Cum afecteaza poluarea tenul si pielea?

Publicat la: 19/12/2019

Cum afecteaza poluarea tenul si pielea?

Particulele toxice din aer sunt de 10-20 de ori mai mici decât dimensiunea porilor, ceea ce le permite să ajungă în straturile mai profunde ale pielii. Aici pot cauza inflamații, deshidratare, dar și reacții la nivel celular, care duc la pierderea elasticității și a fermității. Noaptea, când pielea se regenerează, este momentul perfect să aplicăm pe ten produse oferite de Cerave, un brand recunoscut pentru produsele lor pentru hidratarea pielii și repararea structurii epidermei din cauza poluării.

De ce poluarea este periculoasă pentru piele?


Radicalii liberi pot declanșa apariția acneei și a ridurilor. Radicalii liberi sunt molecule care elimină electronii din celulele sănătoase ale pielii. Aceștia pot cauza inflamații, care pot duce la acnee, rozacee și pigmentarea pielii. De asemenea, descompun colagenul și elastina, iar asta duce la apariția ridurilor. Altfel spus, expunerea la aer murdar poate face pielea să arate mai uscată și obosită. Odată ce bariera pielii devine uscată, hidratarea este mai greu de obținut, iar șansele să apară iritații și infecții sunt mai mari. Este important să curățăm tenul după fiecare expunere într-un mediu poluant și să avem grijă la alimentație.

Restul articolului pe bucuresteni.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
CeraVe SA Crema hidratanta si exfolianta pentru pielea uscata, aspra, cu rugozitati, 340ml

CeraVe SA Crema hidratanta si exfolianta anti-rugozitati hidrateaza si...

71,40 RON
Ulei de ricin cu vitamina A, 100 ml

Uleiul de ricin imbogatit cu vitamina A are proprietati regenerante,...

10,40 RON
Xerolys 50 Emulsie cheratolitică și hidratantă, 40ml

Emulsia hidratanta XEROLYS 50, 40ML are un puternic efect hidratant,...

41,90 RON
newsletter