Cum sa alegi vitaminele pentru copilul tau in sezonul rece

Publicat la: 09/01/2020

Cum sa alegi vitaminele pentru copilul tau in sezonul rece

Iarna aduce multe provocări pentru părinții cu copii, deoarece sezonul rece solicită organismul celor mici care se află în  dezvoltare. Sistemul imunitar la copii se află în plin proces de formare, iar recomandarea medicului, atunci când ajungi cu copilul la control, va include cu siguranță cel puțin un supliment alimentar. Vorbim de o serie de complecsi vitaminici si minerali precum fosfor si calciu pentru fixarea sistemului osos.

In plus, pentru o dezvoltare armonioasa a intregului organism in mod coeren, copilul are nevoie in sange de proteine care sa il ajuta sa dezvolte anticorpi. O alimentatie corecta il ajuta pe cel mic sa aiba energie, sa aiba un ten fresh si sanatos.

Mentinerea sanatatii celor mici a fost din cele mai vechi timpuri o provocare. Datorita complexului B de vitamine prezent in societatea actuala in diferite fructe, legume si alte suplimente,  azi copiii au la dispozitie o varietate de suplimente alimentare care sa ii ajute la crestere.

In cazul in care medicul pediatru vorbeste  despre recomandarea de vitamine in diagnosticul său, atunci e bine să cunoașteți câteva aspecte legate de complexul de vitamine pentru copii.

Cum alegi vitaminele pentru copii?

Vitamina C este indispensabilă vieţii, alături de toate celelalte vitamine și nu doar pentru copii ea e importantă. În prezent, se cunoaşte faptul că, dacă luăm doar vitamina E sau doar vitamina C, fără tot complexul de vitamine, acestea se transformă ele însele în radicali liberi, deci substanţe nocive pentru corp. Iată de ce toţi specialiştii din lume recomandă astăzi ca, pe lângă hrana variată pe care trebuie să i-o furnizaţi copilului, un complex polivitaminic ar fi cel mai recomandat.

Găsești toate informațiile pe site-ul avantaje.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE DISPONIBILE

Top vanzari
Secom Vitamin D3, pentru sanatatea oaselor la copii, 30 ml

Supliment alimentar pentru copii Vitamin D3 500UI (copii), Childlife...

49,40 RON
Secom Vitamin C pentru copii, 118 ml

Vitamina C este esentiala pentru mentinerea sanatatii si a imunitatii....

50,40 RON
Naturalis Imunovit gummy, 30 jeleuri

Naturalis Imunovit contribuie la funcționarea normală a sistemului...

19,90 RON
newsletter