Cum scapi de raceala? Solutii de tratament pentru acasa

Publicat la: 19/10/2016

Cum scapi de raceala? Solutii de tratament pentru acasa

Raceala comuna ne poate afecta oricand, dar cele mai multe cazuri apar in perioada octombrie – aprilie, vremea rece fiind un factor favorizant. Raceala este caracterizata de un grup de simptome ale tractului respirator superior, cauzate de mai mult de 200 de tipuri diferite de virusuri. Manifestarile pot fi diferite in funcție de tipul de virus care cauzeaza starea si apar atunci cand acesta infecteaza mucoasa faringelui sau a nasului.

Simptome raceala

Simptomele de raceala apar, de obicei, la una pana la trei zile de la expunerea la un virus si pot varia de la o persoana la alta. Cele mai dese manifestari sunt nasul infundat, rinoreea, durerea in gat, tusea, durerea usoara de cap, starea generala de rau, oboseala, febra usoara. Scurgerile nazale isi pot schimba aspectul si pot deveni mai dense si de culoare galben-verzuie, dar acest semn nu este o indicatie a unei infectii bacteriene.

Cum ajuta Echinaceea organismul in lupta cu gripa si raceala

Remedii pentru raceala

Trebuie sa intelegem inca de la inceput ca o raceala poate sa ne afecteze chiar si mai mult de o saptamana, iar incercarea unor tratamente precum cele cu antibiotice nu ne va ajuta sa scapam mai repede de raceala si nici nu va impiedica transmiterea virusului la alte persoane. Antibioticele sunt prescrise pentru infectii bacteriene, iar raceala este cauzata de virusuri, care nu raspund la antibiotice, deci administrarea acestora este ineficienta. Aceasta grupa de medicamente va fi luata in considerare doar de catre medicul specialist si doar in acele situatii in care apare si o infectie asociata starii de raceala.

Printre remediile adecvate pentru raceala regasim antipiretice si antiinflamatoare precum paracetamol si ibuprofen, decongestionante nazale, antihistaminice si suplimente pentru stimularea imunitatii pe baza de echinacea, vitamina C si zinc.

De asemenea trebuie sa tinem cont si de cateva sfaturi, pentru a scurta durata bolii si a diminua simptomatologia, precum evitarea deshidratarii printr-un aport adecvat de lichide, respectarea unor reguli de igiena care sa previna transmiterea virusului si, obligatoriu, odihna suficienta care sa ajute organismul sa lupte cu raceala.

Beneficii vitamina D pentru imunitate 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

newsletter