Cu ce iti protejezi pielea in cazul arsurilor minore cutanate?

Publicat la: 27/06/2018

Cu ce iti protejezi pielea in cazul arsurilor minore cutanate?

Se poate intampla ca din neatentie sa ne provocam arsuri minore la nivelul pielii. Aceste leziuni pot fi cauzate de foc, lichide fierbinti, aburi, soare sau substante chimice. Este important de punctat ca arsurile minore pot fi tratate acasa, insa cele severe, care afecteaza pielea in profunzime, trebuie tratate la medic in regim de urgenta.

Arsuri de piele: primul ajutor

In cazul arsurilor minore se recomanda ca zona afectata sa se tina sub un jet de apa rece sau sa se aplice rapid comprese reci pentru a scadea temperatura pielii, a calma durerea si a impiedica arsura sa se raspandeasca. Pielea se va inrosi, va prezenta disconfort la atingere, iar in functie de gravitate, se va inflama si va dezvolta basici cu lichid care se vor sparge ulterior. De asemenea, este posibil ca pielea sa se descuameze sau sa apara rani superficiale. Nu aplicati creme sau lotiuni pe pielea arsa deoarece acestea vor retine caldura in interior si vor favoriza aparitia infectiilor cutanate. Se recomanda doar folosirea produselor destinate arsurilor de piele. Pielea trebuie protejata cu un bandaj lejer pentru a evita contactul cu microbii si bacteriile din mediul exterior, cu precadere in cazul ranilor deschise.

Cum se refac mai usor plagile suferite?

Bandajarea ranilor este o solutie de moment si nu reprezinta cea mai rapida si eficienta cale de vindecare, oferind doar protectie impotriva factorilor de mediu. Pentru a trata rapid ranile si a favoriza refacerea pielii se recomanda folosirea produsului Kadermin Spray. Formula inovatoare pe baza de pudra creaza o pelicula protectoare la suprafata plagii care impiedica abraziunea, dar si contactul cu agentii patogeni din mediu care pot provoca infectii. Gratie substantelor din compozitie, spray-ul Kadermin regenereaza celulele si tesuturile pielii si grabeste vindecarea.

De ce este important ca rana sa fie imediat curatata si tratata?

Este important ca primul ajutor sa fie acordat rapid, iar rana sa fie imediat curatata si tratata, deoarece aceasta se poate infecta, caz in care, in functie de gravitate, este nevoie de interventie medicala. Obiectul care a cauzat rana, de asemenea, poate fi vinovat de suprainfectare. Pe de alta parte, patrunderea microbilor si a bacteriilor in plaga va incetini procesul de vindecare si va favoriza aparitia cicatricilor. Dupa curatare, inainte de aplicarea spray-ului Kadarmin, rana trebuie lasata sa se usuce prin contact direct cu aerul cateva minute.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Crema cu Vitamina A + E + C, 50 ml Vitalia K

Crema cu vitaminele A, E si C Santaderm® este potrivita pielii uscate si...

5,90 RON
Klorane Bebe DUO PACK Gel Spumant delicat, 2 * 500ml (1 + 70% la al doilea)

Klorane Bebe Duo Pack Gel Spumant ofera o ingrijire atenta si delicata...

63,57 RON
CeraVe Lotiune hidratanta fata si corp, piele uscata si foarte uscata 473 ml

Loțiunea Hidratantă CeraVe are la bază o formulă unică, lejeră ce oferă...

56,40 RON
newsletter