Tusesti? Descopera cauzele si cum te tratezi!

Publicat la: 07/12/2016

Tusesti? Descopera cauzele si cum te tratezi!

Tusea este reactia naturala de aparare a organismului, reflexa sau deliberata, prin care se curata caile respiratorii, atunci cand sunt partial blocate de mucus, fum de tigara, substante iritante inhalate sau produse straine.u Tusea este descrisa ca uscata si productiva. Diferenta dintre cele doua tipuri este ca tusea uscata nu este insotita de expectoratie, precum cea productiva.

 Pacientii cu tuse uscata resimt deseori prezenta unui corp strain in gat sau o senzatie de iritare si tusesc pentru a elibera caile respiratorii, doar ca senzatia nu este inlaturata, facand ca tusea sa devina suparatoare.

Tusea uscata − cauze

 Tusea uscata poate fi cauzata de multi factori, dintre care cei mai comuni sunt durerea de gat, inhalarea unor substante iritante, astmul, alergiile. Totusi, in cazuri mai rare, anumite conditii medicale pot provoca tusea uscata: boala pulmonara cronica obstructiva, boala de reflux gastroesofagian, boli cardiovasculare, precum si tratamentul cu anumite medicamente sau anumite tulburari psihoactive.

BENEFICII ANTIHISTAMINICE IN GESTIONAREA ALERGIILOR RESPIRATORII

Tusea uscata – tratament

 Tusea uscata poate fi ameliorata cu ajutorul siropurilor antitusive, comprimatelor de supt, medicamentelor antialergice si a aerosolilor.

Este important sa se respecte si cateva reguli precum: igiena mainilor, evitarea alimentelor si bauturilor reci, renuntarea la fumat, diminuarea consumului de cafea sau bauturi cofeinizate sau carbogazoase, evitarea consumului de alimente prajite si a meselor copioase seara.

Daca tusea persista mai mult de o saptamana, este recomandata vizita la medic, deoarece netratata poate duce inclusiv la complicatii grave asupra sanatatii.

 

 

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Vitalia K Sirop patlagina pentru tuse si dureri in gat, 100 ml

Tusea si durerile de gat sunt simptome ale mai multor maladii si...

4,90 RON
Viusid sirop supliment pentru intarirea imunitatii, 100 ml

Suplimentul alimentar Viusid sirop, pe baza de aminoacizi, vitamine,...

44,90 RON
Naturalis Bronhosuport - 7 plante + miere, 100 ml

Naturalis Bronhosuport - 7 plante + miere este un supliment alimentar,...

25,90 RON
newsletter