Radicalii liberi si efectele asupra ochilor

Publicat la: 29/12/2017

Radicalii liberi si efectele asupra ochilor

Radicalii liberi sunt compusi chimici secundari foarte reactivi si, implicit, daunatori sanatatii, rezultati fie in urma unor procese metabolice normale ale organismului, de exemplu digestie sau respiratie, fie ca urmare a poluarii, de exemplu expunerea la radiatii ultraviolete, la fum de tigara sau la substante poluante din atmosfera, asa cum este gazul de esapament. Aproximativ 2% din cantitatea de oxigen respirata este transformata in radicali liberi, acestia, in cantitati mici, fiind chiar utili organismului, deoarece participa la anihilarea infectiilor. Din pacate, mediul poluat in care traim astazi, conduce la o supracrestere a nivelului de radicali liberi din organism. Acestia devin atat de daunatori organismului pentru ca sunt instabili chimic si pentru a se stabiliza ataca celulele la nivel molecular producandu-le mutatii in structura si functie, fapt ce determina imbolnavirea si chiar moartea celulei.


Efectele radicalilor liberi


Atunci cand organismul devine incapabil sa anihileze radicalii liberi apare stresul oxidativ. Acesta este responsabil de degradarea organismului, fapt ce implica imbatranirea prematura, slabirea tesuturilor, oxidarea lipidelor si a proteinelor, dar si afectarea celulei la nivel de membrana si nucleu. De aici si pana la modificarea severa a ADN-ului, una dintre cauzele de baza ale aparitiei bolilor, inclusiv a cancerului, este doar un pas. Radicalii liberi sunt responsabili si de degradarea vederii si de aparitia degenerescentei maculare si a bolilor oftalmologice. Radicalii liberi accelereaza procesul de imbatranire a pielii, a organelor interne, in special a creierului, motiv pentru care antioxidantii sunt absolut necesari pentru mentinerea sanatatii.

Beneficiile capsulelor pentru ochi


Ochii pot fi afectati din exterior, de intemperiile vremii, inclusiv de soarele puternic sau de lumina albastra a ecranelor dispozitivelor electronice sau, din interior, de efectele nocive ale radicalilor liberi care pot cauza diferite boli oftalmologice sau boli ale caror manifestari degenereaza calitatea vederii. Pentru mentinerea sanatatii ochilor si, implicit, acuitatea vederii, dar si pentru preventia posibilelor afectiuni oftalmologice care apar odata cu inaintarea in varsta se recomanda suplimentele alimentare pe baza de luteina si zeaxantina, antioxidanti care s-au demonstrat a fi benefici in preventia cataractei, dar si suplimentarea dietei cu acizi grasi esentiali omega-3, vitamine si minerale. Capsulele pentru ochi MACUofta au capacitatea de a neutraliza speciile reactive de oxigen (radicalii liberi cei mai periculosi) formate in timpul proceselor metabolice, in special la nivelul ochilor, si, in mod particular, de a neutraliza radiatiile cu lungime de unda specifica, asa cum este lumina albastra a ecranelor de televizor, laptop, tableta si telefon.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Hylo-comod picaturi oftalmice, 10ml

Hylo Comod picaturi oftalmice pentru umezirea imbunatatita a suprafetei...

48,40 RON
Assista Ser fiziologic 0.9%, 20 unidoze*5 ml

ASSISTA Ser Fiziologic 0.9%, 20 unidoze x 5 ml este utilizat in terapia...

18,90 RON
MacuShield, 90 capsule, ingrijirea ochilor

MacuShield® cu LMZ3 – Pentru AMD (Degenerescență maculară legată de...

199,40 RON
newsletter