Pericolele ascunse ale sedentarismului

Publicat la: 19/12/2019

Pericolele ascunse ale sedentarismului

Ultimele studii au arătat că excesul în greutate și obezitatea cresc riscul de dezvoltare a aproape 13 tipuri de cancer, iar aceste probleme de sănătate au fost asociate cu aproape 4% dintre cazurile noi de cancer la adulți în ultimii 7 ani. Altfel spus, stilul de viata sedentar ucide cu timpul dacă nu luăm măsuri.

Sedentarismul poate provoca cancer?

Potrivit estimărilor, numărul bolnavilor de cancer la nivelul întregii planete ar putea crește cu peste 60%, și asta doar în următorii 20 de ani. O explicație ar fi că până în anul 2040, o mare parte din populație va trece prin îmbătrânire, dar nu numai asta.Generațiile din anii 1990-2000, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase, a restaurantelor de tip fast-food, la varsta de 40-50 de ani vor fi mai predispusi să contacteze diferite boli și maladii.

Pe lângă fumat dar și alte obiceiuri nesănătoase, alimentație săracă în elemente nutritive, dar bogată în carbohidrați, sedentarismul este una dintre principalele cauze care crește masiv riscul de a te îmbolnăvi de cancer.Un important efect negativ atunci când vorbim de stilul de viață sedentar este riscul apariției de celule canceroase. Cancerul este a doua cauză principală de morbiditate înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani în aproape 100 de țări.

Cum putem combate efectele sedentarismului?

Dincolo de sesiunile de mișcare de minim 15 minute pe zi, de grija legată de alimentație, există pe piață și produse precum Movial Plus care ajută persoanele care se plang de dureri articulare din cauza sedentarismului si care amelioreaza inflamatiile si au grija de mobilitatea cartilagelor și ligamentelor. În plus, trebuie să avem grijă și de modul în care ne odihnim, pentru că și somnul are un rol vital într-o serie de procese cognitive. Vitamina C și sucul de rodie sunt de asemenea produse recomandate persoanelor sedentare. E important să înveți din timp să ai grijă de tine și de sănătatea ta.

Restul articolului pe agerpres.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Celadrin Extract Forte, 60 capsule

Celadrin™ Extract Forte este un preparat revolutionar, brevetat, 100%...

53,90 RON
Secom Vitamin D3, pentru sanatatea oaselor la copii, 30 ml

Supliment alimentar pentru copii Vitamin D3 500UI (copii), Childlife...

49,40 RON
Colafast Colagen Rapid, 30 capsule

Tripla putere a colagenului si absorbtie ridicata pentru articulatii,...

41,90 RON
newsletter