Tu stii care e aliatul tau cand vine vorba de articulatii?

Publicat la: 19/12/2019

Tu stii care e aliatul tau cand vine vorba de articulatii?

Vitamina D are multiple funcții esențiale pentru buna funcționare a organismului. În cazul adolescenților care au probleme legate de ten, există o legătură directă între apariția coșurilor și carența de vitamina D. Tot carența de vitamina D poate crește numărul de carii și recurența lor. În plus, o absorbție slabă a calciului în oase poate oferi o predispoziție organismului la fracturi, luxații, entorse și poate mări timpul de vindecare în cazul unor fracturi.

Fosforul – Un mineral important pentru oase

Cantitatea de fosfor prezentă în organismul adultului este de aproximativ 1 kg, fiind un component major al osului, cu rol în mineralizarea acestuia. Scăderea concentrației fosforului are o mulțime de efecte, dar și creșterea concentrației duce la insuficiență renală și la hipoparatiroidism. Excesul de fosfați determină formarea de cristale, împreună cu calciul, ce se depun la nivelul articulațiilor și pielii. Fosforul se găsește în alimente precum cacao, gălbenuș, peste, nuci, legume uscate, orez și fructe.

Despre oase si vitaminele si mineralele care le compun

Restul articolului pe site-ul a1.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Celadrin Extract Forte, 60 capsule

Celadrin™ Extract Forte este un preparat revolutionar, brevetat, 100%...

53,90 RON
Secom Vitamin D3, pentru sanatatea oaselor la copii, 30 ml

Supliment alimentar pentru copii Vitamin D3 500UI (copii), Childlife...

49,40 RON
Colafast Colagen Rapid, 30 capsule

Tripla putere a colagenului si absorbtie ridicata pentru articulatii,...

41,90 RON
newsletter