Cele mai eficiente tratamente naturale impotriva caderii parului

Cele mai eficiente tratamente naturale impotriva caderii parului

Indiferent de sex, etnie sau rasa, parul puternic si sanatos este un semn de frumusete si vitalitate, astfel ca, de-a lungul timpului, oamenii au cautat si incercat numeroase remedii pentru cresterea parului.

In mod normal, o persoana are intre 100 000 si 150 000 de fire de par la nivelul scalpului, 85% dintre acestea aflandu-se intr-un proces continuu de regenerare si crestere. Firul de par are in compozitie keratina si apa si este hranit din vasele sangvine de la baza foliculului, crescand aproximativ 10 cm lungime in decursul unui an.

Cauzele caderii parului 

In mod normal, in jurul varstei de 30 de ani incepe sa incetineasca ritmul de crestere a parului. Daca acestui proces i se asociaza factori precum dereglari hormonale, stres, carente nutritionale, produse de ingrijire neadecvate tipului de par, vopsirea repetata si tratamente termice invazive sau anumite conditii medicale, se va accelera procesul de cadere a parului, acesta devenind lipsit de stralucire si rezistenta.

Solutii naturale impotriva caderii parului 

Deoarece caderea parului este o problema care afecteaza barbatii, dar si femeile deopotriva, s-au facut numeroase cercetari si, in continuare, oameni de stiinta si medici cauta tratamentul cel mai eficient pentru stoparea acestei probleme. 

In prezent, in functie de cauza si gradul de calvitie, exista mai multe tipuri de tratament: suplimente nutritive, produse de ingrijire a parului, dar si abordari chirurgicale si medicatie farmacologica. Pentru abordarea chirurgicala si medicatia farmacologica, este necesar consultul de specialitate si recomandarea medicului. 

Cei mai importanti nutrienti care stopeaza si previn caderea parului sunt vitaminele A, B6, C, E, acidul folic, zincul, fierul, biotina, l-arginina, care se gasesc si in suplimente alimentare si in produse-tratament pentru ingrijirea parului. 

Pentru a obtine un par sanatos, stralucitor si rezistent, Parusan este samponul ideal. Avand o formula unica si concentrata de substante active − extract de lastari de mazare, biotina, l-arginina si vitamina E, Parusan se adreseaza ingrijirii parului rar si pierderii difuze a parului. Samponul stopeaza caderea parului, accelereaza faza de crestere a acestuia si stimuleaza circulatia la nivelul scalpului. 

Text: Andreea Bunea

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE RECOMANDATE

Top vanzari
Detrical 2000 IU, 60 comprimate

Detrical este un supliment alimentar care asigura aportul zilnic de...

18,90 RON
Secom Vitamin C 1000 mg, pentru imunitate, 100 capsule

Vitamina C de la Secom ofera concentratia optima de vitamina C si...

54,40 RON
Molekin Imuno, 30 comprimate

Beneficii Molekin® IMUNO 30 comprimate: Suport pentru sistemul...

26,40 RON
newsletter