze*5 ml

ASSISTA Ser Fiziologic 0.9%, 20 unidoze x 5 ml este utilizat in terapia...

18,90 RON
Hylo-comod picaturi oftalmice, 10ml

Hylo Comod picaturi oftalmice pentru umezirea imbunatatita a suprafetei...

48,40 RON
newsletter