Suplimente alimentare pentru memorie si concentrare

Publicat la: 22/09/2017

Suplimente alimentare pentru memorie si concentrare

Daca pana acum problemele de memorie si concentrare erau o conditie care afecta in special persoanele de varsta a treia, stilul de viata actual si evolutia societatii a facut ca varsta sa nu mai fie un criteriu de selectie, tot mai multi tineri fiind afectati de pierderi de memorie si lipsa capacitatii de concentrare. Cauzele au la baza stresul, oboseala cronica, depresia, alimentatia saraca in nutrienti, fumatul si alcoolul, insa si inaintarea in varsta si degradarea implicita a sistemului nervos, boala Alzheimer si dementa se pot manifesta astfel. De asemenea, diabetul sau afectiunile tirioidei, socurile puternice sau loviturile in zona capului pot cauza pierderi de memorie.

Despre imbunatatirea memoriei

Pe langa inlaturarea factorilor de risc, miscarea este importanta, cercetatorii demonstrand ca activitatea fizica stimuleaza formarea celulelor nervoase si incetineste procesul natural de imbatranire. Antrenarea memoriei prin diferite tehnici este esentiala pentru imbunatatirea proceselor cognitive. De exemplu, dezlegarea rebusurilor si a puzzel-urilor, jocurile cu numere, schimbarea ceasului de la o mana la alta, plimbarile in locuri noi sau invatarea unei limbi straine sunt activitati care imbunatatesc considerabil memoria si capacitatea de concentrare si care ar trebui practicate atat de copii cat si de adulti.

Cele mai bune suplimente pentru memorie

Pe de alta parte, in stimularea si intretinerea memoriei o deosebita importanta o are alimentatia. Astfel, trebuie limitat consumul de zahar, acesta provocand dezechilibre in hipotalamus, in zona responsabila cu memorarea si invatarea, si consumul de grasimi saturate, care favorizeaza in timp deteriorarea creierului, categorie in care intra produsele fast-food si de patiserie, uleiul prajit si chipsurile. Se recomanda suplimentarea dietei cu alimente bogate in acizi grasi omega-3, vitamine din grupul B, in special acid folic, vitamina E si antioxidanti, acestia avand capacitatea de a anihila radicalii liberi responsabili de imbatranirea celulara. De asemenea, suplimentele alimentare cu rol in sustinerea memoriei si a capacitatii de concentrare sunt absolut recomandate, acestea asigurand doza necesara pentru mentinerea sistemului nervos la nivel optim. In plus, aceste suplimente au la baza ingrediente naturale pe care, in stare pura, nu le putem consuma in cantitatile necesare, categorie in care intra, de exemplu, extractul de ginko biloba obtinut din frunzele plantei sau invelisul samburilor, un adevarat remediu in sustinerea performantelor cerebrale. Un  studiu britanic efectuat online a evidentiat faptul ca peste 20% dintre intelectuali folosesc sau au folosit la un moment dat suplimente pentru memorie si concentrare si 60% dintre cei intervievati cu varste sub 35 de ani au apelat la aceasta metoda de psihostimulare naturala.

Suplimente memorie pentru copii

Conform recomandarilor medicale, copiii trebuie sa-si stimuleze capacitatea de memorare, concentrare si atentia inca de mici prin diferite jocuri dar si printr-o alimentatie sanatoasa, bazata pe fructe si legume crude. Copiii se afla intr-un proces continuu de dezvoltare si felul in care reusesc sa asimileze informatiile in aceasta perioada contribuie semnificativ in dezvoltarea ulterioara. De asemenea, in perioadele solicitante, de stres fizic si psihic, de exemplu in timpul examenelor, se recomanda administrarea suplimentelor alimentare pentru memorie ce au la baza acizi grasi omega-3, lecitina, acid folic, vitamina E si extract de ginko biloba.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Benesio Tonico Forte 10 ml, 10 flacoane

Tonico Forte aduce un aport de substante nutritive care sustin...

42,90 RON
Bio Vitality Censton-F Sirop, 200 ml, relaxare sistem cerebral

Bio Vitality Censton-F Sirop: Energie si echilibru pentru Sistemul...

54,90 RON
Secom Neuro Optimizer, pentru imbunatatirea memoriei, 60 capsule

Supliment alimentar Neuro Optimizer®, Jarrow Formulas, 60 capsule pe...

142,90 RON
newsletter