Scapa definitiv de atacurile de panica

Publicat la: 17/05/2018

Scapa definitiv de atacurile de panica

Atacurile de panica sunt accese bruste de frica combinata cu anxietate, un raspuns exagerat al organismului la teama, cu simptome ingrijoratoare, dar care nu pot provoca moartea. In timpul unui atac de panica inima bate rapid si necontrolat, respiratia devine accelerata si apare senzatia de sufocare, insotita de durere in piept, transpiratii, frisoane, ameteala si poate aparea sentimentul de moarte iminenta. Atacurile de panica repetate sunt incadrate ca tulburari de panica si necesita tratament.

Cele mai des intalnite situatii cauzatoare de stres

Atacurile de panica pot aparea in momente de stres maxim, atunci cand sistemul nervos reactioneaza ca si cum s-ar confrunta cu o amenintare la viata. Unele persoane pot avea atacuri de panica in urma unei pierderi majore, in urma unui accident, insa alte persoane pot trece printr-un stres major in conditii care pentru altii pot parea normale, de exemplu atunci cand se urca in lift sau in metrou. Pe de alta parte, o cauza exacta a atacurilor de panica nu este pe deplin elucidata, studiile explicand ca acestea pot fi cauzate de un dezechilibru de substante la nivelul creierului. Exista, totodata, si o ipoteza care atesta o legatura genetica, dar se ia in considerare si depresia ca factor de risc.

Cum prevenim un atac de panica

Pentru ca simptomele atacului de panica sunt asemanatoare cu cele ale infractului sau ale altor afectiuni severe, este recomandat ca dupa un astfel de episod sa se consulte un medic. In majoritatea cazurilor, tratamentul consta in antidepresive si terapii comportamentale, insa combaterea stresului si starilor anxioase poate reduce semnificativ riscul de aparitie a atacurilor de panica ulterioare. Recomandarea noastra este Ashwagandha de la Organic India, un supliment alimentar 100% natural, certificat organic, obtinut din planta cu acelasi nume, care are capacitatea nu doar de a reduce stresul si anxietatea, ci si de a revitaliza organismul si a sustine functiile sistemului nervos.

Factori-cheie: odihna, dieta, sport, sex

Stilul de viata joaca un rol important in determinarea atacurilor de panica. Factorul de stres poate fi anihilat prin adoptarea unei diete sanatoase, bazata pe alimente cat mai putin procesate, pe fructe si legume, bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, dar si pe nuci, peste si fructe de mare, bogate in acizi grasi esentiali. De asemenea, sportul, asemenea contactului sexual, contribuie la oxigenarea creierului si la stimularea producerii de serotonina si endorfine, substante cu rol in anihilarea depresiei si anxietatii. Se recomanda minim 30 de minute de miscare pe zi. Pe de alta parte, somnul ajuta la refacerea celulei nervoase, prin urmare, pentru un sistem nervos sanatos, o persoana trebuie sa doarma minim 7-8 ore pe noapte.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top vanzari
Ulei de Migdale M-1115, 100ml

Este unul din cele mai populare uleiuri vegetale, bun emolient, delicat,...

8,90 RON
ORGANIC INDIA Ashwagandha | Antistres Natural

SUPLIMENT NATURAL din Plante 100% Certificate Organic in UE, SUA si...

56,40 RON
Mayam Ulei de Cocos M-1113, 100 ml

Uleiul de cocos presat la rece, nerafinat si nedezodorizat, pastraza...

9,40 RON
newsletter