De ce au nevoie femeile de vitamina E

De ce au nevoie femeile de vitamina E

Poate că nu e deloc întâmplător că în limba română cuvântul – ,,femeie” conține de trei ori vocala E. Dincolo de jocul lingvistic, vitamina e are multiple beneficii pentru organismul unei femei. Prin urmare,  vitamina E este vitală pentru reprezentantele sexului slab. Un prim beneficiu al vitaminei E este că ajută organismul să producă noi globule roșii. Iar atunci când femeile sunt la ciclu și organismul pierde sânge, trece prin transformări hormonale, este important ca în acea perioadă femeile să consume produse bogate în vitamina E.

În plus, vitamina E previne formarea cheagurilor de sânge, deci împiedică blocarea funcționarii unor organe sau apariția altor consecințe mai grave precum comoție cerebrală sau acumularea unor cheaguri de sânge la inimă sau în alți mușchi. Vitamina E se găsește în cantități mai mari în produse precum avocado, migdale, nuci, alune, gălbenuș de ou, uleiuri vegetale sau cereale integrale.  În plus, alimentele bogate in vitamina e ajută extrem de mult în menținerea sănătății vaselor de sange. Totodată găsim vitamina E în semințe de quinoa, susan chia și in. Vitamina e este un puternic antioxidant si un ajutor benefic pentru piele si alte procese.

Citeşte întreaga ştire pe site-ul unica.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE RECOMANDATE

Top vanzari
Molekin Imuno, 30 comprimate

Beneficii Molekin® IMUNO 30 comprimate: Suport pentru sistemul...

26,40 RON
Detrical 2000 IU, 60 comprimate

Detrical este un supliment alimentar care asigura aportul zilnic de...

18,90 RON
Secom Vitamin C 1000 mg, pentru imunitate, 100 capsule

Vitamina C de la Secom ofera concentratia optima de vitamina C si...

54,40 RON
newsletter