Mirosul picioarelor te tine incaltat chiar si in casa? Scapa rapid de problema!

Publicat la: 23/05/2018

Mirosul picioarelor te tine incaltat chiar si in casa? Scapa rapid de problema!

Mirosul picioarelor este o problema foarte neplacuta care poate pune o persoana in situatii cu adevarat jenante, insa, pe cat este de comuna, pe atat de usor se poate remedia. Barbatii sunt mai expusi in a se confunta cu un miros neplacut al picioarelor, singura explicatie fiind faptul ca acestia transpira mai mult decat femeile.

Afectiuni dermatologice ale picioarelor

Mirosul neplacut al picioarelor este cauzat de bacteriile care traiesc in mod normal pe piele si care se hranesc cu transpiratie. Cu toate ca populeaza tot corpul si mai sunt zone, de exemplu axila, unde transpiratia este mai abundenta, la nivelul picioarelor nu exista posibilitatea ca aceasta sa se evapore in intregime, prin urmare mirosul persista. Mai exact, mirosul neplacut este cauzat de excrementele produse de aceste bacterii, care, in conditii de umiditate, se inmultesc rapid. In categoria celor mai frecvente afectiuni ale piciorului intra micoza sau ciuperca piciorului, denumita si piciorul atletului. Aceasta este cauzata de o infectie fungica si se poate contacta foarte usor, prin simpla atingere a zonei afectate sau a suprafetei contaminate. Se manifesta prin mancarime excesiva, vezicule cu lichid care se sparg si descuamarea pielii. Pe de alta parte, o alta afectiune des intalnita la nivelul picioarelor este onicomicoza sau infectia fungica a unghiei. Aceasta este cauzata, de asemenea, de infectia cu fungi si se manifesta prin striuri galbene la nivelul unghiei insotite de depozite mici de fragmente cutanate si unghiale sub unghie, iar unghia devine casanta si ingrosata.

Solutii cu efect imediat

Micoza piciorului si a unghiilor, inclusiv mirosul neplacut cauzat de bacterii se pot rezolva doar prin tratament la nivelul zonei afectate. Astfel, recomandarea noastra este Gama Dezarcit pe baza de uleiuri naturale si pantenol. Aceasta ofera remediul imediat pentru prevenirea micozelor de la nivelul picioarelor si unghiilor. Produsele sunt indicate in cazul inflamatiilor si fisurilor cutanate, protejand si regenerand pielea, dar si pentru a combate mirosurile neplacute si a trata ciuperca unghiei, stimuland, totodata, cresterea sanatoasa a acesteia.

Cum rezolv problema definitiv

Pentru a rezolva definitiv problema, se recomanda prevenirea infectiilor micotice cu ajutorul Spray-ului Dezarcit. Acesta este conceput pentru uz profilactic dupa infectii fungice pentru prevenirea mirosurilor neplacute de la nivelul picioarelor sau din incaltaminte si, totodata, pentru a preveni contactarea ciupercii piciorului. Pe de alta parte, se recomanda o igiena adecvata a picioarelor, folosirea sosetelor din bumbac si a incaltamintei din piele, dar si evitarea expunerii directe a talpii in medii suprapopulate, asa cum este dusul din sala de fitness, marginea piscinelor sau incaltamintea comuna, de exemplu in cazul jocului de bowling.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

Top vanzari
DFC Diabetic Foot Cream, crema pentru picioare, 75g

DFC® crema are o formula naturala ce actioneaza in profunzime si ajuta...

46,40 RON
CeraVe SA Crema hidratanta si exfolianta pentru pielea uscata, aspra, cu rugozitati, 340ml

CeraVe SA Crema hidratanta si exfolianta anti-rugozitati hidrateaza si...

57,12 RON
Parasoftin sosete exfoliante, 1 pereche

Parasoftin reprezinta solutia inovatoare pentru ingrijirea intensiva si...

21,90 RON
newsletter