Cum sa ai grija de copilul tau atunci cand are durere de gat

Publicat la: 20/12/2019

Cum sa ai grija de copilul tau atunci cand are durere de gat

Atunci cand durerile de gat dureaza de mai bine de trei zile, sau sunt dureri insotite de senzatie de sufocare, probleme de respiratie si dureri la inghitire, e clar ca trebuie sa consultam un medic pediatru si sa lasam deoparte tratamentele homeopate. In plus, daca durerile se resimt accentuat pe o parte a gatului sau apar in urma suprasolicitarii vocii, iar la palpare ganglionii limfatici sunt foarte inflamati, este necesar atunci un consult mai complex. 

De asemenea, cand temperatura corpului se mentine ridicata (38 grade Celsius mai bine de 3 zile) sau 40 de grade Celsius (in randul copiilor pana in 12 ani), iar durerile in gat sunt insotite de aparitia unor pete rotii pe piele poate fi vorba de mai mult decat de o simpla raceala sau gripa si putem vorbi chiar de variola, varicela sau varsat de vant. Este important sa fim atenti la simptome si sa apelam la medicul pediatru pentru preventie ca cel mic sa nu piarda lectiile de scoala si nu numai.

Cauze pentru durerea in gat la copii

Durerea poate avea multiple cauze, incepand cu infectiile cu origini virale sau bacteriene, continuand cu boli cu substrat, iar aici paleta este extrem de larga. Ca idee, durerea determinata de o viroza banala este o durere spontana care isi face simtita prezenta la inghitire. In cazul in care durerea persista, chiar si dupa o serie de serii cu ceai cald, preparate calde cu miere, atunci este impetuos necesar sa se apeleze un medic pediatru. Racelile usoare insotite de dureri de gat, pot fi tratate prin remedii naturale. Daca insa simptomele nu se amelioreaza dupa maxim 3 zile, se recomanda un consult la medicul pediatru.

Restul articolului pe site-ul portalinvatamant.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

newsletter