Despre osteoartrita si tratamentul ei

Publicat la: 29/11/2016

Despre osteoartrita si tratamentul ei

Osteoartrita este o boala degenerativa a articulatiilor, o conditie medicala des intalnita, in care cartilajul articular sufera o degradare progresiva. Spre deosebire de restul bolilor reumatice, osteoartrita nu afecteaza decat articulatiile. Aceasta suferinta afecteaza milioane de oameni la nivel mondial.

Cauzele osteoartritei

Osteoartrita se instaleaza ca urmare a degradarii progresive a cartilajului articular. Cartilajul constituie componenta moale, dar rezistenta care asigura flexibilitatea articulatiilor sinoviale.

Cercetarile arata ca la baza acestei degradari stau mai multi factori:

  •          Inaintarea in varsta este una din principalele cauze ale instalarii osteoartritei;
  •          Sexul joaca si el un rol determinant, femeile fiind mai predispuse afectiunii decat barbatii;
  •          Greutatea corporala exercita presiune asupra articulatiilor, mai ales la nivelul genunchilor si soldurilor, in timp ce tesutul adipos elibereaza proteine care pot provoca inflamatie la nivelul articulatilor;
  •          Traumatismele la nivelul articulatiilor, chiar si provenite de la accidentari vechi, pot influenta instalarea suferintei. La fel se intampla si in cazul activitatilor zilnice care solicita foarte mult articulatiile;
  •          Mostenirea genetica este un alt factor de care trebuie tinut cont, osteoartrita putand fi transmisa de la o generatie la alta;
  •          Deformarile osoase pe care unii oameni le au de la nastere determina distrugerea progresiva a cartilajului articular. 

[product id=9559"]

Simptomele osteoartritei

Simptomele osteoartritei apar de obicei incet, intensificandu-se treptat; cu toate acestea, creeaza disconfort si afecteaza stilul de viata. Manifestarile frecvente sunt descrise ca durere in timpul sau dupa miscare, sensibilitate atunci cand se exercita presiune asupra articulatiei, rigiditate, scaderea flexibilitatii, inflamatie in jurul articulatiei, pocnituri in articulatii care apar la contactul direct dintre oase.

[product id=13161"]

CE SE INTAMPLA CAND AI CARENTA DE VITAMINE

Tratamentul osteoartritei

In prezent, procesele care stau la baza aparitiei osteoartritei nu pot fi inversate, dar simptomele pot fi tinute sub control; cel mai eficient mod combina modificarea stilului de viata cu fizioterapie, tratament medicamentos si, eventual, interventii chirurgicale. Antrenamentul fizic si mentinerea unei greutati optime sunt, in general, cele mai importante metode de a gestiona osteoartrita.

Tratamentul medicamentos include analgezice si antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi si acid hialuronic. Pot fi asociate si suplimente alimentare, cum ar fi glucozamina, pentru care au fost efectuate si studii clinice.

CITESTE LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE MIERE

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Secom Vitamin D3, pentru sanatatea oaselor la copii, 30 ml

Supliment alimentar pentru copii Vitamin D3 500UI (copii), Childlife...

49,40 RON
Colafast Colagen Rapid, 30 capsule

Tripla putere a colagenului si absorbtie ridicata pentru articulatii,...

41,90 RON
Celadrin Extract Forte, 60 capsule

Celadrin™ Extract Forte este un preparat revolutionar, brevetat, 100%...

53,90 RON
newsletter