Povesti mai putin cunoscute despre plantele medicinale ale Asiei

Publicat la: 04/10/2019

Povesti mai putin cunoscute despre plantele medicinale ale Asiei

Continentul Asia, in particular tarile China si India, tari cu civilizatii milenare, au fost mult timp cunoscute pentru mirodenii si produse precum hartia sau matasea, si tarziu Europa si nu numai au descoperit beneficiile extraordinare ale plantelor si arbustilor care cresc pe teritoriul acestor tari. Dincolo de plantele de ceai, Asia ascunde si azi multe secrete, iar multe proprietati curative sunt descoperite si azi. Daca in Europa alchimistii s-au straduit sa transforme plumbul in aur, in China antica, oamenii au cautat sa obtina elixirul nemuririi prin combinarea diferitelor plante și ierburi ca şi ingrediente.

Azi, chiar daca ideea de nemurire a ramas doar un vis frumos si imposibil de atins pentru omul modern, anumite plante si retete de plante chiar ajuta organismul uman intr-o multitudine de afectiuni si boli. 

Piperul Calugarului - Planta sanatatii feminine

Vitex agnus castus, planta numita popular Piperul calugarilor , creste in mod natural in centrul Asiei, in tari precum China, Mongolia si India. Este un arbust de 2-4 m inaltime care ofera fructe cu o varietate de culori, de la rosu purpuriu la negru precum mura. Cercetatorii au descoperit ca aceasta planta contine substante care activeaza libido-ul la femei, are efect afrodiziac pentru acestea si efect total invers pentru barbati. De aceea a fost denumita ca Piperul Calugarilor pentru ca planta inhiba instinctele sexuale la barbati.

Desi planta e prezenta in scrierile antice ale lui Hipocrate de acum 2500 de ani, ea a inceput sa fie folosita in medicina moderna si in preparatele din prezent de putin timp. 

 

Femicur este produs din plante si are ca substanta activa un extract uscat de fructe din "Piperul Calugarului" (Vitex Agnus Castus) indicat in tratamentul tulburarilor de ciclu menstrual,  mastodinie, mastopatie fibrochistica, sindrom premenstrual sau infertilitate. Acest produs ajuta la reglarea functiei ovariene printr-un mecanism de actiune bine dovedit si in plus regleaza natural dezechilibrul hormonal estrogen - progesteron prin reglarea sintezei crescute de prolactina.

Ginseng-ul Siberian -  o planta cu proprietati curative complexe

Ginsensul siberian este unul dintre arbustii minune ale planetei. Ce trebuie retinut legat de aceasta planta este faptul ca are o paleta larga de beneficii pentru organismul uman. In plus, studiile au aratat ca extractul de ginseng siberian are capacitatea sa identifice problemele din corpul uman si sa intervina acolo unde sunt carente. Planta creste in mod natural in zona Asiei de Est, in tari precum China, Japonia și Rusia.

 

Extractul de Ginseng Siberian sprijina organismul in lupta impotriva inflamatiilor cronice, ce stau la baza dezvoltarii a numeroase boli deosebit de grave, iar substanta sa bioactiva combate inflamatia la nivel molecular. In plus, produsul actioneaza ca biostimulator in sinteza de anticorpi, limfocite T si macrofage. Stimuleaza fagocitoza, mareste rezistenta organismului in fata infectiilor virale sau bacteriene.

In plus, s-a descoperit ca un anumit compus derivat din ginsengul siberian reduce gravitatea si durata racelilor, atunci cand planta este luata in primele 72 de ore de la aparitia simptomelor. Ginsengul siberian reda vigoarea organismului, combate oboseala, imbunatateste memoria. Ginsengul siberian creste capacitatea fizica si intelectuala, inlatura starea de oboseala, creste capacitatea de concentrare si reactie.

Dudul Alb - Un dar al naturii pentru persoanele care sufera de diabet

In prezent, la nivel mondial, 220 milioane de oameni sufera de diabet, potrivit datelor oferite de organizatia Mondiala a Sanatatii. 80 la suta dintre persoanele cu diabet provin din tari cu venit mediu si mic si au varsta cuprinsa intre 45 si 64 de ani. Este cunoscut faptul ca diabetul creste riscul de afectiuni cardiace. 50 la suta dintre persoanele cu diabet au ca si cauza de deces afectiunile cardiovasculare, iar diabetul afecteaza circulatia sangelui la nivelul picioarelor. In plus, retinopatia diabetica este o cauza importanta a aparitiei orbirii si tot diabetul este responsabil si de problemele intalnite la nivelul rinichilor.

Morus alba Pendula este un arbore din specia foioase care apartine familiei de plante Moraceae. Copacul este cunoscut sub denumirea de Dud Alb. Arborele are origini in Asia, in Nordul Chinei. Copacul formeaza o coroana interesanta cu aspect pendular. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma lombata intr-o culoare intensa de verde cu suprafata lucioasa. S-a descoperit ca extractul de dud alb se numara printre remediile "minune" in mentinerea nivelului glicemiei in limite normale. Extractul de dud alb reduce valorile glicemiei prin inhibarea si reducerea absorbtiei glucozei, dupa masa, la nivelul intestinului subtire. De asemenea, dudul alb imbunatateste metabolismul glucidic si promoveaza secretia de insulina de catre pancreas.

 

Continut recomanda de Spring

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

newsletter