Uleiul din ficat de cod este benefic pentru copii?

Publicat la: 07/11/2017

Uleiul din ficat de cod este benefic pentru copii?

Uleiul din ficat de cod este una dintre cele mai bune surse naturale de acizi grasi esentiali Omega-3 si, in plus, contine si vitaminele A, D si E. Beneficiile sale au fost descoperite de farmacistul norvegian Peter Joachim Möller care, in anul 1854, a observat ca locuitorii din partea de vest a Norvegiei care consumau cantitati foarte mari de peste, in special de cod, se imbolnaveau foarte rar. Uleiul din ficat de cod este un aliat de baza al sanatatii, in special a sanatatii copiilor, deoarece contine ingrediente naturale absolut necesare in procesul de crestere si dezvoltare a acestora.


Beneficii ale uleiului din ficat de cod


Principalele beneficii ale uleiului din ficat de cod provin din faptul ca acesta contine acizi grasi esentiali Omega-3 care sunt o componenta esentiala a membranelor celulare, fiind implicati in majoritatea functiilor organismului. Dintre cele trei tipuri de Omega-3, uleiul din ficat de cod contine cele mai importante doua tipuri, si anume EPA (acidul eicosapentanoic) si DHA (acidul docohexanoic), acesta din urma regasindu-se si in laptele matern si fiind un imunostimulator puternic. EPA este esential in sustinerea functiei cardiovasculare, iar DHA in sustinerea functiei cerebrale. Astfel, uleiul din ficat de cod imbunatateste considerabil functiile sistemului cardiovascular, creste performantele intelectuale prin dezvoltarea memoriei si a capacitatii de observatie si concentrare. Uleiul din ficat de cod este eficient si in inlaturarea stresului si starii de anxietate, fiind recomandat in tratamentul depresiei si schizofreniei. Totodata, amelioreaza simptomele diabetului si sustine functia vizuala. Pe de alta parte, vitamina A naturala din componenta uleiului din ficat de cod mentine sanatatea pielii si a ochilor, vitamina D dezvolta si intareste sistemul osos, iar vitamina E protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ. Conform cercetarilor, uleiul din ficat de cod este un antiinflamator si antioxidant puternic, intareste si sustine buna functionare a sistemului imunitar, previne eficient aparitia cancerului si incetineste procesul de degradare celulara, implicit imbatranirea prematura.

Uleiul din ficat de cod pentru copii


Uleiul din ficat de cod este recomandat a se administra nu doar adultilor, ci si copiilor, inclusiv bebelusilor. S-a demonstrat clinic ca proprietatile acestuia sunt indispensabile in cresterea si dezvoltarea armonioasa a celor mici. In primul rand, asigura necesarul de nutrienti creierului pentru a functiona la capacitati inalte, sustine functia cognitiva a sistemului nervos central, ajuta in asimilarea calciului in organism si devine esential pentru cresterea si intarirea oaselor si a dintilor. In al doilea rand, studiile au evidentiat ca uleiul din ficat de cod administrat copiilor scade dramatic riscul de aparitie a bolilor autoimune, in special a diabetului de tip 1, si imbunatateste comportamentului copiilor cu tulburari neurologice de dezvoltare.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Moller's Omega-3 aroma capsuni, 36 pestisori gumati

MÖLLER’s Omega-3 Peștișori furnizează aportul zilnic necesar de Omega-3...

50,90 RON
Moller's Total, 14 capsule moi+14 comprimate

De-a lungul vieții, cu toții ne confruntam cu perioade mai dificile:...

27,90 RON
Moller's Forte with cod liver oil Omega-3, 30 capsule

MÖLLER’s Forte Omega-3 with Cod Liver Oil furnizează aportul zilnic...

21,90 RON
newsletter