Cum ajuti la functionarea corecta a tranzitului intestinal?

Publicat la: 27/06/2018

Cum ajuti la functionarea corecta a tranzitului intestinal?

Digestia se desfasoara in cea mai mare parte la nivelul intestinelor si mai putin la nivelul stomacului, iar deplasarea bolului alimentar poarta denumirea de tranzit intestinal. De multe ori, ca urmare a stilului de viata nesanatos, dar si a anumitor afectiuni, tranzitul intestinal poate fi afectat, iar efectele sunt constipatia, diareea, balonarea, gazele si durerile abdominale, dar si sindromul intestinului iritabil.

Cand si de ce apar durerile abdominale?

Durerile abdominale pot avea la baza o serie de cauze, de la afectiuni renale si hepatice, pana la anexita, dureri menstruale sau de ovulatie, insa cele mai comune, care afecteaza majoritatea populatiei, sunt durerile abdominale cauzate de disconfortul intestinal si gastric. In aceasta categorie intra gastrita, ulcerul, balonarea, constipatia si afectiunile inflamatorii intestinale, ca boala Crohn, sindromul colonului iritabil, rectocolita sau enterocolita. Durerile abdominale comune sunt cauzate in primul rand de o alimentatie nesanatoasa, saraca in nutrienti, in special in fibre si probiotice, care, in timp, provoaca un dezechilibru in flora intestinala. De asemenea, stresul, alcoolul si lipsa activitatii fizice pot fi cauze importante ale durerilor abdominale. Se recomanda introducerea fructelor, legumelor si cerealelor integrale in meniu, dar si administrarea Ibsi Sun, un probiotic patentat cu eficienta dovedita in calmarea durerilor abdominale si in refacerea florei intestinale, cu efecte remarcabile in imbunatatirea digestiei, dar si in combaterea simptomelor intestinului iritabil.

Ce este un intestin iritabil?

Sindromul intestinului iritabil, notat SII, este o afectiune diagnosticata la aproximativ 1 din 3 persoane care se confrunta cu dureri abdominale. Cauzele sunt aceleasi cu cele enumerate mai sus, in plus SII putand avea o latura genetica si una imunitara. Se manifesta prin crampe abdominale insotite de diaree sau constipatie, de la caz la caz, meteorism, balonare, dar si senzatia de defecatie incompleta si prezenta mucusului in scaun. Netratata sau tratata necorespunzator, afectiunea poate induce stari depresive, anxietate, dureri de cap, oboseala, insomnie, dureri in timpul actului sexual si senzatia de mictiune incompleta.

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Impruvis Probiotics fast melt, 10 plicuri

IMPRUVIS PROBIOTICS FAST MELT, 10 plicuri Maxima protectie...

30,40 RON
Bio Vitality Nikvorm, Sirop pentru eliminarea parazitilor intestinali, 60ml

NIKVORM este o formula complexa si unica din plante cu traditie in...

28,90 RON
Linex Forte, 14 capsule

Linex Forte este un simbiotic modern (prebiotic + probiotic) cu actiune...

26,90 RON
newsletter