Suferi de alergii ? Iata ce trebuie sa stii

Suferi de alergii ? Iata ce trebuie sa stii

În sezonul rece organismul are o imunitate slăbită. Pe deoparte din cauza carențelor alimentare, pentru că anumite fructe și legume nu se mai găsesc pe piață și dacă organismul nu primește vitamine din alte surse pot apărea probleme, pe de altă parte, vitamina D de exemplu are legătură cu Soarele și temperaturile medii, iar în sezonul rece, în special în țările temperate există carențe față de această vitamină.

Din cauza imunității scăzute pot apărea probleme precum dermatita de contact sau rinita alergică. Alergia mai poate fi declanșată și de anumite alimente. Simptome alergice apar de obicei în contact cu alergenul, si în cazul în care vorbim de un agent alergic sever, în contact cu anumite substanțe poate declanșa chiar dermatita atopică, care se traduce printr-o reacție neobișnuită a pielii.

În plus, un anumit alergen, în urma unor teste serologice și a unor teste cu anticorpi poate arăta daca alergenul respectiv s-a transformat în urma unei mutații a ADN-ului. Să nu uităm că sunt persoane care sunt alergice la diferite alimente precum: alune, căpșuni, scorțișoară sau chiar laptele de vacă poate fi un alergen și această reacție să se declanșeze în timp sau spontan în urma unui eveniment.

Cum poți știi că ești alergic?

Atunci când vorbim de diferite alergii, e destul de greu de indentificat alergenul care cauzează reacția alergică.  Pentru a știi cu exactitate care sunt problemele tale trebuie să știi câteva lucruri. În primul rând, să știi că se pot efectua teste alergologice fie cutanat (tehnica prick), fie prin recoltare de sânge şi tehnici specifice de laborator. Testarea cutanată prick este cea mai des utilizată (folosind soluții standardizate de alergeni pentru testare), dar și cea mai ieftină şi mai rapidă (rezultatele se obțin în 15-20 minute). Restul articolului pe publicația rol.ro!

Informatiile din acest articol nu trebuie sa inlocuiasca consultarea unui specialist sau vizita la un medic. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop pur informativ. Concluziile sau referintele nu sunt tipice si pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori. Aceste informatii nu trebuie sa inlocuiasca un diagnostic avizat.

PRODUSE RECOMANDATE

Top vanzari
Secom Good Routine Daily Quercetin 500mg, 30 capsule

Formula 100% naturala cu 500 mg Quercetin pentru suport imunitar,...

38,90 RON
Sinos Air Stick creion nazal

Rinita – ce este aceasta? Este o infecție virală a mucoasei nazale,...

11,90 RON
Secom Good Routine C-Your-Immunity, 30 capsule

Formula sinergica pe baza de Vitamina C bioidentica, Quercetina,...

43,90 RON
newsletter