Solutie anti-paduchi la copii

Publicat la: 18/10/2017

Solutie anti-paduchi la copii

Paduchii de cap sunt niste insecte-parazit care traiesc strict pe scalpul uman si se hranesc cu sange, prin muscatura. Infestarea cu paduchi se numeste pediculoza si nu este neaparat o conditie cauzata de igiena precara sau de saracie. De asemenea, paduchii nu pot fi luati de la animale, cea mai comuna cale de transmitere fiind contactul direct cu o alta persoana infestata. Cei mai expusi pediculozei capilare sunt copiii, deoarece acestia socializeaza zilnic cu alti copii, fie la gradinita, fie la locul de joaca. Paduchii rezista pana la 30 de zile pe scalp, timp in care-si depun ouale, numite lindini, si astfel se inmultesc. Lindinile pot fi observate mai greu cu ochiul liber, in multe cazuri fiind confundate cu matreata, iar simptomele pediculozei capilare debuteaza cu mancarimi puternice la nivelul scalpului. In cazuri avansate pot aparea iritatii si zgarieturi datorate pruritului care se pot infecta in lipsa unui tratament adecvat.

Pieptene anti-paduchi

Cea mai buna solutie impotriva paduchilor este samponul anti-paduchi folosit concomitent cu pieptenele anti-paduchi. De multe ori, durata tratamentului se prelungeste, fiind nevoie de aplicarea mai indelungata a samponului anti-paduchi. Din acest motiv, pentru a eficientiza tratamentul, se recomanda utilizarea unui pieptene pentru paduchi. Conform unor studii publicate in British Medical Journal, pieptanarea cu un astfel de instrument este cea mai eficienta cale de a scapa de paduchi. Acest tip de pieptene trebuie sa aiba dintii lungi si foarte desi, astfel incat sa poate extrage inclusiv lindinile de pe firul de par. De asemenea, este ideal sa fie ales un model cu lupa care sa permita o mai buna vizibilitate. Se recomanda a fi folosit pe parul proaspat spalat pentru ca acesta sa fie moale si maleabil. Parul trebuie sectionat in suvite si pieptanat intens, de sus in jos. La final este obligatorie dezinfectarea pieptenului.

Sampon impotriva paduchilor

Samponul impotriva paduchilor are efectul de a sufoca paduchii si de a omora lindinile, in timp ce curata delicat parul. Dincolo de remediile naturale, samponul anti-paduchi are o eficienta mult mai buna si nu lezeaza pielea capului, deja iritata in urma mancarimilor. Se recomanda alegerea unui produs fara insecticide, astfel incat paduchii sa nu aiba posibilitatea sa capete rezistenta. Totodata, folosirea samponului are un impact net superior in acceptiunea copilului, care se poate simti traumatizat de aceasta experienta. Este indicat ca toata familia sa foloseasca preventiv un sampon anti-paduchi si, de asemenea, sa se dezinfecteze lenjeria si accesoriile de par inainte de a fi folosite.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Paranix - Pieptene pentru indepartarea paduchilor si a oualor

Pieptenele Paranix este foarte util pentru indepartarea paduchilor si...

13,90 RON
Dezanoplum solutie impotriva paduchilor de cap, 75 ml

Dezanoplum este o solutie impotriva paduchilor de cap cu EFECT RAPID: 10...

18,90 RON
Parasites spray repelent tantari si capuse, 100 ml

SPRAY REPELENT IMPOTRIVA TANTARILOR SI A CAPUSELOR Contine ingredient...

15,90 RON
newsletter