Memorare eficienta cu ajutorul suplimentelor pentru memorie

Memorare eficienta cu ajutorul suplimentelor pentru memorie

Memorarea este o functie a sistemului nervos care incepe sa se dezvolte inca din copilarie, dar care, insa, cedeaza odata cu inaintarea in varsta. Factorii care afecteaza memoria sunt stresul, alimentatia saraca in nutrienti, depresia, oboseala cronica, dar si degradarea implicita a sistemului nervos, anumite boli psihice, traumatisme craniene sau socuri puternice.


Ce inseamna memorare eficienta?


Neuronii capteaza informatiile transmise de organele de simt ale corpului si le transmit la creier pentru procesare. O capacitate de memorare eficienta inseamna retinerea cu usurinta a acestor informatii si stocarea lor pentru o perioada de timp mai lunga. In functie de modul in care este folosit si stimulat creierul, datele se pot stoca in memoria de scurta sau de lunga durata. Faptul ca memoria ne permite sa accesam aceste date atunci cand avem nevoie si, cu ajutorul lor, sa putem dobandi noi aptitudi sau sa putem interactiona mai usor cu cei din jurul nostru, o transforma intr-un punct forte.


Tehnici de memorare eficienta


Daca memoria nu este antrenata constant, aceasta incepe sa-si piarda capacitatea de stocare si in timp procesele cognitive se deterioreaza. Din acest motiv este esentiala apelarea la diferite tehnici de memorare, cu atat mai mult cu cat am depasit perioada de studiu, atunci cand creierul si, implicit, memoria sunt intens stimulate. O metoda eficienta de memorare este repetitia care, totodata, contribuie la invatare. De asemenea, vizualizarea este o alta tehnica eficienta. Vizualizand un obiect sau o persoana te poate ajuta sa ii retii mult mai usor o anumita caracteristica, decat daca ii auzi doar descrierea. De asemenea, studierea unei noi limbi si apoi aplicarea sa in dialoguri este o tehnica care dezvolta eficient capacitatea de memorare. Conform cercetatorilor, persoanele organizate au o memorie mai buna, prin urmare este recomandat sa-ti organizezi lucrurile in locuinta sau activitatile intr-o agenda pentru a le retine mai usor. Pe de alta parte, dezlegarea rebusurilor si a puzzel-urilor, jocurile cu numere, schimbarea ceasului de la o mana la alta, plimbarile in locuri noi sunt activitati care antreneaza eficient capacitate de memorare.


Suplimente pentru memorie


In cresterea capacitatii de memorare, alimentatia joaca un rol deosebit de important. Conform studiilor, aceasta este afectata de consumul excesiv de zahar si de grasimi saturate. Pe de alta parte, exista o serie de alimente care contribuie la imbunatatirea memoriei, categorie din care fac parte acizii grasi esentiali omega-3, care se regasesc in uleiurile vegetale si peste, vitaminele din grupul B, lecitina, dar si extractul de salvie si Gingko Biloba. De asemenea, administrarea suplimentelor alimentare pentru memorie este esentiala nu doar in cazul persoanelor care studiaza sau sunt supuse stresului psihic si fizic, ci si in rest, pentru ca astfel se protejeaza celula nervoasa de degradarea prematura. In plus, suplimentele au marea calitate de a asigura intocmai doza optima de nutrienti necesara creierului, fapt ce nu poate fi sustinut doar din alimentatie.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE RECOMANDATE

Top vanzari
Pediakid Nervosite sirop cu coacaze pentru nervozitatea la copii, 125 ml

Pediakid Nervosite sirop asigura o stare de calm si linistire la copii,...

37,40 RON
Bio Vitality Censton-F Sirop, 200 ml

Bio Vitality Censton-F Sirop: Energie si echilibru pentru Sistemul...

54,90 RON
Moller’s Omega-3, 36 pestisori gumati, aroma portocala

MÖLLER’s Omega-3 Pestisori furnizeaza aportul zilnic necesar de Omega-3...

44,40 RON
newsletter