Sarcina sanatoasa si nastere fara probleme

Publicat la: 22/03/2018

Sarcina sanatoasa si nastere fara probleme

Sarcina este cea mai frumoasa perioada din viata unei femei si, totodata, este si momentul in care femeia ar trebui sa aiba cea mai mare grija de ea, pentru ca toate actiunile de acum se rasfrang asupra fatului si, implicit, ulterior, asupra bebelusului. Din acest motiv, ne-am propus sa abordam cele mai comune probleme care pot aparea in timpul sarcinii si ce se poate face pentru ca acestea sa fie evitate.

Cele mai comune probleme in sarcina

Exista o serie de probleme medicale care pot afecta sarcina si, implicit, viata mamei si a fatului, in aceasta categorie intrand infectiile virale si bacteriene, infectia cu HPV, gonoreea, chlamydia, sifilisul, citomegalovirusul, rubeola si varicela. Netratate, acestea pot provoca de la handicapuri severe in dezvoltarea bebelusului, pana la avort sportan, nastere prematura si chiar decesul bebelusului. De asemenea, alte probleme care poate aparea in sarcina sunt preeclamsia, diabetul gestational, sarcina molara sau extrauterina, deficitul de lichid amiotic, placenta previa sau herpesul genital.

Sfaturi pentru preventie

Toate aceste complicatii care pot aparea in sarcina pot fi prevenite daca se acorda din timp o atentie adecvata. Primul pas este programarea la medic pentru un set complet de analize in vederea depistarii si excluderii posibilelor probleme ce pot afecta sarcina. Ulterior, pe langa monitorizarea constanta a sarcinii, un program de pregatire prenatala poate fi de un real ajutor viitoarei mamici. De asemenea, se recomanda adoptarea unei diete sanatoase, bazata pe vitamine, minerale, in special pe nutrientii necesari in sarcina, categorie in care intra acizii grasi Omega-3, acidul folic, acidul pantotenic, nicotinamida si, in general, vitaminele din clasa B. Suplimentele alimentare naturale pentru sustinerea sarcinii sunt absolut necesare in aceasta perioada, recomandarea noastra fiind Femibion Sarcina Sanatoasa, supliment indicat din al doilea semestru de sarcina si pana la finalizarea perioadei de alaptare. Pe de alta parte, miscarea fizica usoara este absolut necesara pentru a avea o sarcina sanatoasa, dar si odihna suficienta, minim 8 ore pe noapte.

Semne ingrijoratoare in sarcina

Trebuie apelat de urgenta la medic daca, in timpul sarcinii, gravida se confrunta cu oricare dintre aceste simptome: sangerari, scurgeri de lichid limpede din vagin, dureri abdominale puternice asemanatoare crampelor menstruale, greata si varsaturi severe, diaree, tulburari de vedere, ameteala, retentie excesiva de apa, dureri de cap, febra sau alte manifestari specifice gripei si racelii. De asemenea, daca o femeie insarcinata nu mai simte miscarile bebelusului pentru mai mult de o zi, trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.

Tratamente in sarcina

Tratamentul in sarcina trebuie sa fie intotdeauna prescris de catre medic si se administreaza strict in functie de problema medicala existenta. Acesta poate avea la baza de la prescrierea unor suplimente alimentare pentru sustinerea sarcinii si odihna suplimentara si pana la injectii in placenta si tratament cu antibiotic. Conform studiilor, aproximativ 10-20% dintre femeile insarcinate se confrunta cu una sau mai multe complicatii in timpul sarcinii.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Elevit 3, 30 capsule moi

Elevit 3 - Multivitamine pentru perioada postnatala si de alaptare – 30...

59,40 RON
Pachet 2 cutii Femibion Sarcina sanatoasa 2*28 comprimate filmate+28

Femibion Sarcina sanatoasa este un supliment alimentar din al doilea...

116,02 RON
FemoSun, 30 capsule moi

Femosun este un complex unic de vitamine prenatale, pentru femeile...

70,90 RON
newsletter